Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Firmagaver til ansatte

I enhver virksomhed er det at værdsætte og anerkende medarbejdernes indsats afgørende for at fremme moralen og lokaliteten. At give firmagaver kan være en hjertevarm gestus, men det er vigtigt at navigere korrekt gennem skattereglerne for at undgå uforudsete skatteforpligtelser. Hvis du som virksomhedsejer overvejer at give firmagaver til dine ansatte, er det essentielt at forstå de skattemæssige aspekter. Dyk ned i denne guide, og bliv klædt bedre på omkring beskatning af firmagaver, fra jubilæumsgaver til særlige lejlighedsgaver, så du kan give med ro i sindet.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forståelse af firmagaver

Når du overvejer firmagaver til ansatte, taler vi primært om de gaver, der kategoriseres som personalegoder. Dette inkluderer enhver ydelse eller gave, som en ansat modtager. Mens nogle goder som frugtordning, te eller kaffe, og adgang til motionsrum er direkte forbundet med arbejdspladsen, har andre ikke en direkte relation.

Skatteregler for firmagaver til ansatte

Gaver, som medarbejderne får uden en direkte relation til arbejdsopgaver, skal beskattes, hvis de samlede gaver overgår en værdi af 1.300 kr. inkl. moms (ifølge 2023-reguleringen). Er denne grænse overskredet, bliver den ansatte beskattet af alle gaver modtaget i løbet af året.

Så når du overvejer firmagaver til ansatte, er det afgørende at holde øje med denne grænse for at undgå uforudsete skatteforpligtelser. Det er vigtigt at notere, at hvis en medarbejder modtager gaver fra flere arbejdspladser, tælles disse også med i den samlede beløbsgrænse på 1.300 kr.

Opdateret beløbsgrænse for firmagaver

Vær opmærksom på, at grænsen for skattefrie firmagaver til ansatte kan justeres årligt. Dette betyder, at den maksimale værdi, du kan give dine medarbejdere skattefrit, kan variere.

For at sikre, at du altid er opdateret, er det en god idé at tjekke de aktuelle satser. Vi sørger for regelmæssigt at opdatere denne information her på siden, så du er på den sikre side, når du beslutter dig for de bedste firmagaver til ansatte.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Vigtige nuancer i reglerne for firmagaver til ansatte

Når du vælger firmagaver til ansatte ved særlige begivenheder som fødselsdage og højtider, er der visse undtagelser i beskatningsreglerne, som du bør være bekendt med.

Firmajulegaver til ansatte: Hvad du skal vide

Firmajulegaver har deres egne specifikke regelsæt. Generelt er julegaver skattefrie, så længe de ikke overstiger 900 kr. inkl. moms. 

Hvis værdien af julegaven overstiger de 900 kr., og den samlede sum overstiger beløbsgrænsen på de 1.300 kr, er den ikke længere skattefri. Medarbejderen skal i denne situation beskattes af alle gaver. 

Medarbejderen må dog gerne modtage en julegave på 1.300 kr. skattefrit, hvis der ikke er blevet givet andre gaver i løbet af året. 

For at illustrere dette bedre:

En firmajulegave på 1.300 kr. med ingen andre gaver i året – ingen beskatning 

En julegave til 900 kr. og yderligere firmagaver for 600 kr. i løbet af året – beskatning af 600 kr.

Firmajulegave til 500 kr. og andre gaver for 1.000 kr. – beskatning af 1.000 kr.

Lejlighedsgaver til ansatte

Når det kommer til lejlighedsgaver – gaver givet ved begivenheder som fødselsdage, bryllupper eller barnedåb – er disse typisk skattefrie. Dette betyder, at de ikke indgår i den generelle grænse på 1.300 kr. pr. medarbejder. Selvom der ikke er en bestemt øvre værdigrænse for disse gaver, er det vigtigt at huske proportionalitet. En overdrevent dyr gave kan resultere i beskatning for den ansatte. Vær derfor opmærksom på gaveværdien. 

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Jubilæumsgaver til medarbejdere

Når en medarbejder fejrer et jubilæum, kan du som arbejdsgiver give skattefrie jubilæumsgaver op til 8.000 kr. Men vær opmærksom på, at ikke alle jubilæer er omfattet:

  • 25 år
  • 30 år
  • 35 år
  • 40 år
  • 45 år
  • 50 år

Derudover, hvis det er din virksomhed, der har jubilæum – f.eks. 25-års jubilæum eller et antal år deleligt med 25 – kan du give alle fuldtidsmedarbejdere en skattefri gave. Deltidsansatte modtager en gave i forhold til deres arbejdstid.

Bemærk: Gavekort og kontante firmagaver til ansatte

Hvis du overvejer at give kontante firmagaver eller gavekort til dine ansatte, skal du være opmærksom på, at disse altid beskattes, selvom værdien er under 1.300 kr. Et gavekort beskattes særligt, hvis det:

  • Kan byttes til kontanter.
  • Kan downloades digitalt.
  • Kan bruges på mange forskellige varer, butikker eller oplevelser.
  • Kan anvendes på en bred vifte af virksomhedens egen produkt- eller serviceportefølje.

For detaljerede regler vedrørende kontante gaver eller gavekort som firmagaver til ansatte, henvises til Skattestyrelsens hjemmeside.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Beskatning af Firmagaver til Ansatte

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Lejlighedsgaver, såsom dem givet ved fødselsdage eller bryllupper, er generelt skattefrie og tæller ikke med i den overordnede grænse på 1.300 kr. pr. medarbejder. Dog, hvis gavens værdi anses for at være uforholdsmæssigt høj, kan den ansatte ende med at blive beskattet. Det anbefales at bruge sund fornuft ved vurdering af gavens værdi.

En medarbejder kan modtage skattefrie jubilæumsgaver op til en værdi af 8.000 kr. Men det gælder kun ved bestemte jubilæer: 25, 30, 35, 40, 45, og 50 år. Hvis det er virksomhedens jubilæum, skal gaverne gives proportionalt i forhold til ansættelsesstatus.

Nej, gavekort og kontante gaver beskattes altid, uanset deres værdi. Hvis et gavekort kan konverteres til kontanter, downloades digitalt, bruges på et bredt sortiment af produkter eller tjenester, eller gælder for en stor del af virksomhedens egen produktlinje, vil det blive beskattet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: