Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Sådan fungerer bilforsikring til erhverv

Har du en firmabil? Så ved du allerede, at en basis ansvarsforsikring er en nødvendighed. Men erhvervsbilforsikring handler om mere end bare det obligatoriske. Fra bilens type til hvor du har din virksomhed, er der mange ting, der kan påvirke din forsikringspris. Og selvom det grundlæggende er dækket, er der altid mulighed for at skrue op for beskyttelsen med ekstra forsikringer, som kasko. Dyk ned i vores blogindlæg, for at lære endnu mere.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Bilforsikring erhverv – Uundværlig ved erhvervskørsel med firmabil

Som du kender det fra private biler, er det lige så essentielt med en bilforsikring ved erhvervsmæssig brug af en firmabil. Forsikringsdækningerne kan variere, så det er altafgørende, at du sørger for, at din bilforsikring erhverv giver den nødvendige beskyttelse.

Nogle bilproducenter tilbyder også specielle forsikringer til erhvervsbrug. Har din virksomhed en omfattende flåde af biler? Måske kan du opnå en mængderabat eller en samlet forsikringsaftale, der omfatter hele din bilpark.

Bilforsikring til erhverv kan omfatte flere køretøjskategorier:

  • Personbiler
  • Varebiler
  • Lastbiler
  • Taxaer
  • Arbejdsmaskiner (Med specifik arbejdsmaskineforsikring)
  • Trailere
  • Busser

Det er essentielt at sikre, at din forsikring matcher dit specifikke køretøj. Køretøjets anvendelse, vægt og størrelse kan påvirke valget af forsikring, så du får den rette bilforsikring til erhverv – eller muligvis en anden form for køretøjsforsikring.

Bilens nummerplade, enten hvid eller gul, kan influere på forsikringsprisen og dækningen. Mange forsikringsselskaber tilbyder en online kalkulator, hvor du kan indtaste nummerpladen for at få et tilpasset tilbud.

Der er to primære forsikringstyper: kasko- og ansvarsforsikring. Kaskoforsikring dækker eventuelle skader på din firmabil og er valgfri, mens den lovpligtige ansvarsforsikring beskytter mod skader forvoldt på tredjeparter eller deres ejendom ved en ulykke. Dyk dybere ind i det obligatoriske aspekt af bilforsikring til erhverv i det følgende afsnit.

Lejer du din firmabil? I så fald kan forsikringen allerede være inkluderet i leasingaftalen. Men det kan stadig være fornuftigt at overveje en afleveringsforsikring, så du undgår uventede ekstra omkostninger ved bilens returnering.

Den lovpligtige ansvarsforsikring for virksomhedens biler

Alle virksomheder er forpligtede til at have en ansvarsforsikring for deres firmabiler – præcis som med privatbiler. Denne forsikring beskytter mod de skader, du kan forårsage på andres biler, ejendom eller personer. Ofte dækker bilforsikring erhverv også under udenlandske forhold, men dette varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Denne ansvarsforsikring er kernen i bilforsikring til erhverv, da valget af kaskoforsikring er op til den enkelte og kun beskytter din egen firmabil. Selvom der ofte er en selvrisiko knyttet til denne forsikring, tilbyder nogle selskaber en mulighed for en selvrisiko på 0 kr. – men det kan medføre en højere præmie.

Hvad indeholder en typisk bilforsikring til erhverv?

Forsikringsdækninger kan variere markant mellem forskellige forsikringsselskaber. Udover erstatning og reparation kan visse forsikringer også inkludere tilbud som en erstatningsbil under større reparationer.

Når du vælger bilforsikring erhverv, bør du sørge for, at følgende er dækket:

  • Skader på tredjeparts ejendom eller person
  • Skader på din egen firmabil
  • Glasskader
  • Lånebil under reparation
  • Vejhjælp
  • Hærværk
  • Indbrud og tyveri
  • Parkeringsskader
  • Mekaniske skader
  • Førerpladsdækning
  • Brand, eksplosion og lynnedslag
  • Andre uforudsete skader

Med den lovpligtige ansvarsforsikring for erhvervskøretøjer, dækkes skader på tredjeparts ejendom eller person. Undersøg derfor dækningen nøje, når du sammenligner bilforsikringer til erhverv. Både specifikke dækningsemner og dækningens omfang er vigtige.

Undersøg desuden, om bilforsikringen til erhverv tilbyder ubegrænset kilometer – en stor fordel for dem, der tilbringer meget tid på vejen. Og husk at tage højde for de specielle regler, der gælder for firmabiler brugt privat, såsom skat af fri bil og andre specifikationer.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Ekstra opmærksomhed ved forsikring af el- og plug-in hybridbiler

For dem med el- eller hybridbiler er der yderligere overvejelser. Hvordan er batteriet forsikret? Hvad hvis ladestanderen beskadiges? Er der dækning, hvis ladekablet bliver ødelagt eller stjålet?

El- og hybridbiler har generelt færre komponenter, men dette betyder ofte, at reservedele, især batterier, kan være dyrere at erstatte. For eksempel er udskiftning af en batteripakke ikke en simpel operation og kan være teknisk udfordrende.

Hvordan fastsættes prisen på erhvervskøretøjers forsikring?

Som nævnt tidligere er indholdet i en bilforsikring til erhverv forskelligt, hvilket resulterer i varierende priser. Der er adskillige faktorer, som indgår i prisberegningen – ikke blot dækning og køretøjets type.

Prisfastsættelsen tager højde for:

  1. Bilens model
  2. Årsmodel, oprindelig pris, og antal kørte kilometer
  3. Monteret ekstraudstyr
  4. Valgt selvrisiko
  5. Geografisk placering
  6. Erhvervssektor

Når du bruger forsikringsselskabernes online-beregnere for at få en pris på bilforsikring til erhverv, får du oftest en indledende pris. Selvom en del information kan udledes fra bilens nummerplade, er der yderligere aspekter, der påvirker den endelige pris.

Desuden kan prisen på din bilforsikring til erhverv (ofte benævnt forsikringspræmie) ændres baseret på din skadeshistorik. En lavpris forsikring kan altså stige i pris ved gentagne skader over en kort periode.

Tre gode råd fra os

  1. Undersøg dine specifikke behov: Hver virksomhed er unik, og det er vigtigt at forstå, hvilke specifikke behov din virksomhed har, når det kommer til bilforsikring. Overvej antallet af køretøjer, deres anvendelse (fx transport, service, levering), den gennemsnitlige kørselsdistance og de specifikke risici, de kan stå over for. Dette vil hjælpe dig med at finde en forsikringspakke, der dækker alle dine behov uden at betale for unødvendige tilføjelser.
  2. Sammenlign forsikringsselskaber: Må ikke blot vælge det første forsikringsselskab, du støder på. Brug tid på at sammenligne forskellige tilbud, priser og dækning fra flere selskaber. Overvej også kundeservice, skadebehandling og andre ydelser, som forsikringsselskabet tilbyder. Anmeldelser og anbefalinger fra andre erhvervsdrivende kan også give værdifuld indsigt.
  3. Revider din police regelmæssigt: Som din virksomhed udvikler sig, kan dine forsikringsbehov ændre sig. Du kan tilføje flere køretøjer, eller måske ændres virksomhedens aktiviteter, hvilket kan påvirke din risikoprofil. Det er vigtigt regelmæssigt at gennemgå og opdatere din bilforsikring til erhverv for konstant at sikre, at du har den mest passende dækning.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Oversigt: Find de bedste erhvervsbilforsikringstilbud

Er du på udkig efter en omkostningseffektiv bilforsikring til erhverv? Her er en oversigt over forsikringsselskaber, der tilbyder attraktive forsikringsaftaler, uanset dit køretøjs type.

  • Nykredit
  • If                   
  • Gjensidige                           
  • Alm. Brand    
  • Codan           
  • Topdanmark
  • Tryg
  • GF Forsikring
  • Lokal Forsikring                  
  • HF Forsikring
  • Købstædernes Forsikring   
  • Jyske Forsikring                  
  • Gartnernes Forsikring

Bemærk, at nogle forsikringsselskaber præsenterer en samlet oversigt over deres bilforsikringer til erhverv, mens andre har dedikerede sider for specifikke køretøjstyper. Dette kan betyde, at du lander på en side specifikt for varebiler og selv skal navigere videre til ønsket sektion.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om bilforsikring erhverv

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Prisen for en erhvervsbilforsikring i Danmark tager højde for flere faktorer som bilens model, årsmodel, oprindelig pris, antal kørte kilometer, monteret ekstraudstyr, valgt selvrisiko, geografisk placering og erhvervssektor. Derudover kan forsikringsselskabets beregning give en indledende pris baseret på bilens nummerplade, men yderligere information kan være nødvendig for den endelige prisfastsættelse.

I Danmark er det lovpligtigt for både private og erhvervskøretøjer at have en ansvarsforsikring. Denne forsikring beskytter mod skader påført tredjepart. Mens kaskoforsikring, som dækker skader på selve køretøjet, ikke er lovpligtig, anbefales det ofte for yderligere beskyttelse.

For at sikre den bedste dækning anbefales det at undersøge forskellige forsikringsselskabers tilbud og priser. Derudover skal du sørge for at forstå, hvad hver dækning tilbyder, inklusive eventuelle tilføjelser som glasskade, parkeringsskade, og lånebil under reparation. Tjek også selskabets håndtering af skadeanmeldelser og kundeanmeldelser for at få en fuld forståelse af deres service.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: