Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan finder jeg den bedste betalingsløsning til min webshop?

Det kan være en udfordring at navigere i de mange muligheder for betalingsløsning til din webshop. Vi har her lavet en guide til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Sådan er en betalingsløsning opbygget

Hvis du har ambitioner om at lancere en webshop, er det essentielt at tænke over, hvilken betalingsløsning der passer bedst til dine behov, og hvordan dine kunder ønsker at betale.

Som ejer af en online butik er det vigtigt at forstå, at for at kunne modtage betalinger på nettet, skal du have adgang til to essentielle komponenter:

 • En betalingsgateway
 • En indløsningsaftale

En betalingsgateway får du ved at indgå en aftale med en leverandør af betalingstjenester, også kendt som Payment Service Provider (PSP). Denne leverandør stiller den tekniske infrastruktur til rådighed, der muliggør modtagelse af online betalinger gennem det, man refererer til som betalingsgateway.

Når en kunde foretager et køb i din butik, er det betalingsvinduet, også kendt som betalingsgatewayen, der vises i webshoppen. I dette vindue indtaster kunden sine betalingsinformationer. Disse informationer sendes derefter til den partner, du har aftalt indløsning med, gennem din betalingsgateway.

Indløsningsaftalen laves med en finansiel partner, som har til opgave at flytte penge fra din kundes bank til din egen konto. De betalingsmetoder, du kan tilbyde i din webshop, bestemmes af din indløser.

Dette kan inkludere almindelige kort som Visa og Mastercard eller mobile betalingsmetoder som eksempelvis MobilePay. Desuden findes der betalingsmuligheder som Klarna, hvor kunden har muligheden for at forsinke betalingen, særligt hvis det er sidst på måneden, og kunden venter på løn før betaling kan ske.

Saml din betalingsløsning i én pakkeløsning

Er du bekymret over at skulle jonglere med to separate aftaler – nemlig betalingsgateway-aftalen og indløsningsaftalen? Fortvivl ikke. Mange leverandører tilbyder nu disse løsninger i én samlet pakke, hvilket betyder, at du kun behøver at indgå én aftale.

Ting du bør tænke over ved valg af betalingsløsning

I beslutningsprocessen omkring valget af en betalingsløsning, er det vigtigt at tænke over, om du ønsker en leverandør, der kombinerer både betalingsgateway og indløsningsaftale, eller om du kun vil have én af disse tjenester.

Betalingsmetoder

Derudover er det vigtigt at tænke over, hvilke betalingsmetoder der passer bedst til din webshop. Dette valg er ofte baseret på præferencerne hos din målgruppe.

Eksempler kan inkludere diverse betalingskort såsom Mastercard, Dankort, Visa, eller kombinerede kort som Visa/Dankort. Mobil betalingsmuligheder som MobilePay og Apple Pay kan også være relevante. Derudover findes der betalingsløsninger som Viabill og Klarna, der tilbyder muligheden for at forskyde betalingen.

Det er essentielt at vide, at hvis du ønsker at acceptere Dankort, skal du have en indløsningsaftale med Nets. Men faktisk benytter de fleste danskere et kombineret kort som Visa/Dankort snarere end det rene Dankort.

Planlægger du at tilbyde dine produkter til internationalt publikum, er det afgørende, at din betalingsløsning også understøtter internationale kort.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pris

Det er ingen hemmelighed, at finansielle institutioner kan være glade for at pålægge gebyrer. At få overblik over alle omkostningerne vedrørende din betalingsløsning kan kræve lidt hovedregning.

Der kan være forskellige typer af gebyrer at holde øje med, såsom oprettelsesgebyr, månedlige gebyrer, og enten en procentdel eller et fast beløb pr. transaktion. Det er vigtigt at have dette i mente, når du bestemmer dig for, hvilken betalingsløsning du vil bruge.

Typisk tilbyder betalingsløsning udbydere to varianter: En budgetvenlig version med en begrænsning i antallet af transaktioner, og en premium version med ubegrænsede transaktioner.

For større eller højrisiko-forretninger kan prisen ofte skræddersyes specifikt til dine behov, hvilket betyder, at du bør tage en direkte dialog med udbyderen.

Support

Er du ikke teknisk kyndig, er det vigtigt at overveje den support, forskellige udbydere tilbyder. Tænk over, om du kan få assistance på dit sprog, enten på dansk eller engelsk, via e-mail eller telefon.

Langsom eller ineffektiv kundeservice er noget, de fleste webshopejere helst vil undgå. Når tekniske udfordringer opstår, kan en pålidelig support være den redningskrans, du har brug for, for at få tingene til at køre igen.

Integration til din webshop-løsning

Ved valg af betalingsløsning til din online butik, er det afgørende at se på, hvilke betalingsløsninger der let kan integreres med den platform, du allerede bruger til din webshop.

Det er essentielt, at systemerne arbejder harmonisk sammen for at sikre en optimal betalingsoplevelse for dine kunder. Med mange andre opgaver at tage sig af, vil det være betryggende at vide, at dit betalingssystem fungerer fejlfrit i baggrunden.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Søgning efter den perfekte betalingsløsning

At navigere gennem det omfattende udvalg af betalingsløsninger kan føles som en udfordrende opgave. Vi har dog stræbt efter at give dig et klart overblik over nogle af de valgmuligheder, der er tilgængelige i Danmark. Selvom vi har præsenteret et udvalg her, er listen over betalingsportaler i Danmark endnu mere omfattende, som du vil opdage, når du læser videre.

Betalingsindløsere:

Bambora/Worldline: 

 •  Bambora/Worldline kan bruges som indløser, men du kan også vælge at købe betalingsgateway gennem dem, så du får det som en samlet pakke. 
 • Dansk support via telefon og mail
 • Pris – Efter aftale

Clearhaus:

 • Clearhaus opererer kun som indløser, men samarbejder med 30+ gateways.
 • Dansk support via telefon.
 • Pris – Lokalt udstedte kort 1,45%/trans – min 0,60 kr/transaktion
 • Udenlandsk udstedte kort 2,75%/trans – min 1,85 kr/transaktion

Nets:

 • Nets kan bruges som indløser, men du kan også købe betalingsgateway gennem dem, så du får det som en samlet pakke.
 • Dansk support via telefon.
 • Pris – Efter aftale

Swedbank:

 • Swedbank kan bruges som indløser, men du kan også vælge at købe betalingsgateway igennem dem, så du får det som en samlet pakke.
 • Dansk support via telefon og ticket-system.
 • Pris – Efter aftale

Betalingsgateway:

For at få en detaljeret forståelse af, hvad prisen vil være hos de forskellige betalingsløsningsudbydere, kan du besøge hjemmesiden kortgebyr.dk – et værktøj, vi dog ikke kan tage kredit for.

På kortgebyr.dk har du mulighed for at indtaste den gennemsnitlige ordrestørrelse og antallet af månedlige transaktioner. Baseret på dine indtastede data kan du få en estimeret månedlig omkostning for den valgte betalingsløsning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Betalingsløsning

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Det ideelle valg af betalingsløsning er den, der mest præcist matcher din virksomheds behov – både hvad angår pris, integrationsevne og de tilgængelige betalingsmuligheder.

Det er vigtigt at vælge en betalingsløsning, der let kan integreres med din webshop-platform. Yderligere bør du vælge en løsning, der understøtter de betalingsmetoder, som dine kunder typisk foretrækker, såsom Dankort, VISA, Mastercard, MobilePay og Apple Pay.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: