+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder

Integration af bank & bankafstemning

Tilmelding til tjenesten for konvertering af bankdata

1. Åbn opsætningen for tjenesten til konvertering af bankdata:
    • Vælg ikonet, indtast “Opsætning af tjeneste til konvertering af bankdata”, og klik på det relevante link.
  2. Følg vejledningen:
    • Vinduet “Opsætning af tjeneste til konvertering af bankdata” åbnes med tre felter udfyldt med relevante URL-adresser fra tjenesteudbyderen.
    • Indtast brugernavn og adgangskode for din virksomheds abonnement på tjenesten på udbyderens tilmeldingsside, og fuldfør tilmeldingsprocessen som anvist.
  3. Indtast brugernavn og adgangskode:
    • I vinduet “Opsætning af tjeneste til konvertering af bankdata” skal du i feltet “Brugernavn” angive samme værdi, som du har brugt til at logge på tjenesteudbyderens side.
    • I feltet “Adgangskode” skal du indtaste den adgangskode, du brugte på tjenesteudbyderens side.

Opdatering af listen over understøttede bankdataformater

1. Åbn opsætningen for tjenesten til konvertering af bankdata:
    • Vælg ikonet, indtast “Opsætning af tjeneste til konvertering af bankdata”, og klik på det relevante link.
  2. Se og opdater bankdataformater:
    • I vinduet “Opsætning af tjeneste til konvertering af bankdata” skal du vælge handlingen “Banknavn – datakonverteringsoversigt” for at åbne listen over banknavne, der repræsenterer de understøttede bankdataformater.
    • På siden “Banknavn – datakonverteringsoversigt” skal du vælge handlingen “Opdater liste over banknavne”.
    • Listen over understøttede bankdataformater opdateres nu. Denne liste over banknavne er filtreret efter det land eller område, som du kan vælge i feltet “Banknavn – datakonvertering” i vinduet “Bankkontokort”.

Oprettelse af bankkonti

1. Åbn bankkonti:
    • Vælg ikonet, indtast “Bankkonti”, og klik på det relevante link.
  2. Opret en ny bankkonto:
    • I vinduet “Bankkonti” skal du vælge handlingen “Ny”.
    • Udfyld de nødvendige felter. Vælg et felt for at få en kort beskrivelse eller et link til flere oplysninger.

Oprettelse af bankkonti til import eller eksport af bankfiler

1. Konfigurer overførselsfelter:
    • Felter i oversigtspanelet “Overførsel” i vinduet “Bankkontokort” vedrører indlæsning og udlæsning af bankfeeds og -filer. Du kan finde flere oplysninger under “Fremgangsmåde: Konfigurere tjenesten til konvertering af bankdata”.
  2. Åbn bankkonto:
    • Vælg ikonet, indtast “Bankkonti”, og klik på det relevante link.
    • Åbn kortet for den bankkonto, du vil eksportere eller importere bankfiler for.
  3. Udfyld felterne:
    • Udfyld de nødvendige felter i oversigtspanelet “Overførsel”. Vælg et felt for at få en kort beskrivelse eller et link til flere oplysninger.

Konfiguration af kreditorbankkonti til eksport af bankfiler

1. Åbn kreditorbankkonti:
    • Vælg ikonet, indtast “Bankkonti”, og klik på det relevante link.
    • Åbn kortet for en kreditor, hvis bankkonto du vil eksportere betalingsbankfiler til.
  2. Udfyld felterne:
    • Vælg handlingen “Bankkonti”.
    • Udfyld de nødvendige felter i vinduet “Kreditors bankkontokort” i oversigtspanelet “Overførsel”. Vælg et felt for at få en kort beskrivelse eller et link til flere oplysninger.

Afstemme bankkonti separat

For at afstemme bankkonti i Dynamics NAV med kontoudtog fra banken, skal du først udfylde linjerne i vinduet “Bankkontoafstemning”. For at aktivere import af kontoudtog fra banken som bankfeeds, skal du først oprette og aktivere tjenesten til konvertering af bankdata. Du kan finde flere oplysninger under “Fremgangsmåde: Konfigurere tjenesten til konvertering af bankdata”.

Linjerne i vinduet “Bankkontoafstemning” er opdelt i to sektioner:

• Bankkontoudtogslinjer: Viser enten importerede banktransaktioner eller poster med udestående betalinger.
  • Bankkontoposter: Viser finansposterne på bankkontoen.

Aktiviteten med at søge efter og udligne bankposter kaldes afstemning. Du kan udføre afstemning automatisk ved hjælp af funktionen “Afstem automatisk” eller manuelt markere linjer i begge sektioner for at matche bankkontoudtogslinjer med relaterede bankposter ved hjælp af funktionen “Afstem manuelt”. Linjer, hvor posterne stemmer, markeres med afkrydsningsfeltet “Udlignet”.

Metoder til at udfylde sektionen Bankkontoudtogslinjer:

• Automatisk: Brug funktionen “Importér bankkontoudtog” for at udfylde linjerne med faktiske kontoudtog baseret på en fil fra banken.
  • Manuelt: Brug funktionen “Foreslå linjer” for at udfylde linjerne med poster for fakturaer med udestående beløb.

Når værdien i feltet “Total balance” i sektionen “Bankkontoudtogslinjer” svarer til værdien i feltet “Saldo til afstemning” i sektionen “Bankkontoposter”, kan du vælge handlingen “Bogfør” for at afstemme de udlignede bankkontoposter. Ikke-udlignede bankposter forbliver i vinduet, hvilket indikerer, at betalinger behandlet for bankkontoen ikke afspejles i det seneste bankudtog eller at nogle betalinger er modtaget på checks.

Sådan importeres et bankkontoudtog

1. Åbn vinduet Bankkontoafstemning:
    • Vælg søgeikonet, angiv “Bankkontoafstemning”, og vælg det relaterede link.
  2. Opret en ny afstemning:
    • Vælg handlingen “Ny”.
    • Vælg den relevante bankkonto i feltet “Bankkontonr.”. Bankkontoposterne vises i sektionen “Bankkontoposter”.
  3. Angiv detaljer fra bankkontoudtoget:
    • Indtast datoen for kontoudtoget fra banken i feltet “Kontoudtogsdato”.
    • Angiv saldoen fra kontoudtoget i feltet “Kontoudtogs slutsaldo”.
  4. Importer bankkontoudtoget:
    • Vælg handlingen “Importér bankkontoudtog”.
    • Find filen, og klik på “Åbn” for at importere banktransaktionerne til linjerne i vinduet “Bankkontoafstemning”.

Sådan udfyldes bankafstemningslinjer med funktionen Foreslå linjer

1. Åbn vinduet Bankkontoafstemning:
    • Vælg handlingen “Foreslå linjer”.
  2. Angiv datointerval:
    • Indtast den tidligste dato for de poster, der skal afstemmes, i feltet “Startdato”.
    • Indtast den seneste dato for de poster, der skal afstemmes, i feltet “Slutdato”.
  3. Inkluder checks:
    • Marker afkrydsningsfeltet “Medtag check”, hvis du vil foreslå checkposter i stedet for de tilsvarende bankkontoposter.
  4. Bekræft:
    • Klik på knappen “OK”.

Sådan afstemmes kontoudtogslinjer automatisk

1. Åbn vinduet Bankkontoafstemning:
    • Vælg “Match automatisk”. Vinduet “Afstem bankposter” åbnes.
  2. Indstil dato tolerance:
    • I feltet “Transaktionsdatotolerance (dage)” skal du angive antallet af dage før og efter bankpostens bogføringsdato, hvor funktionen skal søge efter tilsvarende transaktionsdatoer i kontoudtoget.
    • Hvis du indtaster 0 eller lader feltet stå tomt, vil funktionen “Afstem automatisk” kun søge efter afstemte transaktionsdatoer på bankpostens bogføringsdato.
  3. Bekræft:
    • Klik på knappen “OK”.
    • Alle bankkontoudtogslinjer og bankposter, der kan afstemmes, ændrer farve til grøn, og afkrydsningsfeltet “Udlignet” markeres.
  4. Fjern match:
    • For at fjerne et match skal du markere bankkontoudtogslinjen og derefter vælge handlingen “Fjern match”.

Sådan afstemmes bankkontoudtogslinjer manuelt

1. Vælg linjer:
    • I vinduet “Bankkontoafstemning” skal du vælge en ikke-udlignet linje i sektionen “Bankkontoudtogslinjer”.
    • I sektionen “Bankkontoposter” skal du vælge en eller flere bankkontoposter, der kan afstemmes med den valgte bankkontoudtogslinje. Hold Ctrl-tasten nede for at vælge flere linjer.
  2. Match manuelt:
    • Vælg handlingen “Match manuelt”.
    • Den valgte bankkontoudtogslinje og de valgte bankposter ændrer farve til grøn, og afkrydsningsfeltet “Udlignet” i højre sektion markeres.
  3. Gentag:
    • Gentag trin 1 til 3 for alle kontoudtogslinjer, der ikke er afstemt.
  4. Fjern match:
    • For at fjerne et match skal du markere bankkontoudtogslinjen og derefter vælge handlingen “Fjern match”.

Sådan oprettes manglende poster

1. Overfør til finanskladde:
    • I vinduet “Bankkontoafstemning” skal du vælge handlingen “Overfør til finanskladde”.
  2. Angiv finanskladde:
    • I vinduet “Overfør afstemning til fin.kld” skal du angive, hvilken finanskladde du vil bruge, og derefter klikke på knappen “OK”.
  3. Udfyld kladdelinjen:
    • Vinduet “Finanskladde” åbnes, som indeholder nye kladdelinjer for alle bankkontoudtogslinjer med manglende poster.
    • Udfyld kladdelinjen med de relevante oplysninger som f.eks. modkonto. Klik på handlingen “Bogfør”.
  4. Afstem med nye poster:
    • Når posten er bogført, skal du afstemme banktransaktionen med den.
    • Opdatér eller genåbn vinduet “Bankkontoafstemning”. Den nye post vises i sektionen “Bankkontoposter”.
    • Match bankkontoudtogslinjen med bankkontoposten, manuelt eller automatisk.