+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder

Sådan tilføjer du din revisor til Uniconta

Hvis du er kunde i Uniconta og oprettet som ejer af et regnskab, kan du give din revisor, kaldet en Univisor i Uniconta, adgang til at revidere dit regnskab. For at en revisor eller bogholder kan få adgang, skal de have en Univisor-aftale med Uniconta. Det er altid ejeren af regnskabet, der giver en Univisor adgang.

En Univisor kan tildeles adgang på to måder i Uniconta:

1. Firma/Firmaoplysninger:
    • Hvis der er tale om en primær Univisor, hvor alle medarbejdere i Univisor-virksomheden må få adgang, giver ejeren af regnskabet adgang under Firmaoplysninger. Der kan kun være én primær Univisor.
  1. Firma/Brugerrettigheder/Administrer brugere:
    • Her kan ejeren af regnskabet tildele adgang til individuelle Univisor login-id’s. Dette tillader Univisorer fra mange selskaber at få adgang til den samme kunde. Individuelle Univisor login-id adgange kan ændres, så ikke alle medarbejdere i Univisor-virksomheden får den samme adgang til regnskabet.

Bemærk: Uniconta kigger først efter Univisor-brugerrettigheder under Firma/Brugerrettigheder/Administrer brugere og derefter for at se, om Univisor-virksomheden har rettigheder via revisoropsætningen under Firma/Firmaoplysninger.

Begrænsning af adgang for medarbejdere hos Univisoren

Hvis man ikke ønsker, at alle brugere på Univisor-aftalen får adgang eller den samme adgang til et regnskab, har ejeren af regnskabet to muligheder:

1. Afvigelse fra standard Univisoradgang under firmaoplysninger:
    • Univisor-adgangen beholdes under Firma/Firmaoplysninger, og de Univisor-brugere, der skal have andre adgange, tilføjes under Firma/Brugerrettigheder/Administrer brugere.
  1. Individuelle Univisor login-id’s på et firma:
    • Univisor-adgangen slettes under Firma/Firmaoplysninger, og de enkelte Univisor login-id’s tilføjes under Firma/Brugerrettigheder/Administrer brugere.

Beskrivelse af 1: Afvigelse fra standard Univisoradgang under firmaoplysninger

1. Gå til Firma/Firmaoplysninger.
  2. Tilføj Revisor virksomheden.
  3. Gå til Firma/Brugerrettigheder/Administrer Brugere.
  4. Tilføj de individuelle Univisor-brugeres login-id.
  5. Vælg de adgange, Univisor-brugeren skal have.
  6. Klik på “OK”.
  7. Klik på “Opdater” i lokalmenuen.

Beskrivelse af 2: Individuelle Univisor login-id’s på et firma

1. Gå til Firma/Firmaoplysninger.
  2. Fjern Revisor valget (hvis en Revisor er valgt her).
  3. Gå til Firma/Brugerrettigheder/Administrer Brugere.
  4. Tilføj det individuelle Univisor login-id.
  5. Vælg de brugerrettigheder, Univisoren skal have.
  6. Klik på “OK”.
  7. Klik på “Opdater” i lokalmenuen.

Tildel din revisor eller bogholder adgang til Uniconta

Hvis din revisor ikke allerede er oprettet som Univisor hos Uniconta, og du ønsker, at de får adgang, skal du benytte følgende link: (https://www.uniconta.com/da/univisor/inviter-din-revisor-eller-bogholder/) . Udfyld formularen og klik på send. Hvis din revisor allerede er oprettet i Uniconta som Univisor, skal ejeren af regnskabet gøre følgende:

1. Gå til Firma/Firmaoplysninger.
  2. Find boksen med Revisor.
  3. Klik på den sorte pil efter “Revisor” feltet for at se revisoroversigten.
  4. Vælg din revisor i dropdown-boksen.
  5. Hvis revisoren ikke er på listen, betyder det, at revisoren ikke har en revisoraftale med Uniconta.
  6. Efter valg af revisor, kan du se revisorvirksomhedens navn og kontaktperson på oversigten.
  7. Vælg de brugerrettigheder, revisoren skal have.
  8. Klik på “Tildel”.
  9. En mail sendes til revisor om, at der er givet adgang til regnskabet.

Bemærk: Alle revisorbrugere hos revisorvirksomheden kan se regnskabet med disse rettigheder.