Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

EAN-nummer

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et EAN-nummer

EAN-nummeret, en 13-cifret kode, repræsenterer European Article Numbering. Det fungerer som en unik identifikator, der anvendes til at genkende modtageren under udstedelse og betaling af en e-faktura. Lignende en elektronisk postkasse, bruges EAN-nummeret udelukkende til at modtage e-fakturaer. Ved brugen af EAN-nummeret sikres en mere sikker overførsel af forretningsdokumenter sammenlignet med traditionel post eller e-mail.

I nutidens sammenhæng refereres et EAN-nummer ofte til som et GLN-nummer (Global Location Numbers), hvilket afspejler dets anvendelse ud over Europa. Selvom GLN er den tekniske betegnelse, forbliver betegnelsen ‘EAN’ i almindelig brug. Det understreger nummerets globale anvendelighed, som gør det brugbart på tværs af internationale grænser, ikke kun i Europa.

Hvem skal have et EAN-nummer

Kravet om at besidde et EAN-nummer gælder for alle offentlige institutioner. Dette skyldes, at en virksomhed ikke kan udstede en faktura til en offentlig institution uden et gyldigt EAN-nummer. Offentlige institutioner får tildelt deres EAN-nummer af den pågældende kommune eller region, hvor de er beliggende.

Anvendelse af EAN-nummer i praksis

For eksempel, når et rengøringsfirma udfører rengøring for en kommune, er det afgørende, at de kender kommunens EAN-nummer. Dette nummer er nødvendigt for at rengøringsfirmaet kan fakturere kommunen for deres ydelser.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Muligheden for EAN-numre i private virksomheder

Private virksomheder har mulighed for at få tildelt et EAN-nummer, forudsat at de ønsker at implementere et EAN-system. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er omkostninger forbundet med dette. GS1 Danmark står for tildelingen af EAN-numre til private virksomheder. For at modtage et nummer, skal virksomheden først registrere sig hos GS1 Danmark og betale et indmeldelsesgebyr. Efterfølgende pålægges der et årligt abonnementsgebyr for at vedligeholde nummeret. Prisen for et EAN-nummer varierer alt efter virksomhedens årlige omsætning.

Fordelene ved at anskaffe et EAN-nummer

Der er flere fordele ved at have et EAN-nummer for en privat virksomhed. Dette inkluderer forenkling af bogføringen og potentielle økonomiske besparelser. Med et EAN-nummer elimineres behovet for at sende fysiske fakturaer, da alle transaktioner kan håndteres elektronisk.

Brugen af EAN-nummer i e-fakturering

EAN-nummeret er en essentiel del af e-faktureringsprocessen, især når det kommer til transaktioner med offentlige institutioner. Uden dette nummer, er det umuligt for en virksomhed at fakturere en offentlig institution. Det er derfor afgørende for virksomheder at være i besiddelse af det relevante EAN-nummer for den offentlige institution, de arbejder for.

Et praktisk eksempel på anvendelsen af EAN-nummeret

Et konkret eksempel på dette kunne være en vinduespudser, der regelmæssigt pudser vinduer for en kommune hver fredag. For at vinduespudseren kan fakturere kommunen for sit arbejde, er det nødvendigt, at han kender kommunens EAN-nummer. Uden dette nummer, kan betalingen for de udførte tjenester ikke finde sted.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Fremgangsmåde for at få et EAN-nummer

For at erhverve et EAN-nummer er processen forskellig for offentlige institutioner og private virksomheder. Offentlige institutioner får tildelt deres EAN-nummer fra den kommune eller region, de er en del af. Derimod skal private virksomheder gennem en anden proces for at anskaffe et EAN-nummer gennem GS1 Danmark.

Proceduren for private virksomheder

En privat virksomhed, der ønsker at få et EAN-nummer, skal først tilmelde sig hos GS1 Danmark. Dette indebærer betaling for registreringen samt et årligt abonnement for at vedligeholde nummeret. Ved at blive medlem af GS1 Danmark får virksomheden tildelt et EAN-nummer. Både indmeldelsesgebyret og abonnementsprisen er baseret på virksomhedens årlige omsætning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om EAN-nummer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et EAN-nummer er en 13-cifret kode, der står for European Article Numbering. Det fungerer som en unik identifikator til at genkende modtagere ved e-fakturering og sikrer sikker overførsel af forretningsdokumenter. Selvom det også kaldes GLN (Global Location Numbers), bruges ‘EAN’ mest almindeligt og er anvendeligt globalt, ikke kun i Europa.

Kravet om at besidde et EAN-nummer gælder for alle offentlige institutioner. Dette er nødvendigt, da virksomheder ikke kan udstede fakturaer til offentlige institutioner uden et gyldigt EAN-nummer, som tildeles af den pågældende kommune eller region.

For at få et EAN-nummer som en privat virksomhed skal du først tilmelde dig hos GS1 Danmark. Dette indebærer betaling for registrering og et årligt abonnement for at opretholde nummeret. GS1 Danmark tildeler derefter et EAN-nummer til virksomheden, og prisen for både registrering og abonnement afhænger af virksomhedens årlige omsætning.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: