Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Udbetaling af indefrosne feriepenge

I overgangsperioden til den nye ferielov, som trådte i kraft i 2020, blev en del af vores feriepenge indefrosset i Lønmodtagernes Feriemidler. I dette blogindlæg kan du læse alt du bør vide om indefrosne feriepenge. Du kan blandt andet læse om, hvordan de forrentes og hvornår de bliver udbetalt.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvorfor har jeg indefrosne feriepenge?

Hvis du var en del af arbejdsmarkedet mellem 1. september 2019 og 31. august 2020, er det sandsynligt, at du har indefrosne feriepenge. Disse feriepenge er i opbevaret i en særlig fond kaldet Lønmodtagernes Feriemidler.

Den primære årsag til, at dine feriepenge fra denne periode blev indefrosset, var indførelsen af en ny ferielov, der trådte i kraft den 1. september 2020. For at gøre denne overgang så glat som muligt, blev der indført en overgangsordning fra 1. januar 2019 til 31. august 2020. Dette betyder, at de feriepenge, du optjente i denne periode, blev indefrosne som en del af denne overgangsproces.

Indefrysningen af feriepenge blev gennemført for at sikre, at alle lønmodtagere kunne overgå til det nye ferieår uden at miste deres retmæssigt optjente feriedage. Dine indefrosne feriepenge er derfor en garanti for, at du ikke vil miste værdifulde feriedage på grund af skiftet i lovgivningen.

Hvis du har spørgsmål omkring dine indefrosne feriepenge eller ønsker at vide mere om, hvordan du kan få udbetalt dine penge, er det en god idé at kontakte Lønmodtagernes Feriemidler eller din arbejdsgiver. De vil kunne give dig detaljerede oplysninger om, hvornår og hvordan dine indefrosne feriepenge kan blive tilgængelige for dig.

Stadsrevisionen er en af Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomheder, med speciale i årsregnskaber, bogføring, forretningsudvikling og skatterådgivning. Vi har hjulpet over 1200 danske virksomheder – skal vi også hjælpe din?

Har du brug for professionel hjælp til regnskab eller bogføring?

Kontakt Stadsrevision for certificeret og specialiseret faglighed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvem har indefrosne feriepenge?

Hvis du var ansat og modtog løn i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020, er der stor sandsynlighed for, at du har optjent indefrosne feriepenge. Det spiller ingen rolle, om du har arbejdet på deltid, som timelønnet, vikar, studerende i praktik, fuldtidsansat, eller om du har været i fleksjob – alle disse ansættelsesformer kvalificerer til optjening af indefrosne feriepenge. Hvis du derimod har arbejdet som freelancer i denne periode, skal dit arbejde have været udført i en lønmodtagerstilling for at kvalificere til optjening af feriepenge.

Mængden af indefrosne feriepenge, som du har optjent og dermed kan få udbetalt, afhænger direkte af, hvor meget du har arbejdet i ovennævnte periode. Hvis du i løbet af denne tid har modtaget overførselsindkomst uden anden indkomst, har du ikke optjent nogen indefrosne feriepenge. På den danske offentlige serviceportal Borger.dk kan du tjekke, hvor mange indefrosne feriepenge du har til gode. Det beløb, du finder her, er dog kun et foreløbigt estimat. Det endelige beløb, som du vil modtage ved udbetaling, fastsættes først, når du indsender din ansøgning om udbetaling af de indefrosne feriepenge.

Hvordan og hvornår kan jeg få udbetalt mine indefrosne feriepenge?

I forbindelse med corona-krisen blev der givet en særlig mulighed for at få udbetalt indefrosne feriepenge af to omgange inden den 31. maj 2021. Hvis du ikke benyttede denne mulighed, vil dine indefrosne feriepenge forblive i fonden, indtil du bliver pensionist eller forlader arbejdsmarkedet.

Du kan få udbetalt dine indefrosne feriepenge under følgende omstændigheder:

  • Når du går på folkepension.
  • Hvis du forlader arbejdsmarkedet for at modtage en pensionsordning, som din arbejdsgiver finansierer.
  • Hvis du bliver tilkendt førtidspension.
  • Hvis du bliver tilkendt seniorpension.
  • Når du går på efterløn.
  • Hvis du bliver tilkendt fleksydelse.

Lønmodtagernes Feriemidler vil automatisk udbetale dine indefrosne feriepenge, når du bliver folkepensionist. Det er dog muligt at indgå en aftale med Lønmodtagernes Feriemidler om at udsætte udbetalingen af dine indefrosne feriepenge til et senere tidspunkt. Cirka tre måneder før du bliver folkepensionist, vil du modtage et brev fra Lønmodtagernes Feriemidler, der informerer dig om mulighederne for at udskyde udbetalingen.

Hvis du vælger at forlade arbejdsmarkedet uden at gå på folkepension, skal du aktivt søge om udbetaling af dine indefrosne feriepenge hos Lønmodtagernes Feriemidler.

Påvirker indefrosne feriepenge modtagelsen af pension eller offentlige ydelser?

Dine opsparinger i form af indefrosne feriepenge hos Lønmodtagernes Feriemidler vil ikke have nogen indvirkning på det beløb, du modtager fra folkepensionen, førtidspensionen eller seniorpensionen. Disse indefrosne feriepenge er specifikt designet til ikke at blive modregnet i disse pensioner, hvilket sikrer, at din pension udbetales fuldt ud, uanset størrelsen på dine indefrosne feriepenge.

Selvom dine indefrosne feriepenge ikke påvirker din pension, kan der være specifikke regler, der gælder for andre offentlige ydelser. Hvis du er i tvivl om, hvordan dine indefrosne feriepenge kan påvirke andre ydelser, du måtte modtage, er det klogt at tage kontakt til den relevante ordning, der administrerer disse ydelser. De vil kunne give dig klar besked om eventuelle specifikke betingelser eller undtagelser, der gælder for modtagelse af andre offentlige ydelser, når du har indefrosne feriepenge.

Hos Stadsrevsionen brænder vi for at hjælpe vores kunder med at optimere deres økonomi og opnå langvarig succes. Vi har hjulpet mere end 1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter – skal vi også hjælpe dig?

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

Hvordan forrentes de indefrosne feriepenge?

Hvis du ikke valgte at udbetale dine indefrosne feriepenge under corona-krisen, vil de blive opbevaret hos Lønmodtagernes Feriemidler. Denne fond foretager årlige investeringer, hvis resultater – både afkast og tab – fordeles ligeligt blandt alle lønmodtagere pr. 30. juni hvert år.

Som indehaver af indefrosne feriepenge modtager du en årlig saldoopgørelse fra Lønmodtagernes Feriemidler. Denne opgørelse vil give dig en detaljeret oversigt over, hvordan dine indefrosne feriepenge har præsteret i fonden. 

Forrentningen af de indefrosne feriepenge sikrer, at dine penge ikke står stille, men derimod kan vokse, mens de venter på at blive udbetalt. Dette system er designet til at maksimere fordelene for lønmodtagere ved at sikre, at deres indefrosne feriepenge ikke mister værdi over tid, men i stedet potentielt kan øge i værdi afhængigt af fondens investeringsresultater.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mens fondens investeringer kan føre til afkast, er der også en risiko for tab. Det betyder, at værdien af dine indefrosne feriepenge kan fluctuere over tid baseret på fondens investeringspræstationer. At forstå dette aspekt af dine indefrosne feriepenge er vigtig for enhver lønmodtager, der ønsker at have fuld indsigt i, hvordan deres penge håndteres og vokser inden udbetaling.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om indefrosne feriepenge

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Hvis du var en del af arbejdsmarkedet mellem 1. september 2019 og 31. august 2020, og ikke valgte at få dine indefrosne feriepenge udbetalt under corona-krisen i 2021, er det sandsynligt, at du har indefrosne feriepenge. Disse vil blive opbevaret hos Lønmodtagernes Feriemidler indtil du går på pension eller forlader arbejdsmarkedet.

Ja, det er muligt at få udbetalt indefrosne feriepenge. Udbetalingen kan ske under særlige omstændigheder som f.eks. ved overgang til pension, førtidspension, eller hvis man forlader arbejdsmarkedet. Der var også en midlertidig mulighed for tidlig udbetaling under corona-krisen.

Indefrosne feriepenge beskattes som almindelig indkomst i det år, de udbetales. Det betyder, at skatten trækkes ved udbetalingen, og det modtagne beløb er netto efter skat.

Indefrosne feriepenge skal afregnes, når de udbetales. Dette sker typisk ved pensionsalderen eller ved anden form for udtræden af arbejdsmarkedet. De kan også udbetales tidligere under særlige omstændigheder.

Feriepenge for ubrugt ferie bliver automatisk udbetalt af din arbejdsgiver, når ferieafholdelsesperioden slutter. Dette gælder, hvis beløbet er maksimalt 5.000 kr. før skat og arbejdsmarkedsbidrag. Indefrosne feriepenge udbetales automatisk, når du går på folkepension, medmindre du valgte at få dem udbetalt i 2021. 

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: