Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Revisionsfirmaer

Et revisionsfirma er en virksomhed specialiseret i regnskab og økonomisk rådgivning, typisk med kvalificerede revisorer ansat.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et revisionsfirma?

Et revisionsfirma er en virksomhed specialiseret i regnskab og økonomisk rådgivning, typisk med kvalificerede revisorer ansat. Disse firmaer tilbyder en bred vifte af tjenester for at hjælpe andre virksomheder med deres regnskabsmæssige behov. Afhængigt af den individuelle aftale kan et revisionsfirma stå for udarbejdelse, verificering og indrapportering af finansielle regnskaber for sine kunder.

Hvilke services yder et revisionsfirma?

Revisionsfirmaer tilbyder en mangfoldighed af ydelser, der kan omfatte alt fra opstartshjælp til virksomheder, over vurderinger i forbindelse med virksomhedshandler og finansielle arrangementer, til almindelig bogføring og økonomistyring. De kan også rådgive om budgettering, skattemæssige spørgsmål og ledelsesstrategier. Disse ydelser er skræddersyet til at styrke virksomhedens finansielle struktur og strategiske planlægning.

Hvem skal benytte sig af en revisor?

En revisor er en fagperson dedikeret til at assistere og vejlede virksomheder i at udarbejde, overvåge og evaluere deres finansielle regnskaber. Med omfattende finansiel ekspertise kan en revisor være afgørende for at sikre, at din virksomhed efterlever juridiske krav, forbedrer sin likviditet og styrker dens økonomiske fundament. En kvalificeret revisor vil ofte være medlem af Foreningen for Danske Revisorer (FSR), et kvalitetsstempel der garanterer troværdighed og sikkerhed, når du vælger din finansielle rådgiver.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad er revisorens funktioner?

Revisorers arbejde spænder over flere vigtige regnskabsmæssige områder og kan generelt inddeles i tre primære kategorier: revision, regnskabsføring og rådgivning. Revision involverer en detaljeret gennemgang og bekræftelse af virksomhedens årsregnskab for at sikre nøjagtighed og pålidelighed. Efter revisionen udarbejder revisoren en revisionsberetning og, hvis nødvendigt, en revisionsprotokol ved mistænkelige forhold. Regnskabsarbejdet omfatter alt fra bogføring og budgettering til assistance med skatteindberetninger. Som rådgiver kan revisoren tilbyde værdifuld indsigt i skatteforhold, moms, og hjælpe med omstruktureringer, som kan opstå ved køb, salg eller fusion af virksomheder.

Hvad adskiller statsautoriserede og registrerede revisorer?

Den væsentlige forskel mellem en statsautoriseret revisor og en registreret revisor er uddannelsens omfang. En statsautoriseret revisor har gennemgået den mest omfattende uddannelse inden for feltet og har dermed ret til at udføre revisionsopgaver for banker og børsnoterede virksomheder. En registreret revisor har også gennemført en anerkendt uddannelse, men denne er kortere. Selvom ‘revisor’ som titel ikke er beskyttet, og teknisk set kan bruges af enhver, er både ‘registreret revisor’ og ‘statsautoriseret revisor’ beskyttede titler godkendt af Erhvervsstyrelsen. Begge typer revisorer har ret til at underskrive årsregnskaber og er underlagt de samme lovkrav og standarder for dokumentation og kontrol.

Hvem har gavn af en revisors ekspertise?

Revisorer udgør en værdifuld ressource for virksomheder i alle størrelser og på forskellige udviklingsstadier. Mens større danske virksomheder typisk er pålagt revisionspligt og derfor nødvendigvis må anvende en statsautoriseret revisor til at gennemgå deres regnskaber, kan mindre virksomheder også opnå stor værdi af revisortjenester. Selvom de ikke er lovpligtige til at anvende en revisor, kan disse mindre enheder drage fordel af revisorens ekspertise inden for økonomistyring, forretningsudvikling og finansiel rådgivning, især når det kommer til at opnå bankfinansiering.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Valg af den rette revisor

Det første skridt i valget af en revisor er at afgøre, hvilken type revisor din virksomhed kræver. Afhænger din virksomheds behov af en statsautoriseret revisor, en registreret revisor, eller er en bogføringskyndig person uden specifik revisoruddannelse tilstrækkelig? Beslutningen bør baseres på, om din virksomhed er revisionspligtig og den specifikke type assistance, du har brug for. For mindre virksomheder vil en registreret revisor eller en ikke-uddannet revisor ofte kunne opfylde kravene. Vigtigt er det, at du overvejer revisorens uddannelsesniveau i forhold til din virksomheds specifikke behov, før du træffer et valg.

Revisor kontra bogholder: Hvad er forskellen?

En revisor fokuserer primært på det afsluttende arbejde med årsregnskabet og dets indberetning, mens en bogholders hovedopgaver ligger i den daglige bogføring og finansielle administration af en virksomhed. Dette skel mellem de to professioner er essentielt for at forstå, når man vurderer, hvilken type finansiel assistance ens virksomhed behøver.

Revisionsfirma vs. selvstændig revisor

Ved valg mellem et revisionsfirma og en selvstændig revisor skal man overveje de grundlæggende forskelle. Et revisionsfirma består af et team af revisorer, som giver en bredere base af ekspertise og ressourcer, mens en selvstændig revisor opererer alene og kan tilbyde en mere personlig service. En væsentlig fordel ved at samarbejde med en selvstændig revisor er det personlige engagement og den direkte kommunikation. Dog, denne ene-persons operation kan stå over for udfordringer, såsom begrænsninger ved sygdom eller andre fravær, hvor der ikke er en umiddelbar erstatning til rådighed.

Hos et revisionsfirma vil man ofte have en primær kontaktperson, tilbyder sådan et samarbejde et sikkerhedsnet, idet andre revisorer kan træde til i nødsituationer, hvilket sikrer kontinuitet i tjenesten.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom enhver kan betegne sig som “revisor” grundet titlens ikke-beskyttede status, adskiller autoriserede eller registrerede samt statsautoriserede revisorer sig betydeligt i Danmark. Begge er del af de officielt godkendte revisortitler men varierer i deres ansvarsniveau og uddannelseskrav. Autoriserede eller registrerede revisorer, uden den statsautoriserede titel, kan ikke holdes ansvarlige for fejl i samme grad som statsautoriserede revisorer, som har gennemgået mere omfattende uddannelse og praktisk erfaring. Denne forskel i ansvar og uddannelsesniveau er kritisk at overveje, når man vælger den revisor, der bedst passer til ens virksomheds behov.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Revisionsfirmaer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et revisionsfirma er en virksomhed, der specialiserer sig i regnskabs- og økonomitjenester og ansætter en række revisorer til at varetage forskellige økonomiske opgaver. Et revisionsfirma kan hjælpe med at udarbejde, validere og indrapportere regnskaber, samt tilbyde en bred vifte af ydelser som virksomhedsrådgivning, skatteplanlægning og økonomistyring.

Et revisionsfirma tilbyder en række tjenester, der omfatter, men ikke er begrænset til, regnskabsudarbejdelse, bogføring, budgetlægning, skatterådgivning, og finansiel rådgivning i forbindelse med virksomhedstransaktioner såsom fusioner, opkøb og salg. De kan også yde ledelsesrådgivning og hjælpe med at etablere nye virksomheder.

Alle typer virksomheder kan drage fordel af at bruge en revisor, uanset om de er store eller små. Større virksomheder kan være lovpligtige til at få deres regnskaber revideret, mens mindre virksomheder kan bruge revisorer for økonomisk rådgivning og for at sikre, at deres regnskaber er korrekte og overholder gældende lovgivning.

Hovedforskellen er, at et revisionsfirma består af flere revisorer og tilbyder et bredere spektrum af tjenester og et sikkerhedsnet i form af flere fagpersoner, mens en selvstændig revisor er en enkeltperson, der kan tilbyde mere personlig service. Valget mellem et revisionsfirma og en selvstændig revisor afhænger af virksomhedens behov og præferencer.

Det er vigtigt først at vurdere din virksomheds behov. Overvej om du behøver en statsautoriseret revisor eller om en registreret revisor ville være tilstrækkelig. Undersøg revisorens eller revisionsfirmaets kvalifikationer, erfaring og de tjenester, de tilbyder, for at sikre, at de matcher din virksomheds krav. Det er også fordelagtigt at læse anmeldelser og indhente referencer før valget.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: