Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Vækstfonden

Vækstfonden fungerer som statens finansieringsinstitution og opererer uafhængigt med en dedikeret lov og egen bestyrelse.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad repræsenterer Vækstfonden?

Som statens dedikerede finansieringsfond, opererer Vækstfonden uafhængigt med sin egen lovramme og bestyrelse. Fondens primære mission er at støtte op om vækst i de små og mellemstore virksomheder, hvilket bidrager positivt til den overordnede samfundsøkonomi, specielt ved at skabe flere jobmuligheder.

Et kendetegn ved Vækstfonden er deres beredvillighed til at indgå i projekter med en højere risikoprofil end traditionelle banker. Dette betyder, at virksomheder ofte finder det lettere at opnå medfinansiering fra deres bank, når de først har modtaget et tilsagn fra Vækstfonden. I mange tilfælde består en virksomheds totale finansieringspakke derfor af en kombination mellem lån eller kaution fra Vækstfonden og traditionelle banklån.

Hvem er målgruppen for Vækstfonden?

Vækstfonden retter sit fokus mod både nystartede forretninger og allerede etablerede virksomheder, der søger finansiering for at udvikle sig og træde ind i den næste fase af deres strategiske planlægning. Desuden bistår Vækstfonden med finansieringsløsninger ved generationsskifte eller ved skifte af ejerforhold.

Med et klart formål om at fremme vækst og jobskabelse, prioriterer Vækstfonden primært de virksomheder, der har potentiale til at generere nye arbejdspladser og således bidrage betydeligt til den overordnede samfundsøkonomi. Af denne grund vælger Vækstfonden typisk ikke at støtte virksomheder som udlejningsforretninger, hvor potentialet for jobskabelse er minimalt.

Hvilke finansieringsveje tilbyder Vækstfonden?

Gennem Vækstfonden findes der mange muligheder for at sikre kapital og finansiering, alt afhængigt af virksomhedens unikke situation og behov. Nedenfor er de mest gængse alternativer præsenteret. Den optimale løsning for din forretning afhænger af de specifikke forhold og de andre finansieringsmuligheder, der er tilgængelige.

  1. Vækstlån: Dette er et standard lån, beregnet til virksomheder, som har en vision om at udvide, men som står overfor finansieringsudfordringer.
  2. Iværksætter-vækstlån: Et specifikt lån skræddersyet til de nyopstartede virksomheder, der har brug for kapital til at realisere deres forretningsstrategi.
  3. Subordinerede lån: Dette lån agerer som en hybrid mellem gæld og egenkapital, og det bidrager til at styrke virksomhedens økonomiske fundament.
  4. Vækstkaution: Med denne løsning agerer Vækstfonden som garant for virksomhedens lån i banken, hvilket kan gøre det lettere at opnå den nødvendige finansiering, da banken har en forbedret sikkerhedsposition.
  5. Ventureinvestering: Gennem VF Venture foretager Vækstfonden direkte investeringer i lovende danske selskaber.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Over 7.300 danske SMV’ere har modtaget støtte fra Vækstfonden

Når man dykker ned i de tal, som Vækstfonden har præsteret, bliver det hurtigt tydeligt, hvor stor en indflydelse fonden har haft på det danske erhvervsliv. Imponerende 7.300 små og mellemstore virksomheder har draget fordel af medfinansiering via Vækstfonden for at opnå deres vækstpotentiale.

Fra 2014 og frem har Vækstfonden yderligere udvidet sit fokusområde til at inkludere virksomheder på både Grønland og Færøerne, idet de blev en del af Vækstpakke 2014.

Vækstfonden kanaliserer kapital og andre finansieringsmuligheder enten gennem direkte lån eller kautionering på vegne af virksomhederne. Dette sker i et tæt samspil med danske banker, hvilket gør det muligt for virksomheder, der måske ellers stod uden mulighed for finansiering, at få den kritiske kapital de behøver for at vokse.

Vækstfonden er nu en del af en større superfond

Etableret i 1992 af den danske regering, havde Vækstfonden fra starten til formål at finansiere og støtte innovation samt vækst i danske virksomheder. Men pr. 1. januar 2023 gik den en ny æra i møde, da den blev fusioneret med andre fonde for at danne superfonden; Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Denne superfond består af:

  • Vækstfonden
  • Danmarks Grønne Investeringsfond
  • Eksportkredit Fonden (EKF)

Ideen bag Danmarks Eksport- og Investeringsfond er at samle kræfterne i én overordnet fond, hvor danske firmaer kan ansøge om finansiering for at fremme innovation og vækst. Det interessante er, at de tre fonde ikke er helt fremmede over for hinanden. Faktisk har Vækstfonden tidligere varetaget sekretariatsfunktionen for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Lad Vækstfonden blive din partner i finansiering og rådgivning

Er du på vej med en nystartet virksomhed, står du med en etableret virksomhed, der er parat til at bryde ind på nye markeder, eller ønsker du at overtage en allerede eksisterende forretning? Vækstfonden står klar til at bistå dig. Her får du både mulighed for at konsultere erhvervsspecialister og få støtte til virksomhedens finansiering.
Find den rette investor gennem Vækstfonden
Skal du bruge kapital for at fremme din virksomheds udvikling? Med Vækstfonden kan du finde en – eller måske endda flere – investorer, der har fokus på netop det markedssegment, du befinder dig i.
Assistance med finansiering
Uanset dine behov kan Vækstfonden præsentere dig for en række finansieringsmuligheder. Det kan være i form af forskellige lånetyper, finansiel vejledning, kautionering eller garantistillelser.
Udforsk muligheden for et opstarts-lån

Skulle du stå i en situation, hvor du har brug for finansiering til at kickstarte din virksomhed, kan du overveje et opstarts-lån, hvor Vækstfonden tilbyder bankgaranti. Med denne type lån kan du modtage op til 75 % bankgaranti fra fonden.

Opstarts-lånene er en del af en bredere strategi fra regeringens side, der har til formål at styrke og fremme iværksætterkulturen i Danmark.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Vækstfonden

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som fungerer uafhængigt og har til formål at støtte små og mellemstore virksomheder i deres vækstambitioner. En nøgleforskel er, at Vækstfonden er mere villig til at tage større risici end almindelige banker. Dette betyder ofte, at efter en virksomhed har modtaget tilsagn fra Vækstfonden, kan den nemmere opnå medfinansiering fra sin bank. Derfor kombinerer mange virksomheder lån eller kaution fra Vækstfonden med traditionelle banklån.

Vækstfonden fokuserer på nystartede og etablerede virksomheder med potentiale for vækst og jobskabelse, især dem der kan bidrage betydeligt til samfundsøkonomien. De støtter dog sjældent udlejningsforretninger, da de ofte har begrænset potentiale for jobskabelse.

Vækstfonden tilbyder forskellige finansieringsløsninger som vækstlån, iværksætter-vækstlån, subordinerede lån, vækstkaution, og direkte ventureinvesteringer gennem VF Venture. Den bedste løsning afhænger af virksomhedens specifikke behov og situation.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: