Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Ejendomsskat 2024

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Boligskattereglerne fra 2024

Fra 2024 vil boligejere møde et nyt sæt af boligskatteregler, der introducerer betydelige fordele. Disse ændringer inkluderer reducerede satser for både ejendomsværdiskat og grundskyld. Dette markante skridt, som træder i kraft i 2024, repræsenterer en nedgang i ejendomsværdiskattesatserne og en faldende gennemsnitlig grundskyld i størstedelen af kommunerne. Vigtigt at bemærke er, at kommunerne ikke vil kunne hæve grundskyldspromillerne i perioden 2021-2028.

Disse ændringer i boligskattereglerne er resultatet af ‘Tryghed om boligbeskatning’, et forlig indgået af et bredt flertal i Folketinget i 2017.

Satserne for både ejendomsværdiskat og grundskyld sænkes

I 2024 vil ejendomsejere se en velkommen reduktion i både ejendomsværdiskat og grundskyld. Dette er særligt relevant, da ejendomsvurderinger, som er fundamentet for boligbeskatningen, for mange vil stige. Denne forventede stigning i vurderingerne, der starter fra september 2021 og er baseret på boligmarkedsudviklingen siden 2011/2012, afspejler den betydelige stigning i boligpriserne i denne periode.

For at sikre, at disse højere ejendomsvurderinger ikke resulterer i øget ejendomsskat for boligejere, er der truffet en beslutning om at reducere satserne for både ejendomsværdiskat og grundskyld fra 2024. Denne tilgang er designet til at balancere effekten af de stigende vurderinger, så boligejere ikke oplever en urimelig stigning i deres samlede boligskat.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Selv hvis din ejendom er steget meget i værdi, får du ikke en skattestigning

Selv for boligejere, hvis ejendomme har oplevet en betydelig værdistigning, vil introduktionen af skatterabatten i 2024 sikre, at der ikke sker en skattestigning. Denne rabat er designet til at beskytte boligejere, der, på trods af de reducerede skattesatser, stadig kunne se en potentiel stigning i deres boligskat. Dette gælder især i tilfælde, hvor ejendomme har gennemgået en markant værdistigning i de seneste år.

Skatterabatten sikrer, at boligskatten for eksisterende ejendomsejere ikke vil stige i 2024 sammenlignet med, hvad de ville have betalt under reglerne fra 2023. Det er vigtigt at bemærke, at denne skatterabat ikke vil være gældende for nye boligkøbere fra 2024. Disse nye købere vil have den fordel, at de kan planlægge deres boligøkonomi med udgangspunkt i de nye, mere gunstige skatteregler.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Skattestigninger kan indefryses

I 2024 indføres der en ny mulighed for boligejere, hvor skattestigninger kan indefryses. Efter dette år vil både ejendomsværdiskatten og grundskylden justeres i takt med vurderingerne af din bolig og din grund. Dette betyder, at en lavere vurdering vil resultere i en lavere skattebetaling.

Desuden, hvis værdien af din bolig stiger efter 2024, hvilket medfører en højere boligskat, vil du have mulighed for at indefryse denne skattestigning. Indefrysningen tillader dig som boligejer at udskyde betalingen af en del af din boligskat. Denne ordning hjælper med at undgå pludselige og betydelige stigninger i din skatteregning. Det beløb, der indefryses, vil først skulle afregnes ved salg af boligen. Alternativt kan boligejere vælge at betale eventuelle stigninger i boligskatten løbende.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om ejendomsskat 2024

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

I 2024 vil ejendomsskatten gennemgå væsentlige ændringer, som omfatter tilpasninger, der kan påvirke skattebetalinger for ejendomsejere. Det er vigtigt for ejendomsejere at være opmærksomme på disse ændringer for korrekt planlægning og budgettering.

I 2024 sænkes satserne for både ejendomsværdiskat og grundskyld som reaktion på forventede stigninger i ejendomsvurderingerne. Denne tilgang sikrer, at boligejere ikke oplever urimelige stigninger i deres samlede boligskat, selvom boligværdierne stiger.

Fra 2024 kan boligejere indefryse stigninger i deres boligskat. Dette betyder, at hvis din boligvurdering stiger, hvilket fører til højere skat, kan du vælge at udskyde betalingen af denne ekstra skat. Denne ordning hjælper med at forhindre pludselige stigninger i skatteregningen. Det indefrosne beløb betales først, når boligen sælges, eller du kan vælge at betale det løbende.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: