Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Visa

Visa er en global teknologi- og betalingstjeneste. I Danmark er de mest anerkendt for Visa/Dankort og VisaElectron. Selvom betegnelserne og sortimentet kan variere fra en bank til en anden, fremstiller Visa både kreditkort og debetkort.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad står Visa for?

Visa er en verdensomspændende teknologi- og betalingstjeneste. De opererer i mere end 200 nationer og arbejder ud fra en mission om at tilbyde hurtige, sikre og pålidelige elektroniske transaktioner. De administrerer VisaNet – et af klodens mest sofistikerede betalingssystemer – som er i stand til at bearbejde over 65.000 transaktionsmeddelelser hvert sekund. Det vigtige at bemærke er, at Visa ikke er en bank og de udsteder derfor ikke kort direkte til forbrugerne.

Hvilke kortvarianter udbydes i Danmark gennem Visa?

Visa tilbyder både kredit- og debetkort, men i Danmark er det primært deres debetkort, som pengeinstitutterne fremhæver. Dette inkluderer kendte typer som Visa/Dankort og Visa Electron. Nogle banker har endda tilpasset navnet på deres Electron-kort.

Når man taler om et debetkort, refererer det til, at pengene trækkes næsten øjeblikkeligt ved transaktioner. Det betyder, der ikke er en kredittid som ved eksempelvis et Mastercard. Selvom nogle transaktioner med VisaDankort ikke nødvendigvis trækkes øjeblikkeligt eller samme dag, betragtes det stadig i bankterminologi som et debetkort.

Når du foretager et køb med Visa Electron, vil transaktionen altid blive registreret straks, da dette kort har indbygget dækningskontrol. Modsætningsvis kan et Visa/Dankort gå i minus, men det betyder ikke, at det er tilladt – det kræver en særskilt kreditaftale med banken.

Både Visa/Dankort og Visa Electron kan anvendes både nationalt og internationalt, i fysiske butikker, ved pengeautomater, onlinebutikker osv.

Det er værd at nævne, at NETS, som står for kortproduktionen i Danmark, nu udelukkende fremstiller kort med kontaktløs teknologi. Det betyder, at kortene kan benyttes ved blot at nærme dem til betalingsterminalen.

Visa/Dankort – en økonomisk fordel

Regeringen har bestemt, at bankerne ikke må pålægge store gebyrer for Dankortet, hverken for dig som bruger eller for butikkerne, når du anvender dit Dankort til betaling. Når du betaler med dit Dankort, medfører det ofte, at butikkerne har minimale omkostninger ved at håndtere din betaling. Dette muliggør ofte mere konkurrencedygtige priser på varerne.

Flertallet af de danske banker opkræver enten ingen eller meget små årlige gebyrer for Visa/Dankortet, især når man sammenligner med gebyrerne på internationale betalingskort.

Hvis du vælger at benytte dit kort i udlandet, vil der dog være gebyrer forbundet med brugen, såsom valutagebyrer og hævegebyrer.

Det er vigtigt at bemærke, at Dankortet ikke har en automatisk saldo check. Dette giver mulighed for at foretage overtræk.

Selvom muligheden for overtræk kan synes fordelagtig, da du ikke vil blive afvist ved kassen ved manglende dækning, kan overtræk på længere sigt blive bekosteligt. Dette skyldes ofte de høje renter og gebyrer, der er forbundet med overtræk.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Prioritér Dankort-funktionen på dit kort

Når du benytter dit Visa/Dankort i Danmark, anbefales det overvejende at bruge Dankort-funktionen på kortet.

Dankort er kendt som et af de mest økonomiske betalingskort i Danmark på grund af dets fastsatte, lave gebyrer, som er lovbundne. Dette er ikke tilfældet med internationale betalingskort, hvor gebyrerne kan variere uden et fastsat maksimum.

Ved at betale med Dankort-delen bidrager du til at opretholde lave betalingsomkostninger. I de fleste detailforretninger vil betalingen som standard ske via Dankort-funktionen.

Både Visa og Dankort sikrer dig muligheden for refusion, hvis du ikke skulle modtage den købte vare. Dog kan Visa-kortet tilbyde en fordel i situationer, hvor du handler med en virksomhed, der eventuelt går konkurs.

Sådan vælger du mellem Visa og Dankort-funktionen

Når du handler i fysiske forretninger, er betalingsterminalerne ofte forudindstillet til at acceptere Dankort-funktionen på dit Visa/Dankort.

Hvis du ønsker at benytte Visa-funktionen på dit Visa/Dankort i en butik, skal du blot trykke på den gule knap på terminalens tastatur, før du gennemfører betalingen.

For onlinebetaling med Visa-funktionen på dit Dankort, vælger du Visa-logoet og indtaster derefter de relevante kortdetaljer fra dit Visa/Dankort.

Foretrækker du at gennemføre betalingen med Dankort-funktionen online, skal du blot klikke på Dankort-logoet.

Bemærk, at internationale webshops typisk ikke accepterer Dankort, så i disse situationer vil du automatisk benytte Visa-funktionen på dit Visa/Dankort.

Sådan sikrer du dig mod uautoriseret brug

Selvom Visa/Dankort ikke tilbyder yderligere beskyttelse sammenlignet med andre betalingskort, har du ved onlinehandel fordel af 2-faktor godkendelse.

2-faktor godkendelse er et sikkerhedsforanstaltning, der tjener til at beskytte dit betalingskort mod online bedrageri. Denne godkendelsesproces kræver, at du validerer din identitet ved onlinekøb, enten ved hjælp af dit NemID/MitID eller ved at indtaste en specifik sikkerhedskode.

Mobilbetalinger med Visa/Dankort: Betalingsapplikationer

Visa/Dankort kan benyttes i samtlige betalingsapps. Dog er det værd at bemærke, at Apple Pay og Google Pay standardmæssigt ikke inkluderer Dankort-funktionen, med undtagelse af hvis du er kunde hos Danske Bank. Dette indebærer, at i de fleste danske banker vil betalinger via disse tjenester automatisk blive håndteret gennem Visa-funktionen på dit kort. Men en ændring er på vej: Nets arbejder på at implementere en regel, der vil kræve, at alle banker fra 2025 tilbyder Dankort-funktionen i både Apple Pay og Google Pay.

VISA Dankort - De mange fordele

Der er en række gode grunde til, at Visa Dankort er blevet så populært i Danmark. Læs herunder, hvorfor så mange vælger netop dette betalingskort:

  • Universel anvendelse: Brug kortet både nationalt og internationalt (i fysiske butikker, ved hæveautomater og i webshops).
  • Personaliser dit kort: Mulighed for at tilføje dit eget billede og dermed gøre det unikt.
  • Kontaktløs betaling: En smidig og hurtig betalingsmetode uden behov for at indsætte kortet.
  • Tilgængelig for mange: De fleste kan få udstedt et Visa Dankort, da der ikke er strenge krav til ansøgeren.
  • Øjeblikkelig transaktion: Pengene trækkes straks, hvilket giver dig et klart økonomisk overblik.
  • Langvarig relevans: Du kan være sikker på, at Visa Dankort ikke forsvinder fra markedet inden for den nærmeste fremtid. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at skulle erstatte dit kort i den nærmeste fremtid.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

VISA Electron - Fordele ved korttypen

VISA Electron nyder også anerkendelse som et pålideligt betalingskort, som benyttes flittigt på globalt plan. I modsætning til standard VISA-kortet er VISA Electron et debetkort og ikke et kreditkort. Selvom det ikke er Danmarks mest udbredte kort, er der alligevel en række fordele, som kan gøre det attraktivt:

  • Ideelt for den yngre generation: Da kortet forhindrer overtræk, er det en god introduktion til økonomi for unge.
  • Bred accept: Størstedelen af fysiske butikker samt onlineforretninger accepterer betaling med VISA Electron.
  • Direkte transaktioner: Pengene bliver øjeblikkeligt trukket fra kontoen.
  • Overtræksbeskyttelse: Selvom nogle måske ikke ser det som en fordel, giver VISA Electron en tryghed, især for børn og unge, ved at sikre, at man ikke kan bruge mere end saldoen tillader.

VISA Debit - Hvad er forskellen?

VISA Debit er, ligesom VISA/Dankort, et debetkort, men det har ikke en direkte forbindelse til Dankort-systemet. Dette indebærer, at VISA Debit ikke er accepteret på steder, hvor kun Dankort er en betalingsmulighed, og ikke VISA. Du kan dog benytte VISA Debit alle steder, hvor traditionelle VISA kort accepteres. Den centrale forskel mellem VISA og VISA Debit er, om kortet er et kredit- eller debetkort. Med kreditkortversionen gives der en automatisk kredit, og det beløb, du spenderer, trækkes ofte ikke med det samme fra din konto. I modsætning hertil sikrer VISA Debit en umiddelbar transaktion, når du foretager et køb, og det giver ikke mulighed for overtræk.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Visa

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Visa er en global teknologi- og betalingstjeneste, der opererer i over 200 lande og styrer VisaNet, et avanceret betalingssystem. Det er væsentligt at forstå, at Visa ikke er en bank og derfor ikke udsteder kort direkte til forbrugerne.

I Danmark er det primært Visa’s debetkort, såsom Visa/Dankort og Visa Electron, der er populære. Debetkort trækker penge næsten øjeblikkeligt ved køb. Visa Electron registrerer straks alle transaktioner pga. dækningskontrol, mens Visa/Dankort kan gå i minus under visse forhold. Begge korttyper understøtter nu kontaktløs betaling takket være NETS.

Regeringen har bestemt, at store gebyrer ikke må pålægges Dankortet, hvilket ofte fører til mindre omkostninger for butikkerne og muligvis bedre priser for forbrugerne. De fleste danske banker tager ingen eller lave årlige gebyrer for Visa/Dankortet, især sammenlignet med internationale betalingskort. Dog kan der være gebyrer ved brug i udlandet, og kortet tillader overtræk, hvilket kan medføre højere omkostninger i form af renter og gebyrer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: