Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Robinsonlisten beskytter dig mod direkte reklamer

Robinsonlisten er en database, der indeholder navne på individer og enkeltmandsvirksomheder, som ønsker at undgå reklameopkald, herunder uopfordrede telefonopkald fra sælgere. Det er muligt selv at tilføje sit navn til robinsonlisten, men det er vigtigt at bemærke, at listen ikke garanterer fuldstændig immunitet over for alle former for uønskede henvendelser.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvordan virker robinsonlisten?

Listen, også refereret til som markedsføringsbeskyttelse, er en integreret del af markedsføringsloven. Den har til formål at skærme dig fra direkte reklamemeddelelser, der er adresseret til dig personligt via post eller telefonopkald. 

For at blive opført på robinsonlisten, skal du tilmelde dig via borger.dk. Dog skal det bemærkes, at det kan tage op til tre måneder for din optagelse at blive effektiv, idet listen opdateres hver tredje måned. Hvis andre medlemmer af din husstand også ønsker at undgå uopfordrede reklamer og salgsopkald, skal de ligeledes registrere sig individuelt, da beskyttelsen er personspecifik.

Hvem har tilladelse til at kontakte mig?

Selvom du er registreret på robinsonlisten, er der stadig organisationer og virksomheder, der har ret til at kontakte dig direkte. Det inkluderer analyseinstitutter, dit teleselskab, velgørende organisationer og politiske partier, blandt andre. For at frabede dig kommunikation fra disse grupper, skal du selv tage initiativ til at kontakte dem individuelt.

Er der ikke opsat et “Nej tak”-skilt på din postkasse, vil du også fortsat modtage generelle reklamer og aviser, der er adresseret til “husstanden”, hvilket er i overensstemmelse med lovgivningen, selvom du er på robinsonlisten. 

Desuden er robinsonlisten ikke en garanti for at undgå elektroniske reklamer og beskeder. Dog er sådanne henvendelser kun tilladt, hvis du eksplicit har givet tilladelse til at blive kontaktet af den pågældende virksomhed.

Virksomheder, der ønsker at sende dig uopfordrede reklamebeskeder eller salgshenvendelser via telefon eller post, hvor dit navn og adresse er specifikt angivet, er påkrævet at kontrollere, om du er registreret på robinsonlisten, før de tager kontakt.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Du skal selv registrere hemmeligt og udeladt telefonnummer hos dit teleselskab

Teleselskaber er forpligtet til at offentliggøre telefonnumre, navne og adresser.

Dette indebærer, at din personlige information som telefonnummer, navn og adresse er tilgængelig i online telefonbøger, såsom 118.dk og krak.dk. Denne praksis er gældende, selv hvis du har navne- og adressebeskyttelse eller er opført på robinsonlisten.

Det er dit ansvar at informere dit teleselskab, hvis du ønsker at dit telefonnummer skal være hemmeligt eller udeladt, både for dig og dine børn. Denne ændring kan ofte foretages direkte via teleselskabets hjemmeside.

At have et hemmeligt nummer indebærer, at dit telefonnummer ikke vil fremgå af telefonbøgerne. Et udeladt nummer betyder, at hverken dit navn eller adresse vil være synlige i telefonbøgerne.

Hvorfor hedder det Robinsonlisten?

Robinsonlisten har fået sit navn fra karakteren Robinson Crusoe, en fiktiv figur, der er hovedpersonen i Daniel Defoes roman af samme navn. I historien ender Crusoe isoleret på en ubeboet ø, et tema der metaforisk forbindes med ønsket om at blive “isoleret” fra uopfordrede salgs- og reklamehenvendelser ved at være på robinsonlisten.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Sådan tilmelder du dig Robinsonlisten

  • Tilmelding til robinsonlisten kan ske via borger.dk eller ved at tage kontakt til CPR-registret i din lokale kommune. 
  • For at sikre, at hele din husstand undgår opkald fra telefonsælgere, er det nødvendigt, at alle voksne medlemmer registrerer sig på listen. 
  • Det er gratis at være registreret på robinsonlisten. 
  • Listen opdateres kvartalsvist, hvilket betyder, at der kan være en forsinkelse fra tilmeldingstidspunktet, til du og din familie stopper med at modtage uønskede henvendelser.

Virker Robinsonlisten ikke?

Oplever du fortsat opkald fra telefonsælgere, selvom du har været registreret på robinsonlisten i over tre måneder? Dette kan være forårsaget af, at du tidligere har deltaget i en online konkurrence, hvor du utilsigtet har givet samtykke til, at virksomheden må kontakte dig, eller endda sælge dine kontaktdetaljer.

Hvis du ikke var bevidst om, at du gav samtykke, er dette samtykke ikke gyldigt. Men selv med dette, kan det være en udfordring at stoppe alle opkald, da dine informationer potentielt kan være blevet delt med flere virksomheder.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Robinsonlisten

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Ved at registrere dig på robinsonlisten, kan du effektivt undgå uønskede opkald fra telefonsælgere. Når dit navn er på listen, er virksomheder forhindret i at kontakte dig med salgs- og markedsføringsopkald.

Robinsonlisten er et register over personer, der ønsker at frasige sig uopfordrede henvendelser fra virksomheder, både via telefon og brev. At være registreret på robinsonlisten betyder, at du er beskyttet mod forstyrrelser fra telefonsælgere og lignende.

Tilmelding til robinsonlisten kan foretages nemt på borger.dk. Du skal blot logge ind med dit NemID og søge efter listen under navnet Markedsføringsbeskyttelse for at tilmelde dig.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: