Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Ofte stillede skattespørgsmål

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Skat er et emne, der kan skabe forvirring og frustration for mange. For at hjælpe dig med at navigere i skattejunglen har vi samlet nogle ofte stillede skattespørgsmål. Dette er spørgsmål, som mange danskere støder på, når de forsøger at forstå deres skatteforpligtelser bedre.

### Hvad er forskellen på skat og moms?

En af de mest grundlæggende spørgsmål er forskellen mellem skat og moms. Skat betales af indkomsten, hvad enten det er løn, freelancetjenester, eller anden personlig indkomst. Denne skat fordeles mellem kommunal skat, kirkeskat (hvis relevant), og statsskat. Moms (meromsætningsafgift) er derimod en afgift på forbrug, som lægges på varer og tjenesteydelser og betales af forbrugeren, men opkræves af virksomhederne.

### Hvordan fungerer forskudsopgørelsen?

Forskudsopgørelsen er en beregning, som SKAT laver for at estimere, hvor meget du skal betale i skat i det kommende år. Denne opgørelse baseres på de informationer, SKAT har om din indkomst, fradrag, og andre relevante forhold. Der er det vigtigt at gennemgå og opdatere forskudsopgørelsen, hvis der sker væsentlige ændringer i din økonomiske situation, såsom lønstigning, køb af bolig, eller ændringer i arbejdsforhold.

### Hvad er personfradrag?

Personfradraget er et grundlæggende fradrag, som alle skattepligtige personer i Danmark har ret til. Dette fradrag trækkes fra din skattepligtige indkomst og reducerer dermed den samlede indkomstskat, du skal betale. Personfradraget varierer afhængigt af din alder og civilstand. For at få mest muligt ud af personfradraget er det vigtigt at sikre, at dine oplysninger hos SKAT er opdaterede.

### Hvordan påvirker pensionsindbetalinger min skat?

Indbetalinger til pensionsopsparinger kan have betydelig indvirkning på din skat. Bidrag indbetalt til en pensionsordning kan trækkes fra din bruttoindkomst, hvilket reducerer din skattepligtige indkomst for det pågældende år. Der er dog forskellige regler og begrænsninger afhængigt af, hvilken type pensionsordning der er tale om (aldersopsparing, ratepension, livrente, etc.). Det kan derfor være fordelagtigt at konsultere en revisor for at maksimere fordelene ved pensionsindbetalinger.

### FAQ

#### Hvordan ændrer jeg informationer på min forskudsopgørelse?
Du kan ændre din forskudsopgørelse ved at logge ind på SKAT’s hjemmeside med dit NemID. Her kan du justere oplysninger om indkomst, fradrag og anden relevant økonomisk information.

#### Hvornår skal jeg betale restskat?
Hvis du har betalt for lidt skat i løbet af året, vil SKAT opgøre din restskat i forbindelse med årsopgørelsen. Typisk skal restskatten betales i løbet af foråret det efterfølgende år.

#### Hvilke fradrag kan jeg få som selvstændig?
Som selvstændig kan du trække erhvervsmæssige udgifter fra din skattepligtige indkomst. Dette inkluderer bl.a. kontorudgifter, transportudgifter, og andre nødvendige driftsomkostninger. Få personlig rådgivning hos Stadsrevisionen for at sikre, at du udnytter alle mulige fradrag.

For mere information om skattesager og personlig rådgivning, kontakt Stadsrevisionen, hvor vores erfarne revisorer står klar til at hjælpe dig.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: