Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

salg af aktieselskab

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Når du overvejer at sælge dit aktieselskab, er der en række faktorer og processer, du skal tage højde for. For at sikre en succesfuld og problemfri overgang er det afgørende at kende de juridiske, økonomiske, og skattemæssige procedurer involveret. Dette blogindlæg giver en detaljeret gennemgang af, hvordan du bedst navigerer gennem salgsprocessen af dit aktieselskab.

### Hvordan forbereder du dit aktieselskab til salg?

Inden du går i gang med salg af dit aktieselskab, er det vigtigt at have en grundig forståelse af selskabets værdi. En professionel værdiansættelse er ofte nødvendig for at fastsætte en realistisk salgspris. Det kan også være en god idé at gennemgå virksomhedens økonomi og sikre, at alle regnskaber er opdaterede og korrekte.

### Juridiske aspekter ved salg af aktieselskab

Når du sælger dit aktieselskab, skal du overholde en række juridiske krav. Det inkluderer at udarbejde en salgsaftale, der definerer betingelserne for salget, herunder betalingsbetingelser, overdragelse af aktiver og eventuelle pålagte restriktioner. Det kan være komplekst at navigere gennem disse krav, så det kan være en fordel at søge rådgivning fra en erfaren revisor eller advokat.

### Skattemæssige overvejelser

Et andet vigtigt aspekt ved salg af aktieselskab er de skattemæssige konsekvenser. Det er essentielt at være klar over, hvordan salget påvirker din skattestatus, og hvordan du bedst kan optimere din skattemæssige situation. En revisor kan hjælpe dig med at forstå de forskellige skatteregler og finde måder at minimere din skattebetaling.

### Fordele ved at benytte en professionel revisor

Når det kommer til at sælge dit aktieselskab, kan Stadsrevisionen tilbyde dig uvurderlig hjælp. Med over 8 års erfaring hos alle vores revisorer og en tilfredsgaranti har vi ekspertisen til at sikre, at din salgsproces forløber glat. Vores faste rådgivere, der er specialiserede i forskellige brancher, står klar til at assistere dig gennem hele processen. Vi er landsdækkende og tilbyder rådgivning alle ugens dage, fra 8 til 21 – også i weekenden.

### Eksempler fra praksis

For nylig hjalp vi en klient med at sælge deres softwarevirksomhed. Ved at levere en præcis værdiansættelse og sikre, at alle juridiske og skattemæssige krav var opfyldt, lykkedes det os at afslutte salget på rekordtid. Dette er blot én af mange succesfulde sager, hvor vores ekspertise har vist sig afgørende.

### FAQ

**Hvor lang tid tager det at sælge et aktieselskab?**
Tiden det tager at sælge et aktieselskab kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder virksomhedens størrelse, kompleksitet og markedets efterspørgsel. Procesens kan tage alt fra nogle måneder til over et år.

**Hvad koster det at få hjælp fra en revisor ved salg af aktieselskab?**
Omkostningerne ved at bruge en revisor varierer afhængigt af kompleksiteten af salget og de specifikke tjenester, du har brug for. Det er bedst at få et specifikt tilbud baseret på dine behov.

**Kan jeg sælge mit aktieselskab, hvis det har gæld?**
Ja, du kan sælge et aktieselskab, der har gæld, men det er vigtigt at have en klar plan for, hvordan gælden håndteres i salgsprocessen. Dette vil ofte kræve juridisk og økonomisk rådgivning.

Hvis du har brug for assistance eller rådgivning i forbindelse med salg af dit aktieselskab, er du velkommen til at kontakte Stadsrevisionen. Vi står klar til at hjælpe dig med at navigere gennem denne komplekse proces.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: