Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Artsopdelt resultatopgørelse skabelon

Vejledning til opstilling af en artsopdelt resultatopgørelse

En artsopdelt resultatopgørelse giver et klart billede af virksomhedens indtægter og omkostninger, opdelt efter omkostningsart. Denne form for resultatopgørelse er særlig nyttig, når du ønsker at få et detaljeret overblik over, hvor virksomhedens penge kommer fra, og hvordan de bruges.

En artsopdelt resultatopgørelse indeholder typisk følgende poster:

Indtægter

  1. Nettoomsætning: Dette er virksomhedens samlede indtægter fra salg af varer eller ydelser i regnskabsåret, efter fradrag for eventuelle rabatter og moms.
  2. Ændringer i lagre: Hvis din virksomhed har lagre af varer under fremstilling eller færdigvarer, skal ændringer i disse lagres værdi oplyses her. Det kan både være en stigning eller et fald i lagerværdien.

Omkostninger

  1. Vareforbrug: Viser omkostningerne forbundet med køb af råvarer og hjælpematerialer til produktionen. Dette inkluderer indkøb af varer til videresalg, samt de direkte omkostninger, der er nødvendige for at generere omsætningen.
  2. Personaleomkostninger: Dette dækker lønninger, pensioner og andre personalegoder, samt omkostninger til sociale sikringsordninger.
  3. Af- og nedskrivninger: Omfatter afskrivninger på materielle og immaterielle aktiver, såsom maskiner, bygninger eller patenter, samt eventuelle nedskrivninger af værdier på virksomhedens aktiver.
  4. Andre eksterne omkostninger: Dette dækker driftsomkostninger, der ikke direkte relaterer sig til produktionen af varer eller tjenesteydelser. Eksempler inkluderer husleje, reklameomkostninger, IT og administration.

Resultat

  • Produktionsværdi: Efter fradrag for vareforbrug og personaleomkostninger beregnes virksomhedens produktionsværdi. Dette giver et klart billede af virksomhedens produktive effektivitet.
  • Driftsresultat: Dette er resultatet før finansielle poster og skatter. Det giver et indtryk af virksomhedens kerneforretning uden påvirkning af renteindtægter eller finansielle omkostninger.

Brug af skabelonen

I vores artsopdelte resultatopgørelsesskabelon finder du tydeligt markerede felter til indtastning af de ovennævnte poster. Ved at indtaste dine tal for nettoomsætning, vareforbrug, personaleomkostninger osv., vil skabelonen automatisk beregne din virksomheds produktionsværdi og driftsresultat. Dette gør det nemt at få et overblik over dine regnskabstal og sikre, at de centrale omkostningsarter er korrekt repræsenteret.

Del den her: