Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Vejledning til at skrive et CV

Vejledning til at skrive et CV

Her får du en guide til, hvordan du kan skrive et effektivt og professionelt CV. Denne vejledning vil hjælpe dig med at præsentere dine erfaringer og kompetencer på en måde, der fanger arbejdsgiverens opmærksomhed.

1. Hold det kort og præcist

Et CV bør ikke overstige 2-3 sider. Arbejdsgivere bruger typisk kun få sekunder på at skimme hvert CV, så det er vigtigt, at dine vigtigste oplysninger er let tilgængelige. Strukturen i dit CV skal være logisk og let at overskue. Overvej at bruge et kronologisk format, hvor du starter med din nyeste erfaring.

2. Målret dit CV til stillingen

Dit CV er dit vigtigste salgsdokument, og det er afgørende at tilpasse det til den specifikke stilling, du søger. Fremhæv de kompetencer og erfaringer, der matcher jobopslaget, og undgå irrelevante informationer. Brug nøgleord fra jobannoncen, når du beskriver dine færdigheder, så dit CV fremstår skarpt og målrettet.

3. Brug punktformer for overskuelighed

For at gøre dit CV lettere at læse og forstå, er det vigtigt at skabe en overskuelig opsætning. Fremhæv dine vigtigste kvalifikationer tydeligt i punktform, så arbejdsgiveren hurtigt kan danne sig et overblik.

4. Indled med en elevatortale

Start dit CV med en kort og præcis introduktion på 5-7 linjer, hvor du fokuserer på, hvordan du kan bidrage til virksomheden, og hvorfor du er kvalificeret til jobbet. Denne indledning fungerer som din “elevatortale”, hvor du hurtigt skal overbevise modtageren om at læse videre.

5. Opsæt dit CV overskueligt

Arbejdsgivere foretrækker CV’er, der er struktureret og nemme at læse. Overvej at bruge følgende struktur:

  • Resumé/elevatortale: Indled med en kort introduktion, der fremhæver din motivation og kvalifikationer.
  • Udvalgte kernekompetencer: Fremhæv de mest relevante kompetencer for stillingen i punktform.
  • Erhvervserfaring (i omvendt kronologisk rækkefølge): List dine seneste ansættelser først, med fokus på relevante opgaver og resultater.
  • Uddannelse og kurser (i omvendt kronologisk rækkefølge): Start med din nyeste uddannelse og kurser.
  • IT-kompetencer: Angiv dine færdigheder inden for IT, der er relevante for jobbet.
  • Sprogkundskaber: Beskriv dit niveau for mundtlig og skriftlig beherskelse af relevante sprog.
  • Personlige oplysninger: Del relevante personlige oplysninger, som kan være nyttige for arbejdsgiveren.
  • Referencer: Angiv, at referencer kan indhentes ved forespørgsel.

6. Vær opmærksom på huller og korte ansættelser

Hvis du har huller i dit CV eller mange korte ansættelser, bør du være proaktiv og forklare dem. Forklar, hvordan du har brugt din tid produktivt under hullerne, eller hvordan de korte ansættelser har givet dig værdifulde erfaringer. Dette hjælper med at undgå, at arbejdsgiveren drager egne konklusioner.

7. Referencer fra tidligere arbejdsgivere

Angiv, at arbejdsgiveren kan indhente referencer om dig, men vedhæft ikke selve referenceteksterne i CV’et. Dette giver dig mulighed for at forberede dine referencer på, hvad de skal fokusere på i forhold til den stilling, du søger.

8. Billede på dit CV

Overvej om du vil inkludere et billede. Hvis du gør, skal det være et professionelt portrætfoto. Undgå feriefotos eller billeder, der virker uprofessionelle, da det kan påvirke arbejdsgiverens indtryk af dig.

9. Lav et brutto-CV

Opret et brutto-CV, der indeholder alle dine erfaringer og kompetencer. Dette CV fungerer som en omfattende database over dine kvalifikationer, som du kan trække fra, når du tilpasser dit CV til forskellige jobansøgninger. Det er lettere at fjerne irrelevante oplysninger, end det er at tilføje nye, når du målretter dit CV.

Skabelon til CV

Vi har udarbejdet en CV-skabelon, som du nemt kan downloade og bruge. Skabelonen er designet til at gøre det let for dig at udfylde og tilpasse dit CV, så du kan præsentere dine kompetencer på den bedst mulige måde.

Del den her: