Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

aktiemarkedsemissioner

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

En aktiemarkedsmission kan virke som et komplekst emne, men det er essentielt for en virksomheds vækst og kapitalfremskaffelse. Når en virksomhed beslutter sig for at udstede nye aktier, indtræder den i en proces kaldet aktiemarkedsmission. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det vigtigt?

Hvad er en aktiemarkedsmission?

Aktiemarkedsmission henviser til processen, hvor en virksomhed udsteder nye aktier for at rejse kapital. Denne kapital kan bruges til forskellige formål såsom ekspansion, investering i nye projekter eller nedbringelse af gæld. Ved at udføre en aktiemission giver virksomheden eksisterende og potentielle investorer mulighed for at købe nye aktier, hvilket kan øge virksomhedens aktiekapital.

Typer af aktiemissioner

Der findes flere typer af aktiemissioner, hver med sine egne fordele og ulemper:

 • Nyudstedelse af aktier: Dette er, når en virksomhed udsteder nye aktier på aktiemarkedet. Aktierne kan være til eksisterende aktionærer i form af en rettet emission eller til nye investorer i form af en offentlig emission.
 • Fondsaktier: Disse aktier udstedes til eksisterende aktionærer uden omkostninger som en del af virksomhedens overskud. Det øger antallet af aktier i omløb uden at rejse ny kapital.
 • Medarbejderaktier: Udstedes til medarbejdere som en form for incitament eller bonus. Dette bruges ofte til at belønne og motivere medarbejderne.

Fordele og ulemper ved aktiemarkedsmission

Det er vigtigt at overveje både fordelene og ulemperne ved en aktiemission før beslutningen træffes:

Fordele:

 • Kapitalrejsning: En af de mest åbenlyse fordele er muligheden for at rejse kapital uden at øge virksomhedens gæld.
 • Forbedret likviditet: Udstedelse af flere aktier kan øge virksomhedens aktier på markedet, hvilket kan føre til øget likviditet.
 • Styrket markedsposition: Kapital fra aktiemarkedsmission kan bruges til at udvide virksomhedens operationer eller forbedre dens finansielle position.

Ulemper:

 • Udvanding af ejerskab: En aktiemission kan føre til udvanding af eksisterende aktionærers ejerskab.
 • Omkostninger: Udstedelse af nye aktier kan involvere betydelige omkostninger, herunder gebyrer til finansielle rådgivere og juridiske omkostninger.
 • Markedsreaktion: Markedet kan reagere negativt på annonceringen af en aktiemission, hvilket kan føre til et fald i aktiekursen.

Hvordan Stadsrevisionen kan hjælpe

Hos Stadsrevisionen forstår vi kompleksiteten ved aktiemarkedsmissioner. Vi tilbyder skræddersyet rådgivning og support gennem hele processen:

 • Erfarne revisorer: Med over 8 års erfaring kan vores team sikre, at din aktiemission forløber gnidningsfrit.
 • Landsdækkende tilstedeværelse: Vi er lokale og landsdækkende, hvilket betyder, at vi kan assistere dig uanset din placering.
 • Fast personlig rådgiver: Du får en dedikeret revisor, som kender din sag og dine behov til fingerspidserne.

For mere information om, hvordan vi kan bistå dig gennem processen, kontakt os i dag. Vi er tilgængelige mellem 8-21 alle ugens dage, også i weekenden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem en rettet emission og en offentlig emission?

En rettet emission er målrettet eksisterende aktionærer eller udvalgte investorer, mens en offentlig emission tilbydes til offentligheden bredt.

Hvordan påvirker en aktiemission virksomhedens aktieværdi?

Aktiemissioner kan føre til kursudsving. Markedet kan reagere positivt eller negativt afhængigt af, hvordan emissionen bedømmes økonomisk og strategisk.

Hvornår giver det mening for en virksomhed at udføre en aktiemission?

Det giver mening, når virksomheden har brug for kapital til ekspansion, investeringer eller gældsreduktion og ønsker at undgå at pådrage sig yderligere gæld.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: