Kontakt os

+45 70 60 40 04

Vejledning til brug af skabelon til kvittering

Kvitteringer er en vigtig del af dokumentationen for afsluttede transaktioner. En kvittering bekræfter, at betalingen er modtaget, og giver både kunden og virksomheden et klart bevis på, at handlen er afsluttet.

Hvad er en kvittering?

En kvittering er et skriftligt bevis på, at en kunde har foretaget en betaling for en vare eller tjeneste. Kvitteringen indeholder detaljer om de varer eller tjenester, der er betalt for, den totale pris og betalingsmetoden. Den fungerer som bevis for, at transaktionen er fuldført.

Hvornår skal du bruge en kvittering?

Du skal udstede en kvittering, når betalingen for en vare eller tjeneste er modtaget. Kvitteringen kan bruges i forskellige situationer, herunder detailhandel, serviceydelser, online-salg eller andre former for handel, hvor kunden har betalt for en leverance.

Sådan udfylder du kvitteringsskabelonen:

  1. Kundens oplysninger
    Indtast kundens navn, adresse, postnummer og CVR-nummer (hvis relevant). Dette sikrer, at både du og kunden har de nødvendige informationer om, hvem betalingen stammer fra.
  2. Kvitteringsnummer og dato
    Tildel kvitteringen et unikt kvitteringsnummer for at holde styr på transaktionerne. Indtast også den dato, hvor betalingen blev modtaget.
  3. Betalingsdetaljer
    Beskriv de varer eller ydelser, der er betalt for. For hver vare eller tjeneste skal du angive antal, pris pr. enhed og totalbeløbet for hver post. Dette giver en detaljeret oversigt over, hvad kunden har betalt for.
  4. Subtotal og moms
    Angiv den samlede pris før moms, beregn momsbeløbet (typisk 25%), og angiv herefter det samlede beløb inkl. moms. Dette giver kunden en klar forståelse af, hvordan den totale pris er sammensat.
  5. Betalingsmetode
    Angiv, hvordan betalingen blev foretaget, f.eks. via kontant, kreditkort eller bankoverførsel. Dette hjælper med at sikre, at både kunden og virksomheden har dokumentation for betalingsformen.
  6. Bemærkninger
    Brug dette afsnit til at takke kunden for betalingen og eventuelt inkludere yderligere informationer om transaktionen. Det kan være rabatter eller særlige vilkår, som kunden har fået.

Forskellen mellem en faktura og en kvittering

Det er vigtigt at forstå forskellen mellem en faktura og en kvittering, da de tjener forskellige formål i en transaktion.

Faktura: En faktura er en anmodning om betaling, som udstedes før betalingen er modtaget. Den beskriver, hvad kunden skal betale for, og inkluderer betalingsbetingelser og forfaldsdato. Fakturaen bruges som en formel opkrævning.

Kvittering: En kvittering er et bevis på, at betalingen allerede er foretaget. Når kunden har betalt, udstedes kvitteringen for at bekræfte, at handlen er fuldført. Kvitteringen er derfor en afslutning på en transaktion, hvorimod en faktura starter en betalingsproces.

Ansvarsfraskrivelse: Denne kvitteringsskabelon er udarbejdet som et vejledende værktøj og må ikke betragtes som juridisk rådgivning. Vi anbefaler, at skabelonen tilpasses den enkelte virksomheds behov, og at der søges professionel rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Del den her: