Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Fortrolighedsaftale skabeloin

Vejledning til fortrolighedsaftale

Når virksomheder indgår i forretningsforhandlinger eller samarbejder, er det ofte nødvendigt at dele følsomme oplysninger. En fortrolighedsaftale sikrer, at begge parter forpligter sig til at holde disse oplysninger fortrolige og undgå, at de bliver delt med uautoriserede parter.

Hvad er en fortrolighedsaftale?

En fortrolighedsaftale (også kaldet en NDA – Non-Disclosure Agreement) er et juridisk dokument, der beskytter fortrolige informationer. Det kan omfatte forretningshemmeligheder, økonomiske oplysninger, tekniske data eller andre former for information, som ikke må offentliggøres. Ved at indgå en fortrolighedsaftale er begge parter enige om at opbevare og behandle oplysningerne forsvarligt.

Hvornår er det relevant at bruge en fortrolighedsaftale?

En fortrolighedsaftale er især vigtig i følgende situationer:

  • Når to virksomheder skal diskutere potentielle samarbejder og udveksler følsomme forretningsoplysninger.
  • Hvis en virksomhed ønsker at ansætte en leverandør eller en konsulent og skal dele interne informationer.
  • Ved opstart af et projekt, hvor flere parter er involveret, og der udveksles oplysninger om strategier, markedsføring eller udvikling.

Hvad skal en fortrolighedsaftale indeholde?

En typisk fortrolighedsaftale dækker følgende punkter:

  1. Fortrolige oplysninger – Definition af, hvad der anses som fortrolige oplysninger, og hvilke typer informationer der er omfattet af aftalen.
  2. Forpligtelser – Hvad begge parter forpligter sig til i forhold til opbevaring og håndtering af de fortrolige oplysninger.
  3. Undtagelser – Hvilke oplysninger der ikke anses som fortrolige (for eksempel informationer, der allerede er offentligt tilgængelige).
  4. Ikrafttræden og varighed – Aftalens varighed, og hvordan opsigelse eller ophør skal håndteres.
  5. Ansvarsfraskrivelse – En klausul, der fritager parterne fra ansvar i bestemte situationer, for eksempel hvis lovgivningen kræver, at oplysninger deles.
  6. Afsluttende bestemmelser – Lovvalg og værneting, samt hvordan eventuelle tvister skal afgøres.

Brug vores fortrolighedsaftale-skabelon

For at gøre processen nemmere har vi lavet en skabelon til en fortrolighedsaftale, som du kan bruge som udgangspunkt. Den er designet til at dække alle de nødvendige juridiske aspekter af en aftale om fortrolige oplysninger. Skabelonen kan tilpasses efter dine behov og bruges som et værktøj til at beskytte dine forretningshemmeligheder og andre følsomme oplysninger.

Vedlagt finder du vores fortrolighedsaftale-skabelon, som kan downloades og redigeres.

Ansvarsfraskrivelse: Vi anbefaler, at du søger juridisk rådgivning, inden du anvender en fortrolighedsaftale. Selvom vi har udarbejdet en standardfortrolighedsaftale-skabelon, skal den tilpasses den specifikke situation og lovgivning, du arbejder under. Vi påtager os ikke ansvar for eventuelle konsekvenser af at bruge denne skabelon uden tilstrækkelig juridisk vurdering.

Del den her: