Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Guide til e-commerce

E-commerce er en moderne handelsform, der foregår på internettet. Denne type handel omfatter alt salg og køb, der udføres digitalt via enheder som computere, tablets og smartphones. E-commerce har revolutioneret den traditionelle forretningsmodel ved at åbne op for et globalt marked, hvor både tjenester, produkter og information kan udveksles online. Virksomheder verden over integrerer i stigende grad e-commerce i deres forretningsstrategier på grund af dens mange fordele.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

E-commerce

E-commerce – e-handel på dansk – omhandler alt køb og salg af varer og tjenester over internettet. Dette koncept dækker over en stor gruppe af kommercielle transaktioner, fra online shopping af fysiske varer til abonnementer på digitale tjenester og booking af services som massage. E-commerce gør det muligt at handle nemt hjemmefra eller undervejs, og tilbyder utallige produkter og services tilgængelige med få klik.

E-commerces historie og udvikling

Historien om e-commerce strækker sig tilbage til 1960’erne med udviklingen af EDI (Electronic Data Interchange), som gjorde det muligt for virksomheder at udveksle dokumenter elektronisk. Dette lagde grundlaget for fremtidig digital handel. I 1990’erne oplevede e-commerce en revolution med fremkomsten af online markedspladser som Amazon og eBay, der specialiserede sig i salg af varer over internettet. Disse platforme har haft en stor indflydelse på det globale marked. E-commerce har vist sig at være en dynamisk og stadig udviklende handelsform, der konstant tilpasser sig nye teknologier og forbrugeradfærd.

E-commerce's udbredelse i Danmark

E-commerce har oplevet en markant vækst i Danmark  med et stadig stigende antal forbrugere, der vælger at handle online. Danmark rangerer blandt de førende lande i Europa med hensyn til online shopping. Statistikker fra Dansk Industri viser, at omkring 81% af danskerne foretager onlinekøb hver måned, og i 2023 løb den samlede handel op til 132 milliarder kroner. I gennemsnit foretages den enkelte dansker online køb 3,7 gange månedligt. 

Interessen for e-commerce er voksende, og denne tendens forventes at fortsætte, hvilket øger presset på fysiske butikker til at tilpasse sig og integrere online salgskanaler. Trods et år uden vækst i 2023, hvor den samlede omsætning fra online handel nåede op på 185 milliarder kroner, rapporterer Dansk Erhverv, at det tyder på en positiv vækst i 2024 og en fortsat optimistisk udsigt for dansk e-commerce.

Samtidig har en stigning i antallet af webshops ført til skærpet konkurrence, hvilket har presset flere fysiske butikker til at lukke.

B2C e-commerce

Når det kommer til B2C e-commerce, tænker de fleste på køb af fysiske produkter gennem online butikker. Denne sektor er fyldt med virksomheder, der sælger alt fra dyrefoder til skønhedsprodukter via internettet. Men e-commerce begrænser sig ikke til fysiske varer. Markedet for digitale produkter er i hastig vækst; flere og flere forbrugere abonnerer på digitale tjenester som streamingtjenester, herunder Apple Music, Viaplay, Disney+ og BookBeat, og der bruges større og større beløb på apps, software og online bestilling af billetter til kulturelle og sportsbegivenheder.

B2B e-commerce

I B2B-segmentet har der også været et markant skift fra traditionelle købsmetoder som telefonopkald og fysiske butikskøb til online transaktioner. E-commerce er blevet en integreret del af handelsstrategien for mange B2B-virksomheder, både lokalt og globalt. En stigende tendens er, at B2B-virksomheder prioriterer digital handel og investerer mange ressourcer i at forbedre online købsoplevelser for deres kunder. Dette understøttes af en undersøgelse fra Salesforce’s seneste State of Commerce, der viser, at et flertal af virksomheder planlægger at øge deres investeringer i e-commerce og forbedrede selvbetjeningsløsninger i de kommende år.

D2C E-commerce

E-commerce landskabet udvikler sig konstant og frembringer nye forretningsmodeller, herunder Direct to Consumer (D2C). D2C e-commerce refererer til virksomheder, der sælger deres produkter direkte til forbrugeren uden mellemled som forhandlere eller distributører. Disse virksomheder tilbyder ofte et mere begrænset produktsortiment, men er højt specialiserede inden for deres niche. Dette giver dem mulighed for at kontrollere hele kunderejsen fra produktion til salg, hvilket kan styrke deres brandloyalitet og kundetilfredshed.

Typer af virksomheder, der kan bruge e-commerce

Det er fordelagtigt for næsten alle typer virksomheder at integrere e-commerce i deres forretningsstrategi, da meget af verden er digitaliseret. Uanset om det virker uoverskueligt at forestille sig din virksomhed sælge online, bør du overveje muligheden. Ved at tilpasse sig e-commerce løsninger, kan virksomheder forbedre kundeservice og tilgængelighed ved at tilbyde produkter og services online, hvilket kan forenkle og forbedre købsprocessen for kunderne.

Fordele ved e-commerce

E-commerce tilbyder en række væsentlige fordele for virksomheder uanset om de opererer inden for B2B, B2C, eller D2C sektorerne:

Altid åben forretning

En af de mest oplagte fordele ved e-commerce er, at din virksomhed er åben 24/7. Dette eliminerer normale åbningstider og giver kunderne friheden til at shoppe på deres præmisser, hvilket kan øge salget og kundetilfredsheden.

Udvidelse af målgruppe

Ved at bruge e-commerce kan din virksomhed nå ud over lokale markedsgrænser og tiltrække kunder fra hele verden. Dette er en god mulighed for at udvide din kundebase både nationalt og internationalt.

Forbedret kundeindsigt

E-commerce giver adgang til værdifulde data om dine kunder. Denne information kan du anvende til at tilpasse dine produkter, din markedsføring, og din overordnede forretningsstrategi for bedre at imødekomme kundernes behov og præferencer. Når du har en effektiv håndtering af dine kundedata, kan det føre til endnu bedre og mere optimerede markedsføringsstrategier og forbedrede produkttilbud.

Reduktion af driftsomkostninger

E-commerce kan være en mere omkostningseffektiv model end traditionel detailhandel med detailvirksomheder. Automatisering af processer og en reduktion i behovet for fysisk personale kan sænke de generelle driftsomkostninger markant, hvilket gør det muligt for virksomheder at opnå større økonomisk effektivitet og skalerbarhed.

Har du brug for hjælp til at vurdere, hvordan du får mest muligt ud af dit regnskab og måske opnår større økonomiske skattefordele? Vi kan hjælpe dig med at optimere dine skatteforhold samt fradrag ved at udarbejde en skatteanalyse og gennemgå dine forhold for dig. I Stadsrevisionen har vi + 1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter – skal du være en af dem?

Ønsker du skræddersyet hjælp til din virksomheds skatteforhold?

Kontakt os – en af Danmarks hurtigst voksende – for hjælp med 100% tilfredshedsgaranti.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Ulemper ved a e-commerce

Selvom e-commerce har mange fordele, indebærer det også visse udfordringer, som virksomheder bør være opmærksomme på, når de overvejer at digitalisere deres salg. Her er nogle områder, du skal være ekstra opmærksom på:

Øget konkurrence

Selvom e-commerce muliggør adgang til en større kundebase, fører det også til en markant øget konkurrence. Når du flytter din virksomhed online, konkurrerer du ikke kun med lokale forhandlere, men med virksomheder på globalt plan. Dette kan øge presset på at differentiere dit brand og dine produkter for at skille dig ud fra mængden.

Krav om konstant opdatering og læring

E-commerce industrien er dynamisk, hvilket kræver, at virksomheder kontinuerligt er forpligtet til at holde sig opdateret med de nyeste trends og teknologier. For at overgå konkurrenterne er det vigtigt at mestre digitale marketingstrategier. Derudover er det nødvendigt at engagere og omskole din eksisterende kundebase for at benytte den nye online platform effektivt.

Skabelse af en fremragende online kundeoplevelse

Forventningerne til kundeoplevelser er højere online end nogensinde før. Forbrugerne forventer ikke kun relevant og engagerende indhold, men også øjeblikkelig support og service, når de har behov for det. Det stiller store krav til virksomheder om at udvikle en stærk og personlig online tilstedeværelse, som kan simulere eller endda overgå den service, de tilbød i fysiske lokaler.

Opstart af en e-commerce virksomhed

At starte en e-handelsvirksomhed kræver grundig planlægning og overvejelse. Her er nogle af de vigtige trin, du bør følge for at lancere din e-commerce forretning.

Valg af navn til din e-commerce webshop

Det første skridt i opbygningen af din e-commerce virksomhed er at vælge et passende navn. Navnet på din webshop bliver din brandidentitet og det første kunderne vil søge efter, når de ønsker at handle hos dig. Det er derfor vigtigt, at navnet er noget, man husker og afspejler det, din virksomhed tilbyder.

Udvikling af din e-commerce platform

Udviklingen af din webshop kan variere i dens kompleksitet og omkostninger afhængigt af dine specifikke behov. Hvis du ikke har de nødvendige tekniske færdigheder, er det en god idé at samarbejde med et webbureau. Forskellige e-commerce platforme og webbureauer tilbyder varierende priser baseret på funktionalitet og design, så det er en god idé at lave lidt research og vælge den løsning, der bedst passer til dit budget og dine behov.

Implementering af betalingsløsninger og bookingsystemer

For at dine kunder kan købe produkter eller booke tjenester direkte fra din e-commerce webshop, skal du have en pålidelig betalingsgateway. Udbuddet af betalingsløsninger er stort, og omfatter udbydere som f.eks. Nets. Hvis dit e-commerce site primært vil facilitere booking af tjenester, er det en god idé at inkludere dette i din kravspecifikation til webbureauet, der udvikler dit site.

Bogføring og regnskab for din e-commerce forretning

At have styr på økonomien er vigtigt for enhver virksomhed. For en e-commerce forretning er det vigtigt at implementere et solidt system til bogføring og regnskab. Dette vil ikke blot hjælpe med at holde styr på salg og udgifter, men også sikre overholdelse af regler og forskrifter. I Stadsrevisionen tilbyder vi kompetent rådgivning til små og mellemstore virksomheder med store ambitioner, hvor vi kan hjælpe din virksomhed med lige netop de behov, som dig og din virksomhed har brug for!

Er du klar til professionel hjælp til dit regnskab i din proces med e-commerce?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Markedsføring af din e-commerce forretning

Når din e-commerce webshop er oppe at køre, er næste skridt at markedsføre den. Effektiv markedsføring er afgørende for at tiltrække og fastholde kunder. Der er mange forskellige markedsføringsstrategier at vælge imellem, herunder digital markedsføring som SEO, pay-per-click annoncering, sociale medier og e-mail kampagner. Det er vigtigt at vælge de strategier, der bedst matcher dit brand og din målgruppe for at maksimere din e-commerce succes.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om e-commerce

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

E-commerce er processen med at købe og sælge produkter eller tjenester over internettet. En e-commerce platform faciliterer alle aspekter af den online handelsproces, herunder produktvisning, ordreplacering, betalingshåndtering, og logistik. E-commerce virksomheder varierer fra små online butikker til store multinationale virksomheder, der opererer på tværs af forskellige sektorer.

E-commerce og e-handel bruges ofte om hinanden, da begge udtryk refererer til køb og salg af varer og tjenester over internettet. Forskellen ligger primært i brugen af terminologien; “e-commerce” anvendes bredt og omfatter både online og mobil handel, mens “e-handel” ofte er mere specifikt anvendt om selve handelsprocessen online.

En e-commerce manager er ansvarlig for at drive og administrere en virksomheds online salgsaktiviteter. Lønnen for en e-commerce manager kan variere betydeligt afhængigt af erfaring, virksomhedens størrelse, og den geografiske placering. I Danmark kan en e-commerce manager gennemsnitligt forvente en årlig indkomst på mellem 400.000 og 700.000 DKK afhængigt af disse faktorer.

Succes i e-commerce kan måles gennem en række nøgleperformanceindikatorer (KPI’er), såsom konverteringsrate, gennemsnitlig ordreværdi, trafikvækst, og kundetilfredshed. Ved at analysere disse data kan e-commerce virksomheder optimere deres strategier og forbedre både salg og kundeoplevelser.

Beskyttelse af kundernes data er afgørende i e-commerce. For at sikre dataene effektivt, bør e-commerce virksomheder implementere strenge sikkerhedsforanstaltninger såsom SSL-certifikater til at kryptere dataoverførsler, regelmæssig opdatering af sikkerhedssoftware, og strenge databehandlingspolitikker.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: