Kontakt os

+45 70 60 40 04

Undgå at dit selskab bliver tvangsopløst

Undgå Tvangsopløsning - Genoptag dit selskab med hjælp fra faglige specialister

Poppins Text

Kontakt os helt uforpligtende

Centered Text

Modtag en 100% gratis konsultation, hvor vi sammen kan gennemgå din virksomheds behov.

Poppins Text

Hvad er dit fulde navn?

Poppins Text

Hvad er dit efternavn?

Poppins Text

Din e-mail

Centered Text

Hvilken e-mail må vi kontakte dig på?

Poppins Text

Hvad med dit telefonnummer?

Poppins Text

Hvad er dit firmanavn?

Centered Text

Vi vil altid gerne vide hvem vi har med at gøre, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Hvad er dit firmanavn?

*Helt gratis og uforpligtende

Vi er nævnt i følgende medier
Hvilke konsekvenser er der reelt og hvilke skal du være ekstra opmærksom på?

Konsekvenser af tvangsopløsning​

Vores eksperter er klar til at hjælpe

En situation som denne, er hverken særlig positiv eller rar at befinde sig i. Det kan desværre have alvorlige konsekvenser for driften og for de implicerede ejere. En tvangsopløsning skal tages alvorligt og det er nu, at du bør kontakte specialiserede eksperter indenfor området.

Vi er altid klar til at hjælpe dig på 70 60 40 04

Tidslinje For Tvangsopløsning

En tvangsopløsning kræver en statsautoriseret revisor, og det er desuden en stor udfordring for mange at bevare det kølige overblik. Derfor har vi udarbejdet en tidslinje, så du kan følge med i processen, se hvor du befinder dig og så du ved, hvad næste skridt skal være. 

Vores partnere

E-Conomicogo
Billy logo

Hvad er en tvangsopløsning?

Når et selskab tvinges til lukning af drift og al juridisk hertil, er der tale om en tvangsopløsning. Virksomheder skal naturligvis overholde en række faktorer, for at en drift kan forsætte. Faktorer, som enhver virksomhed er forpligtiget til at overholde. Hvis ikke, kan Erhvervsstyrelsen via domstolene anmode om en tvangsopløsning – og det sker desværre ofte.

Hjælp til tvangsopløsning og genoptagelse af selskab – hvad gør jeg?

Vi hos Stadsrevisionen er rutinerede – også når det kommer til rådgivning ved tvangsopløste selskaber. Vi hjælper dig med at komme ud af situationen på bedst mulig vis, og i langt de fleste tilfælde er det heldigvis muligt at genoprette virksomheden igen, på trods af en tvangsopløsning. Men det er en ærgerlig situation at befinde sig i og spørgsmålene hober sig uden tvivl op – vi bringer dig heldigvis svar på det hele.

4.8/5 af 35+ tilfredsstillede kunder 

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Happy accountant
0 +

Tilfredse kunder

0 +

Års erfaring

0 +

Medarbejdere

Frustrated tired man working with papers in office

Hvad er gået galt, siden min virksomhed er under tvangsopløsning?

Ethvert kapitalselskab kan tages under tvangsopløsning – både A/S, ApS, IVS og et P/S.
Dansk lovgivning kræver, at selskaber og virksomheder regelmæssigt indberetter oplysninger til Erhvervsstyrelsen; så som årsregnskab o. lign. Hvis et selskab ikke vedligeholder sit ansvar og undlader at indsende de lovmæssige dokumenter som årsregnskaber, bliver det anset som en overtrædelse af loven og vil derfor føre til tvangsopløsning. Når et selskab placeres under tvangsopløsning skal man handle øjeblikkeligt.

Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomhed
Vores ekspertteam tæller mere end 20 dygtige revisorer, bogholdere og skatterådgivere med en solid erfaring og ekspertise.

Vi er stolte af at betjene mere end 1200 danske virksomhedsejere inden for en bred vifte af områder, herunder regnskab, bogføring og omfattende rådgivning. Vores primære mål er at befri vores klienter for unødvendigt administrativt arbejde og give dem mulighed for at fokusere på det, der virkelig betyder noget – væksten og udviklingen af deres virksomhed.

Du kan med fordel allerede nu book en GRATIS konsultation hos os.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Small business, Self-employment, micro-entrepreneurs, accountant, ownership concept. Young

Selskabslovens krav indebærer:

Herunder listet i uvilkårlig rækkefølge.

Selskabet skal indberette årsrapport i henhold til regnskabsloven.
Selskabet bør have en korrekt ledelse ift. selskabslovens vedtægter.
Selskabet skal have registreret de korrekte ejerforhold – her taler vi både om de reelle samt de legale.
Selskabet skal have anmeldt en revisor (revisionspligt eller grundet generalforsamlingens vedtægter).
Selskabets ledelse skal reagere på fordringer på indkaldt selskabskapital, som ikke har kunne blive opfyldt.
Tvangsopløsning kan dermed ske, hvis dele af (eller flere) af førnævnte faktorer ikke imødekommes. Til at starte med giver Erhvervsstyrelsen dig dog en frist, hvorpå disse krav skal imødekommes. Overholdes denne ikke, kan en tvangsopløsning ske via skifteretten. Dermed giver Erhvervsstyrelsen dig en reel chance for at få styr på sagerne. Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe dig med det samme – både før og efter en egentlig tvangsopløsning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomhed

Vores ekspertteam tæller mere end 20 dygtige revisorer, bogholdere og skatterådgivere med en solid erfaring og ekspertise.

Vi er stolte af at betjene mere end 1200 danske virksomhedsejere inden for en bred vifte af områder, herunder regnskab, bogføring og omfattende rådgivning. Vores primære mål er at befri vores klienter for unødvendigt administrativt arbejde og give dem mulighed for at fokusere på det, der virkelig betyder noget – væksten og udviklingen af deres virksomhed.

Du kan med fordel allerede nu book en GRATIS konsultation hos os.
Danmarks bedst bedømte revisorhus (pr. 10. august 2023), det taler for sig selv, men du er velkommen til at læse vores anmeldelser.

Læs vores anmeldelser her.

4.8/5 af 35+ tilfredsstillede kunder 

Working with tax documents

Specifikke fagområder

Undgå tvangsopløsning

Genoptagelse

CSR Projekter

Vi mener at man har pligt til at gøre en forskel når man kan, stor som lille. I en forbundet verden bør enhver virksomhed gøre sit, for at hjælpe til hvor der er behov for hjælp.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Røde Kors

Kræftens Bekæmpelse

Læs mere om vores bidrag til røde kors herunder.

Læs mere om vores bidrag til kræftens bekæmpelse herunder.

Ansvarsfraskrivelse for Generel Rådgivning om Genoptagelse af Tvangsopløste Selskaber

De oplysninger og råd, der præsenteres på denne side vedrørende genoptagelse af tvangsopløste selskaber, er udelukkende beregnet som generel vejledning og information. Disse oplysninger er ikke at betragte som erstatning for individuel og skræddersyet rådgivning i forhold til specifikke sager. Enhver beslutning truffet på baggrund af de præsenterede oplysninger er på brugerens egen risiko.

Det skal understreges, at genoptagelse af tvangsopløste selskaber er en kompleks juridisk proces, der kan variere afhængigt af de specifikke omstændigheder i hver enkelt sag. Oplysningerne på denne side erstatter på ingen måde den nødvendige rådgivning, der bør opnås fra en kvalificeret og autoriseret professionel, såsom en statsautoriseret revisor eller advokatfuldmægtig. Disse fagpersoner har den nødvendige ekspertise til at vurdere den enkelte situation og give rådgivning, der er skræddersyet til brugerens behov.

Det skal også bemærkes, at oplysningerne på denne side ikke garanterer, at kravene for genoptagelse af et tvangsopløst selskab i overensstemmelse med statens krav opfyldes. Brugere bør selv søge nødvendig juridisk vejledning og følge alle gældende love, regler og krav for at sikre, at genoptagelsesprocessen udføres korrekt og i overensstemmelse med gældende ret.

Denne side fralægger sig ethvert ansvar for tab, skader eller ulemper, der måtte opstå som følge af brugen af oplysningerne på siden i forbindelse med genoptagelse af tvangsopløste selskaber. Brugere opfordres til at søge individuel professionel rådgivning og foretage en grundig vurdering af deres specifikke situation, inden de træffer beslutninger vedrørende genoptagelse af et tvangsopløst selskab.

Gælder general rådgivning, men selvfølgelig ikke når en kunde tages ind*

Betingelser for genoptagelse efter tvangsopløsning

Når et selskab er sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen, har det op til tre måneder til at søge om genoptagelse. Genoptagelse trækker opløsningsprocessen tilbage, og selskabet kan fortsætte sin drift. 

Følgende fem betingelser skal være opfyldt:

  1. På en generalforsamling skal ejerne beslutte at genoptage selskabet. Hvis skifteretten allerede har udpeget en likvidator, skal denne give samtykke. Ved generalforsamlingen skal der også vælges en ny ledelse, da de tidligere ledelsesmedlemmer automatisk træder tilbage ved tvangsopløsningens ikrafttræden. Der er dog mulighed for at genvælge de tidligere medlemmer, hvis dette ønskes. Desuden skal der vælges en revisor, medmindre revision er fravalgt, og tidligere revisorer kan genvælges.
  2. En godkendt revisor skal udarbejde en erklæring, der bekræfter, at selskabskapitalen stadig er intakt, og at der ikke er ydet ulovlige lån til selskabets ledelse eller ejere. Dette gælder også for selskaber, som har fravalgt revision.
  3. Årsagen til tvangsopløsningen skal løses. For eksempel skal manglende regnskaber indberettes, eller oplysninger om reelle ejere skal opdateres, hvis det er årsagen.
  4. Genoptagelsesansøgningen skal være indsendt til Erhvervsstyrelsen inden for tre måneder efter tvangsopløsningen blev varslet.
  5. Selskabet må ikke have været sendt til tvangsopløsning inden for de seneste fem år.

Anmodningen om genoptagelse skal indsendes via virk.dk og skal indeholde referatet fra generalforsamlingen samt den revisorerklæring og dokumentation, der er nævnt ovenfor. Hvis vedtægterne er blevet ændret på generalforsamlingen, skal de nye vedtægter også vedlægges.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Ofte stillede spørgsmål

Nej, pengene skal bruges til at betale for opløsningen.

Prisen afhænger af, om der er tale om likvidation, konkurs eller genoptagelse. Ved frivillig opløsning eller konkurs afholdes omkostninger af selskabets midler eller Statskassen. Ved genoptagelse betales omkostningerne af selskabets midler.

Tidsrammen afhænger af metode og frister. Kontakt din rådgiver for en præcis vurdering.

Ja, vi assisterer med genoptagelse af foreninger, fonde og selskaber.

Hvis genoptagelse ikke er mulig, kan en fusion være en løsning. Ved fusion med et nystiftet selskab kan aktiviteterne fortsætte under en ny juridisk enhed, hvor det oprindelige selskab ophører, men aktiviteterne lever videre. Det kræver dog, at selskabet er solvent og ikke har foretaget udlodninger til kapitalejerne.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder