Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Vurderingsportalen.dk

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er Vurderingsportalen.dk?

Vurderingsportalen.dk er en dansk online platform, der fungerer som din indgang til de offentlige ejendomsvurderinger. Platformen er designet til at give ejere af boliger, erhvervsejendomme og landbrugs- eller skovejendomme adgang til information om deres ejendomsvurderinger og boligskat.

Vurderingsportalen.dk giver brugere adgang til at forstå deres offentlige ejendomsvurdering og dens indflydelse på boligskatten. Boligejere kan for eksempel modtage en deklaration fra Vurderingsstyrelsen, som er et første skridt i processen med at vurdere deres ejendom. Denne deklaration indeholder de oplysninger, som vil blive brugt i ejendomsvurderingen​​.

For 2024 betaler boligejere boligskat baseret på en foreløbig vurdering fra 2022, indtil den endelige vurdering er klar. Det er værd at bemærke, at selvom ejendomsvurderingerne kan være steget, følger boligskatterne ikke nødvendigvis med, da skattesatserne er sænket, og der er indført en skatterabat​​.

Brugere kan også søge efter og se offentlige ejendomsvurderinger for deres ejendomme online. Dette inkluderer at finde vurderinger fastsat til 1. januar 2020 eller tidligere. Hvis en ejendom endnu ikke er vurderet i det nye system, er det muligt at konsultere tidligere vurderinger gennem OIS Ejendomsdata​​.

Generelt arbejder Vurderingsstyrelsen for at sikre retvisende, ensartede og gennemskuelige vurderinger, som danner grundlag for beregning af løbende ejendomsskat. Vurderingsportalen- og styrelsen sigter mod at skabe tillid til vurderingssystemet og sikkerhed omkring beskatningen af ejendomme i Danmark​​​​​​.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Anvendelsen af ejendomsvurderinger

Ejendomsvurderinger spiller en central rolle i fastlæggelsen af dine boligskatter og anvendes bredt ud over dette. På vurderingsportalen.dk kan du finde oplysninger om,

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

hvordan disse vurderinger påvirker din økonomi og juridiske situationer.

  • Ejendomsværdiskat: Denne skat, der betales til staten, baseres på din ejendoms vurderede værdi og er relevant for ejerboliger. Andelsforeninger er undtaget fra denne skat.
  •  
  • Grundskyld: Dette er en skat betalt til kommunen, baseret på grundens vurderede værdi, og gælder for næsten alle ejendomme.

Yderligere anvendelser af ejendomsvurderinger:

  • Familiehandler: Vurderingsportalen.dk tilbyder vejledning for dem, der ønsker at sælge deres ejendom inden for familien, hvor salgsprisen ofte relaterer sig til den seneste offentlige vurdering med et bestemt nedslag.
  • Tinglysning: Ved køb af ejendom anvendes ejendomsvurderingen til at beregne tinglysningsafgiften, især hvis vurderingen overstiger handelsprisen.
  • Boafgift: Ved arv beregnes boafgiften ud fra enten ejendomsvurderingen eller handelsprisen, afhængig af ejendommens værdi og relationen til afdøde.
  • Blandet ejendomsbeskatning: Hvis din ejendom tjener både erhvervs- og boligformål, afhænger ejendomsværdiskatten af boligens vurderede værdi for den private del.

Ved at besøge vurderingsportalen.dk kan du dykke dybere ned i disse emner og få en bedre forståelse af, hvordan din ejendomsvurdering påvirker forskellige aspekter af din økonomi og juridiske forpligtelser.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Vurderingsportalen.dk

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Vurderingsportalen.dk er en dansk webplatform, der tilbyder adgang til offentlige ejendomsvurderinger. Den hjælper ejere af ejendomme med at forstå deres ejendomsvurderinger og den indvirkning disse har på boligskatter og andre juridiske aspekter.

En offentlig ejendomsvurdering fastlægger værdien af din ejendom, hvilket er grundlaget for beregningen af to primære typer boligskatter: ejendomsværdiskat og grundskyld. Ejendomsværdiskatten betales til staten og er baseret på ejendommens vurderede værdi, mens grundskylden betales til kommunen og baseres på grundens vurderede værdi.

På vurderingsportalen.dk kan du lære, at ved familiehandler, såsom salg af ejendom til familiemedlemmer, kan ejendommen ofte sælges til en pris baseret på den seneste offentlige ejendomsvurdering med et specifikt nedslag, hvilket kan være 15% eller 20% afhængigt af vurderingssystemet.

Ejendomsvurderingen bruges til at beregne tinglysningsafgiften ved boligkøb. Hvis ejendomsvurderingen er højere end handelsprisen, bruges vurderingen som beregningsgrundlag.

Ved arv beregnes boafgiften baseret på den laveste værdi mellem ejendomsvurderingen og handelsprisen på boligen. Dette beløb er afgørende for, hvor stor en del af dødsboet du skal betale skat af, og det afhænger også af din relation til den afdøde.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: