Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

IDA

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er IDA?

IDA, som står for Ingeniørforeningen i Danmark, er en central fagforening og interesseorganisation dedikeret til dem med en avanceret uddannelse inden for teknologi, naturvidenskab eller IT. Organisationen, der pr. 2022 tæller mere end 158.000 medlemmer, har en klar mission om at fremme dansk forskning, ingeniørkunst, og digital innovation på globalt plan.

Som en platform, der forsøger at samle en masse mennesker, understøtter IDA en stor række af professionelle hjælpemidler ved at tilbyde værdifuld rådgivning og sparring i forhold til karriereudvikling, jobsøgning, lønforhandling, juridiske spørgsmål og arbejdsmiljø. Med et stort omfang af medlemmer, der inkluderer både ansatte, ledere og selvstændige, er IDA’s tilbud omfattende og tilpasset de mange forskellige behov.

Ligesom det er værdifuldt at have hjælp til karriereudvikling, jobsøgning, osv. fra sin fagforening, er det også værdifuldt at få hjælp til rådgivning og sparring i de dele af ens virksomhed, der relaterer sig til revision. I Stadsrevisionen tilbyder vi altid en fast og personlig rådgiver, der kan hjælpe dig med lige netop dine behov. Vi har + 1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter – skal du være en af dem?

Ønsker du skræddersyet hjælp til f.eks. dit årsregnskab eller bogføring?

Kontakt os – en af Danmarks bedst bedømte – for hjælp med tilfredshedsgaranti.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

IDA ønsker at være mere end blot en fagforening; det er et fællesskab, hvor medlemmer kan engagere sig i deres fagområder som IT, byggeri, miljøteknik og ledelse. Gennem diverse arrangementer, der spænder fra faglig udvikling til social-kulturelle aktiviteter, tilbyder IDA sine medlemmer muligheden for at netværke og udvikle sig personligt. Hvert år afholdes omkring 3.000 arrangementer over hele Danmark, mange af disse organiseret af IDA’s frivillige medlemmer.

Hvad er historien bag IDA?

Ingeniørforeningen i Danmark, eller IDA, blev officielt etableret den 1. januar 1995 gennem en sammenslutning af to tidligere ingeniørforeninger: Dansk Ingeniørforening (stiftet i 1892) og Ingeniør-Sammenslutningen (stiftet i 1937). Denne fusion var resultatet af mange års tæt samarbejde og gradvis integration mellem de to organisationer.

I 1975 tog de første skridt mod en fuldstændig fusion ved at sammenlægge deres medlemsblade til et enkelt blad, Ingeniøren. Selvom der i 1976 var en afstemning om fusionen, var medlemmerne fra Dansk Ingeniørforening ikke umiddelbart klar til en fuld sammenlægning. Det skulle tage 18 år, før begge foreningens medlemmer endeligt stemte ja til at forene sig. I 1995 blev fusionen en realitet efter en positiv afstemning, og siden har IDA været den foretrukne repræsentant for ingeniører og teknologisk uddannede i Danmark.

Hvem kan være med i IDA?

For at kvalificere sig som medlem af IDA, skal en ansøger opfylde mindst ét af følgende kriterier: 

Besidde en bachelor- eller kandidatgrad fra en uddannelse, der er godkendt til optagelse.

Have gennemført mindst tre års universitetsuddannelse og være beskæftiget inden for områderne naturvidenskab, teknologi eller ingeniørfaget.

Arbejde på et fagligt niveau, der svarer til det, IDA’s medlemmer opererer på, selv uden en formel universitetsuddannelse.

Uddannelsesgodkendelse hos IDA

IDA accepterer en bred vifte af kandidatuddannelser, hvilket gør mange kandidater berettigede til medlemskab. Nogle af de godkendte uddannelser omfatter Cand.act., Cand.agro., Cand.hort.arch., Cand.it., og mange flere inden for tekniske, naturvidenskabelige og IT-relaterede felter. Du kan finde den fulde liste over optagelsesberettigede uddannelser på IDA’s hjemmeside og ellers kontakte dem for at se, om du er berettiget til at være en del af deres fagforening.

Medlemskab med en udenlandsk uddannelse

IDA åbner også dørene for ansøgere med udenlandske uddannelser, forudsat at disse er på niveau med de danske uddannelser inden for IT, teknik eller naturvidenskab. Ansøgere med en kandidatuddannelse optaget i FEANI EEED (European Engineering Education Database) eller medlemmer af EUR.ING er også velkomne til at ansøge om medlemskab.

Alternativer for ikke-universitetsuddannede

IDA tilbyder også medlemskab til dem, der måske ikke har en universitetsuddannelse, men som har relevant erhvervserfaring. Kriterierne inkluderer seks års relevant erhvervserfaring eller mindst tre års uafbrudt anciennitet. Yderligere skal ansøgerens arbejdsniveau og løn kunne sidestilles med det typiske for IDA’s medlemmer. Ansøgninger vurderes individuelt for at sikre, at IDA er det passende faglige fællesskab for ansøgeren, og der kan forventes en behandlingstid på op til fem hverdage.

Hvad er fordelene ved at være IDA-medlem?

Juridisk assistance fra IDA's juridiske eksperter

Som medlem af IDA får du adgang til omfattende gratis juridisk rådgivning. Dette inkluderer vejledning om ansættelseskontrakter, barselsregler, opsigelser, lønforhold og ferielovgivning, som kan være afgørende i din karriere.

Personlig karriererådgivning og sparring hos IDA

IDA tilbyder sine medlemmer retten til en karrieresamtale hvert halve år. Disse sessioner giver værdifuld personlig rådgivning om karriereudvikling, inklusiv håndtering af arbejdsmæssige udfordringer og forbedring af dine færdigheder. For jobsøgende tilbydes der hjælp til optimering af jobansøgninger og CV’et ved brug af IDA’s CV-assistent.

Adgang til IDA's lønstatistik og lønberegner

Som medlem af IDA har du adgang til en detaljeret årlig lønstatistik, som kan hjælpe dig med at vurdere, om din løn er konkurrencedygtig. Ved hjælp af IDA’s lønberegner kan du få indblik i, hvordan du bedst forhandler din løn.

Udvikl dine færdigheder gennem IDA's arrangementer

IDA arrangerer årligt over 3.000 begivenheder, herunder webinarer og kurser, der kan styrke dine faglige kompetencer. Som medlem kan du deltage i kurser inden for alt fra personlig udvikling og projektledelse til it og ledelse. Din arbejdsgiver kan endda opnå rabat på mange af IDA’s kurser.

Engager dig i faglige netværk gennem IDA

Som medlem af IDA har du mulighed for at deltage i fagtekniske netværk inden for dit interesseområde, som brandteknik, databeskyttelse eller sundhedsteknologi. Disse netværk tilbyder opdateret viden, mulighed for faglig dialog og adgang til konferencer, webinarer og foredrag, der kan udvide dit professionelle netværk.

Økonomiske fordele med IDA Forsikring og IDA Benefits

Med IDA Forsikring kan medlemmer opnå betydelige besparelser på forsikringer, som ofte er blandt de mest konkurrencedygtige i Danmark. Derudover tilbyder IDA Benefits adgang til en række rabataftaler, herunder specialtilbud på mode fra Boozt og oplevelser hos Universe Science Park, samt attraktive rejsetilbud.

Hvad koster det at være medlem af IDA?

Her finder du en oversigt over de aktuelle priser for at være medlem af IDA. Medlemskabet faktureres enten kvartalsvis eller årligt – afhængigt af din præference. Studiemedlemmer betaler deres kontingent hver halve år. Disse priser er gældende for året 2024, som angivet på IDA’s officielle hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter IDA direkte for at få de mest nøjagtige og opdaterede oplysninger om medlemskabspriser.

Ansatte

Pris for at være medlem af IDA

Pris pr. måned

Ansatte i Danmark

293 kr. 

Ansatte i Grønland, Færøerne eller udstationeret 

216 kr.

Lokal ansættelse i udlandet (dette medlemskab er uden juridisk service og karriererådgivning)

97 kr. 

Selvstændige

Pris for at være medlem af IDA

Pris pr. måned

Selvstændige i Danmark

293 kr. 

Selvstændige  i Grønland og Færøerne 

216 kr.

Selvstændige bosat i udlandet med dansk firma inkl. juridisk service og karriererådgivning

216. kr. 

Selvstændige i udlandet (dette medlemskab er uden juridisk service og karriererådgivning)

97 kr.

Er du selvstændig og ønsker du at skifte fagforening – til f.eks. IDA? Lad os i Stadsrevisionen gøre processen nemmere for dig ved at stå for din virksomheds økonomistyring, imens du fokuserer på dit valg af fagforening. I Stadsrevisionen har vi branchebestemte revisorer, der matcher dig og dine behov og kan hjælpe dig i processen! 

Ønsker du professionel hjælp til dit regnskab, imens du skifter fagforening?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Ledige

Pris for at være medlem af IDA

Pris pr. måned

Ledige – indberetning hvert kvartal

97 kr. 

Ledig på nedsat sats for nyuddannede

48 kr.

Ledig uden dagpengeret, hvor falddato er nået, efter forudgående ansøging hvert kvartal

20 kr. 

Pensionister

Pris for at være medlem af IDA

Pris pr. måned

Pensionist og efterlønsmodtager u. a-indkomst og u. juridisk service og karriererådgivning

97 kr. 

Hvad er priserne for studerende hos IDA?

Som studerende får du dit første studieår hos IDA helt gratis, hvis du melder dig ind efter den 2. marts 2017. Dette tilbud inkluderer de første 12 måneders medlemskab. Studerende, der følger en del af deres danske uddannelse i udlandet, har mulighed for at fortsætte som studiemedlemmer under deres ophold. Endvidere, hvis du studerer en naturvidenskabelig eller ingeniørfaglig uddannelse ved et udenlandsk universitet, der er optagelsesberettiget hos IDA, kan du også opnå status som studiemedlem.

Er IDA en god fagforening?

IDA er kendt som en god fagforening for professionelle inden for naturvidenskab, IT og ingeniørvirksomhed. Tre år i træk har IDA været vurderet som den bedste fagforening (2021, 2022 og 2023). De har gennem denne periode haft en imponerende medlemsbase på over 158.000, som er blandt de mest loyale og tilfredse i Danmark. 

Hvad er IDA’s vurderinger på Trustpilot?

På trods af at ida.dk endnu ikke har opnået et stort antal anmeldelser på Trustpilot, placerer den nuværende score på 2,3 baseret på 50 anmeldelser pr. april 2024 dem i kategorien “under middel”. Ligeledes har IDA Forsikring en vurdering på 2,4 baseret på over 160 anmeldelser, hvilket også placerer dem i gruppen under middel. Vi anbefaler altid, at du forhører dig hos dit netværk eller andet, før du bedømmer, om en fagforening som IDA kan være noget for dig.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om IDA

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

IDA står for Ingeniørforeningen i Danmark. IDA er en ledende fagforening dedikeret til at støtte og fremme interesser for professionelle inden for naturvidenskab, teknologi og ingeniørfaget.

IDA er anerkendt som en fremragende fagforening i Danmark, kendt for sin evne til at varetage medlemmernes interesser effektivt. Med over 158.000 medlemmer har IDA demonstreret evnen til at opretholde høj medlemstilfredshed og loyalitet år efter år.

Nej, IDA er ikke kun for ingeniører. IDA repræsenterer også fagfolk inden for naturvidenskab og IT. Dette gør IDA til en omfattende fagforening, der dækker en lang række af tekniske, videnskabelige og informationsteknologiske fagområder.

For at blive medlem af IDA, skal man opfylde visse uddannelseskrav. Dette inkluderer at have afsluttet en optagelsesberettiget bachelor- eller kandidatuddannelse, eller at have mindst tre års universitetsuddannelse inden for relevante fagområder som naturvidenskab, teknologi eller ingeniørfaget. Endvidere kan personer, der arbejder på niveau med IDA’s medlemmer uden nødvendigvis at have en universitetsuddannelse, også kvalificere sig. Hvis du er i tvivl, om du er berettiget til det, anbefaler vi dig at kontakte IDA. 

IDA spiller en aktiv rolle i at påvirke branchestandarder og praksisser inden for ingeniørvirksomhed, naturvidenskab og IT. Gennem advocacy, politisk indflydelse og faglige netværk bidrager IDA til at forme fremtidens faglige landskab og sikrer, at medlemmernes stemmer høres i relevante debatter og beslutningsprocesser.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: