Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

IFRS

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad betyder IFRS?

IFRS, der står for International Financial Reporting Standards, er et omfattende sæt af regnskabsstandarder udviklet af International Accounting Standards Board (IASB). Disse standarder er designet til at skabe en fælles regnskabsmæssig ramme på globalt plan, som gør det muligt at sammenligne finansielle oplysninger på tværs af lande og brancher. IFRS dækker en række detaljerede retningslinjer og principper, der sikrer konsistens og gennemsigtighed i finansiel rapportering. Tidligere blev disse standarder kendt som International Accounting Standards (IAS), men de er blevet videreudviklet og omdøbt til IFRS af IASB for at reflektere den løbende udvikling og forbedring af de regnskabsprincipper, de indeholder.

Hvem er IASB?

IASB, eller International Accounting Standards Board, er den organisation, der er ansvarlig for at udvikle og vedligeholde IFRS. IASB spiller en central rolle i den globale økonomi ved at sikre, at der findes ensartede regnskabsstandarder, som virksomheder kan anvende på tværs af nationale grænser. Denne organisation er baseret i London og fungerer som en uafhængig standardudsteder, der arbejder for at fremme kvaliteten og gennemsigtigheden i finansiel rapportering. IASB består af et internationalt team af eksperter inden for regnskab og økonomi, som arbejder tæt sammen med interessenter over hele verden for at sikre, at IFRS forbliver relevante og effektive i et konstant skiftende økonomisk landskab.

IFRS-standarderne, udarbejdet af IASB, er vigtige for investorer, analytikere og andre interessenter, da de sikrer, at regnskaberne er sammenlignelige og konsistente på tværs af forskellige jurisdiktioner. Dette bidrager til at reducere omkostningerne ved kapital og øger tilliden til de finansielle markeder. Ved at anvende IFRS kan virksomheder præsentere deres finansielle situation og resultater på en måde, der er forståelig og troværdig for interessenter over hele verden.

IASB’s arbejde med IFRS inkluderer løbende opdateringer og forbedringer af standarderne for at afspejle ændringer i økonomiske aktiviteter og reguleringskrav. Dette sikrer, at IFRS forbliver dynamiske og tilpassede til de aktuelle behov i den globale økonomi. Ved at fremme brugen af IFRS understøtter IASB også økonomisk integration og effektivitet, hvilket gavner både virksomheder og investorer ved at reducere kompleksiteten og forbedre klarheden i finansiel rapportering.

Hvad er IFRS?

International Financial Reporting Standards (IFRS) er, som navnet antyder, et globalt anerkendt sæt af regnskabsstandarder. Disse standarder anvendes på tværs af landegrænser og har til formål at harmonisere regnskabspraksis internationalt. IFRS spiller en central rolle i at lette det økonomiske samarbejde mellem forskellige lande ved at skabe en fælles ramme for finansiel rapportering.

Formålet med at etablere et internationalt regelsæt som IFRS er at gøre det lettere for virksomheder og investorer at forstå og sammenligne regnskaber fra forskellige lande. Når virksomheder i forskellige lande følger de samme regnskabsprincipper, bliver det nemmere at gennemskue deres finansielle situation og præstationer. Dette fremmer gennemsigtighed og tillid på de globale finansielle markeder.

IFRS udstikker ikke en specifik skabelon for, hvordan et internationalt regnskab skal være struktureret. I stedet omfatter IFRS en række principper og retningslinjer, som virksomheder skal følge ved udarbejdelsen af deres regnskaber. Nogle af de vigtigste principper under IFRS inkluderer troværdighed, sammenlignelighed, relevans og forståelighed. Disse principper sikrer, at de finansielle oplysninger er nøjagtige, pålidelige og nemme at sammenligne på tværs af forskellige virksomheder og lande.

Det er op til den enkelte virksomhed at definere, hvordan dens regnskab skal struktureres, så længe de grundlæggende principper i IFRS bliver overholdt. Dette giver virksomhederne en vis fleksibilitet, samtidig med at det sikrer, at regnskaberne er sammenlignelige og forståelige for eksterne interessenter. Ved at følge IFRS kan virksomheder præsentere deres finansielle situation på en måde, der er både konsistent og gennemsigtig, hvilket er afgørende for investorer, kreditorer, osv..

Hvad er IFRS 16?

IFRS 16 er en af de mest fremtrædende internationale regnskabsstandarder udviklet af International Accounting Standards Board (IASB). Denne standard, der trådte i kraft i januar 2019, fokuserer specifikt på leasingaftaler og indeholder detaljerede retningslinjer for indregning, måling og præsentation af leasingkontrakter. IFRS 16 er særlig vigtig for leasingtagere, da den kræver, at de fleste leasingaftaler skal indregnes i balancen, hvilket repræsenterer en betydelig ændring fra den tidligere standard, IAS 17, hvor mange leasingaftaler kunne holdes uden for balancen.

Under IFRS 16 skal leasingtagere nu indregne både en aktiveret brugsret og en tilsvarende leasingforpligtelse på balancen ved indgåelse af en leasingaftale. Dette betyder, at virksomheder, der rapporterer i henhold til IFRS, skal inkludere leasingaktiver og -forpligtelser direkte i deres regnskaber, hvilket giver en mere nøjagtig og gennemsigtig visning af deres finansielle situation. Denne ændring har især stor betydning for virksomheder med mange leasingaftaler, som eksempelvis luftfartsselskaber og detailhandelskæder, da det kan påvirke deres balance og nøgletal markant.

Hvem anvender IFRS?

International Financial Reporting Standards (IFRS) anvendes af en bred vifte af virksomheder på globalt plan, især børsnoterede selskaber i EU, som er forpligtede til at følge disse standarder ved udarbejdelsen af deres koncernregnskaber. Dette betyder, at når en koncern udarbejder et regnskab, der præsenterer en samlet oversigt over koncernens økonomiske situation, skal de internationale regnskabsstandarder følges nøje. Dette krav gælder dog ikke nødvendigvis for individuelle dattervirksomheder inden for koncernen, som kan følge andre regnskabsprincipper.

Har du brug for hjælp til at udarbejde dit årsregnskab? Hos Stadsrevisionen er vi kendt for vores effektivitet og præcision. Vi anerkender vigtigheden af at levere nøjagtige og opdaterede regnskaber. Vores team består af erfarne revisorer med over 8 års erfaring, som er dedikerede til at sikre, at dit årsregnskab overholder alle relevante love og regler samt indsendes inden for de fastsatte tidsfrister. Derudover tilbyder vi en konkurrencedygtig prisstruktur, der kan spare dig tusindvis af kroner hvert år.

Ønsker du professionel hjælp til f.eks. dit årsregnskab?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

IFRS er designet til at fremme ensartethed og gennemsigtighed i finansiel rapportering på tværs af landegrænser. Dette gør det muligt for investorer, kreditorer og andre interessenter at sammenligne regnskaber fra virksomheder i forskellige lande på en mere pålidelig måde. Ved at anvende IFRS sikrer virksomheder, at deres finansielle rapporter er forståelige og sammenlignelige på et globalt niveau, hvilket øger tilliden og reducerer risikoen for misforståelser i de finansielle markeder.

Foruden børsnoterede selskaber i EU anvender mange andre virksomheder over hele verden IFRS, enten fordi det er påkrævet af lokale lovgivninger eller fordi de frivilligt vælger at følge disse standarder for at opnå de fordele, som IFRS giver. Dette inkluderer større private virksomheder, statslige virksomheder og endda små og mellemstore virksomheder i nogle tilfælde. Anvendelsen af IFRS kan variere afhængigt af de lokale regler og krav, men tendensen går mod en stadig større global accept og implementering af disse standarder.

Revisorer og bogholdere spiller en central rolle i implementeringen af IFRS. Når en koncernregnskab udarbejdes, skal den tilknyttede revisor eller bogholder følge en række specifikke krav og retningslinjer fastlagt af IFRS. Dette sikrer, at regnskabet er nøjagtigt og retvisende, hvilket er afgørende for at opretholde tilliden til de finansielle oplysninger, som virksomheden præsenterer. 

Har du brug for hjælp til at sikre korrekt bogføring? Hos Stadsrevisionen er vi eksperter i digital bogføring og kan hjælpe dig med at implementere omkostningseffektive digitale løsninger, der er skræddersyet til dine behov. Vores mål er at gøre bogføring enkelt, overkommeligt og tidsbesparende, så du kan fokusere på at drive din virksomhed fremad.

Mangler du skræddersyet hjælp til at styre din bogføring?

Kontakt os – en af Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomheder – for hjælp.

Er det frivilligt at anvende IFRS?

Hvis du driver en virksomhed, der ikke er børsnoteret, men opererer på det internationale marked, har du mulighed for frivilligt at anvende International Financial Reporting Standards (IFRS). Selvom det ikke er et lovkrav, kan du vælge at følge disse internationale regnskabsstandarder, hvis du mener, at det vil være fordelagtigt for din virksomhed. Anvendelsen af IFRS kan forbedre gennemsigtigheden og sammenligneligheden af dine regnskaber, hvilket kan styrke tilliden hos internationale investorer og forretningspartnere. For at sikre korrekt anvendelse af IFRS kan du finde en revisor med ekspertise i disse standarder gennem vores oversigt.

De enkelte EU-lande har desuden ret til at bestemme, i hvilket omfang IFRS skal anvendes af deres virksomheder. Som udgangspunkt er IFRS obligatorisk for børsnoterede selskaber i forbindelse med deres koncernregnskaber, men EU-lande kan vælge at udvide denne forpligtelse til flere typer af virksomheder. Dette betyder, at selvom IFRS primært er påkrævet for børsnoterede selskaber, kan nationale myndigheder beslutte at gøre IFRS obligatorisk også for ikke-børsnoterede selskaber eller for virksomhedernes årsregnskaber.

I Danmark har vi valgt ikke at indføre yderligere restriktioner eller krav vedrørende brugen af IFRS. Dette betyder, at danske virksomheder, der ikke er børsnoterede, har friheden til at vælge, om de vil følge IFRS eller ej, når de udarbejder deres regnskaber. Denne fleksibilitet giver virksomheder mulighed for at tilpasse deres regnskabspraksis efter deres specifikke behov og forretningsstrategier, samtidig med at de har muligheden for at drage fordel af de internationale standarder, hvis det er hensigtsmæssigt.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om IFRS

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

IFRS står for International Financial Reporting Standards. Disse standarder er udviklet af International Accounting Standards Board (IASB) og bruges globalt for at sikre konsistens og gennemsigtighed i finansiel rapportering. IFRS er designet til at skabe en fælles regnskabsramme, der gør det muligt at sammenligne finansielle oplysninger på tværs af lande og brancher.

IFRS er obligatorisk for alle børsnoterede selskaber i EU, når de udarbejder deres koncernregnskaber. Dette sikrer, at deres finansielle rapporter er sammenlignelige og gennemsigtige for investorer og andre interessenter. Udover de børsnoterede selskaber kan andre virksomheder vælge frivilligt at følge IFRS, især hvis de opererer internationalt og ønsker at øge troværdigheden af deres finansielle rapportering.

Børsnoterede selskaber og koncerner i EU er forpligtede til at aflægge deres koncernregnskaber i overensstemmelse med IFRS. Derudover kan større private virksomheder, statslige virksomheder og endda nogle små og mellemstore virksomheder vælge at følge IFRS, afhængigt af deres specifikke behov og forretningsstrategier. IFRS anvendes også i mange andre lande uden for EU, hvor lokale lovgivninger kræver eller tillader brugen af disse internationale standarder.

Brugen af IFRS giver flere fordele, herunder øget gennemsigtighed og sammenlignelighed af finansielle oplysninger. Dette kan styrke tilliden hos investorer og kreditorer, hvilket kan føre til bedre adgang til kapital og lavere finansieringsomkostninger. IFRS hjælper også med at harmonisere regnskabspraksis på tværs af landegrænser, hvilket fremmer international handel og investering.

Implementering af IFRS i en virksomhed kræver en grundig forståelse af standarderne og ofte en omstilling af eksisterende regnskabspraksis. Det involverer uddannelse af regnskabspersonale, tilpasning af regnskabssystemer og muligvis også rådgivning fra eksterne eksperter. Mange virksomheder vælger at samarbejde med revisorer og konsulenter, der har specialiseret sig i IFRS, for at sikre en korrekt og effektiv implementering.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: