Kontakt os

+45 70 60 40 04

Vejledning til Samarbejdsaftale

En samarbejdsaftale er et vigtigt dokument, når to eller flere parter beslutter at indgå et kommercielt samarbejde. Formålet med aftalen er at fastsætte klare rammer og forventninger for samarbejdet, så alle involverede parter har en fælles forståelse af deres roller, ansvar og rettigheder.

Hvorfor lave en samarbejdsaftale?

En samarbejdsaftale fungerer som en juridisk bindende aftale, der sikrer, at begge parter er beskyttede og har klare retningslinjer at følge i deres samarbejde. Aftalen beskriver blandt andet formålet med samarbejdet, hvordan samarbejdet skal foregå, hvilke forpligtelser hver part har, samt hvordan betaling og opsigelse af samarbejdet skal håndteres.

Det er især vigtigt at udarbejde en samarbejdsaftale for at undgå misforståelser og for at sikre, at begge parter er enige om de praktiske og økonomiske vilkår for samarbejdet. En veludformet samarbejdsaftale kan også fungere som et værktøj til at løse konflikter, hvis der opstår uenigheder undervejs.

Hvad skal en samarbejdsaftale indeholde?

En typisk samarbejdsaftale indeholder følgende punkter:

  1. Formål – Beskrivelse af formålet med samarbejdet og de fordele, begge parter opnår.
  2. Omfang – Aftalens omfang, herunder hvilke tjenester eller produkter der er omfattet.
  3. Forpligtelser – En detaljeret beskrivelse af hver parts ansvar og forpligtelser.
  4. Betaling – Vilkår for betaling, herunder fakturering og betalingsfrister.
  5. Varighed og opsigelse – Aftalens varighed og hvordan aftalen kan opsiges.
  6. Ansvarsfraskrivelse – En klausul, der fastsætter, at en part ikke kan holdes ansvarlig for visse hændelser eller skader.
  7. Fortrolighed – Hvordan fortrolige oplysninger skal behandles af begge parter.
  8. Lovvalg og værneting – Aftalens juridiske rammer og hvordan tvister skal håndteres.

Brug vores Samarbejdsaftale-skabelon

For at gøre det nemmere for dig har vi udarbejdet en skabelon til en samarbejdsaftale, som du kan bruge som udgangspunkt for dit samarbejde. Skabelonen indeholder alle de nødvendige elementer for en gyldig samarbejdsaftale, og du kan tilpasse den efter behov, så den passer præcis til dit specifikke samarbejde.

Vedlagt finder du vores samarbejdsaftale-skabelon, som kan downloades og redigeres.

Ansvarsfraskrivelse: Vi understreger, at vi ikke bærer ansvaret for, hvordan den konkrete aftale anvendes, da juridiske vilkår og lovgivning kan variere afhængigt af den specifikke situation. Vi anbefaler, at du søger juridisk rådgivning, hvis du er i tvivl om, hvordan aftalen skal bruges i din virksomhed.

Del den her: