Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kold kanvas

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er kold kanvas?

Kold kanvas er en særlig salgsmetode, der indebærer at tage direkte kontakt til potentielle kunder, som man ikke har nogen forudgående relation til. Dette kan ske gennem forskellige kanaler såsom telefonopkald, e-mails eller personlige møder, helt uden forudgående aftale. Kold kanvas er også kendt under betegnelsen dørsalg.

Ofte anses kold kanvas for at være en af de mest udfordrende salgsmetoder, da kunderne ikke er forberedte på salgsforsøget og derfor ikke umiddelbart er klar til at købe. Denne tilgang bruges særligt inden for telefonsalg, forsikringssalg samt af marketing- og webbureauer.

En vigtig strategi for dem, der anvender kold kanvas, er at “varme” potentielle kunder op gennem reklamer eller anden markedsføring. Dette fører til, at kunderne allerede har en vis interesse i produktet eller tjenesten, hvilket gør salgsprocessen enklere.

For at mestre kunsten af kold kanvas, kan man følge disse fem tips:

 1. Forbered dig grundigt og sørg for at kende kunden, inden du tager kontakt.
 2. Få kundens opmærksomhed fra begyndelsen.
 3. Vær personlig, men uden at overskride grænser.
 4. Udvis respekt over for kunden.
 5. Sørg for, at kunden føler sig tryg og tilpas i interaktionen.

Samtalens opbygning

Når du første gang ringer til en potentiel kunde i forbindelse med kold kanvas, er der en effektiv struktur, du kan følge for at optimere samtalen:

1. Få opfattet opmærksomhed

 • Start med en simpel, men direkte hilsen. Eksempel: “Godmorgen, Lars Jensen.”
 • Undgå klichefyldte “trick-åbninger”, da de ofte kan virke fornærmende eller utroværdige.

2. Identificer dig selv klart

 • Præsenter dig selv og dit firma på en klar og enkel måde. Eksempel: “Mit navn er Hans Olsen fra Nielsen og Partnere, Danmarks førende rekrutteringsbureau.”
 • Undlad overdreven selvforherligelse, da det kan skade din troværdighed.

3. Forklar formålet med opkaldet

 • Giv en konkret årsag til, at du ringer, og gør det relevant for modtageren. Eksempel: “Efterspørgslen efter kvalificerede medarbejdere er steget markant, og jeg ringer for at høre, om I oplever det samme behov.”
 • Vær forsigtig med at “sælge” for tidligt i samtalen, da det kan virke afskrækkende.

4. Vurder potentialet tidligt

 • Foretag en hurtig vurdering for at afgøre, om kunden er værd at investere mere tid i. Spørg direkte om relevante forhold, eksempelvis: “Har I planer om at ansætte nye medarbejdere det kommende år?”

5. Afgør næste skridt

 • Hvis der ikke er potentiale, tak da for samtalen og afslut opkaldet. Hvis derimod potentialet er til stede, foreslå et næste skridt, som et møde ansigt til ansigt.

Telefonsalg, især i form af kold kanvas, kan være en udfordrende og ofte taknemmelig opgave, der kræver en særlig form for udholdenhed og optimism. De mest succesfulde sælgere i denne branche kendetegnes ved deres robuste optimisme og stærke tro på egne evner.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forståelse af kundesegmenter

Effektivt salg kræver en dyb forståelse af to nøglefaktorer: Identifikation af kundetypen og anvendelsen af den mest passende salgsmetode. Det er essentielt at genkende kundens profil og skræddersy din kommunikation, så den er afstemt med netop denne kundetype.

Som sælger er det vigtigt at være opmærksom på, at der generelt findes tre primære behovstyper blandt potentielle kunder. Dette resulterer i tre forskellige kundekategorier, som hver kræver en unik tilgang.

Til trods for en mangfoldighed af individuelle behov, bør en sælger altid have følgende tre centrale spørgsmål i tankerne:

 1. Er kunden bevidst om sit problem, sin udfordring eller sit behov?
 2. Er kunden motiveret til at finde en løsning på dette problem?
 3. Har kunden en klar forståelse af, hvad der kræves for at løse problemet?

Disse overvejelser fører til identifikationen af tre distinkte kundetyper:

Den vidende kunde

Denne kundetype er velinformeret om sit problem, ønsker en løsning, og ved præcis, hvad de har brug for. Typisk henvender disse kunder sig med en direkte forespørgsel: “Jeg skal bruge en X, kan du levere det?”

For sælgere er dette ofte en ligetil salgsproces, forudsat de har det ønskede produkt. Hvis ikke, er det vigtigt at stille spørgsmål for bedre at forstå kundens behov og foreslå en alternativ løsning. Dette kræver dog overbevisningskraft for at få kunden til at vælge din løsning frem for deres oprindelige ønske.

Den løsningssøgende kunde

Denne kundetype er bevidst om sit problem og er motiveret for at finde en løsning, men mangler kendskab til de mulige løsninger. Disse kunder søger ofte sælgerens ekspertise til at finde en løsning.

Sælgere har her mulighed for at positionere sig som problemknusere, der tilbyder værdifuld assistance samtidig med at de sælger deres produkt. Udfordringen ligger i at fastslå, om dine produkter eller ydelser faktisk kan løse kundens specifikke problem.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Den uvidende kunde

Denne type kunde kan være en udfordring, da de enten ikke er klar over, at de har et problem, eller ikke er motiverede til at finde en løsning. Deres tendens til at afvise sælgeres henvendelser gør salget mere komplekst.

For at engagere denne kundegruppe, kan sælgere anvende to forskellige tilgange: 

 • Problemløsende tilgang: Her fokuserer du på at identificere hurtige og lette salgsmuligheder. Det indebærer forberedende research og tidlige kvalificeringsspørgsmål i salgsprocessen, med et fokus på at løse kundens problem med de tilgængelige produkter.
 • Problemskabende tilgang: Denne metode involverer færre frasorteringer af potentielle kunder og bruges typisk, når det er vanskeligt at identificere kunder, eller når kun en lille del af kundebasen er bevidst om deres problem. Målet her er at overbevise kunderne om, at de faktisk står over for et problem, der kræver en løsning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Kold kanvas

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Kold kanvas er en salgsmetode, hvor man tager direkte kontakt til potentielle kunder uden forudgående relationer eller aftaler, typisk via telefonopkald, e-mails eller personlige møder. Denne tilgang, ofte anvendt i telefonsalg og marketing, kræver forberedelse, evnen til at fange kundens opmærksomhed, personlig tilgang, respekt og at skabe tryghed i interaktionen.

En sælger identificerer kundesegmenter ved at vurdere, om kunden er bevidst om sit problem, motiveret til at finde en løsning, og har en klar forståelse af, hvad der kræves for at løse problemet. Denne forståelse fører til identifikationen af tre primære kundetyper, hver krævende en unik tilgang i salgsprocessen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: