Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Handelsbetingelser skabelon

Vejledning til handelsbetingelser

Handelsbetingelser er en vigtig del af enhver virksomheds forretningsgrundlag, da de fastlægger de vilkår, som gælder for en transaktion mellem virksomheden og kunden. De sikrer, at både sælger og køber har klare retningslinjer for, hvordan et køb gennemføres, og hvad der sker, hvis der opstår problemer med produktet eller ydelsen.

Hvad skal handelsbetingelser indeholde?

Handelsbetingelser varierer fra virksomhed til virksomhed, men følgende punkter er typisk en del af godt strukturerede betingelser:

  1. Betalingsbetingelser
    Det er vigtigt at angive, hvilke betalingsmetoder virksomheden accepterer, hvornår betalingen trækkes fra kundens konto, og om der er nogle gebyrer forbundet med betaling. Dette hjælper med at undgå misforståelser om betalingsprocessen og sikrer en glidende transaktion.
  2. Leveringsbetingelser
    Her bør du forklare, hvordan og hvornår varer leveres, hvilke leveringsmetoder der anvendes, og hvor langt tid det tager. Det er også vigtigt at nævne eventuelle restriktioner for levering, såsom områder, der ikke dækkes.
  3. Fortrydelsesret og Returpolitik
    Forbrugeren har ret til at fortryde et køb inden for en vis tidsramme. Det er derfor nødvendigt at forklare, hvordan kunden kan returnere varer, hvilke omkostninger de selv står for, og hvordan returneringen skal foregå. Du bør også præcisere, hvordan du vurderer varens tilstand ved returnering, og hvad konsekvenserne er, hvis varen er blevet brugt.
  4. Reklamationsret
    Ifølge dansk lovgivning har forbrugerne to års reklamationsret på produkter. Handelsbetingelserne bør klart beskrive, hvordan reklamationer skal indgives, og hvilke typer skader eller fejl, der dækkes under reklamationsretten. Det er også vigtigt at nævne, at reklamationsretten ikke gælder ved forkert brug af produktet.
  5. Persondatapolitik
    Når du håndterer kunders personoplysninger, skal du sikre, at de er beskyttet i henhold til databeskyttelseslovgivningen. I handelsbetingelserne bør du forklare, hvordan persondata håndteres, opbevares og videregives til eventuelle tredjeparter, samt hvilke rettigheder kunden har i forhold til sine data.
  6. Klageadgang
    Handelsbetingelserne bør også indeholde en beskrivelse af, hvordan kunder kan indgive en klage, og hvilke muligheder der er for at tage sagen videre, hvis der ikke kan findes en løsning internt i virksomheden. Her kan du nævne relevante klageorganer såsom Center for Klageløsning eller EU’s online klageportal.

Brug vores handelsbetingelses-skabelon

For at hjælpe dig med at komme i gang, har vi udarbejdet en handelsbetingelses-skabelon, som du kan bruge som udgangspunkt for at oprette dine egne betingelser. Skabelonen dækker alle de nødvendige områder, men husk at tilpasse den til din virksomheds specifikke forhold og behov. En veltilpasset skabelon vil sikre, at både du og dine kunder har en fælles forståelse af vilkårene for handel.

Ansvarsfraskrivelse: Denne skabelon er udelukkende udarbejdet som et vejledende værktøj og skal ikke ses som en erstatning for juridisk rådgivning. Vi garanterer ikke, at skabelonen dækker alle juridiske krav i enhver situation. Vi anbefaler, at du søger professionel rådgivning for at sikre, at dine handelsbetingelser lever op til gældende lovgivning og passer til din virksomheds behov.

Del den her: