Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Reklamebeskyttet

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er reklamebeskyttelse

Reklamebeskyttelse giver virksomheder mulighed for at blive registreret, så de undgår uønskede reklamehenvendelser. Denne beskyttelse, som er anerkendt af alle brugere af CVR-registret, sikrer, at virksomhedens oplysninger ikke anvendes til reklameformål. Når en tredjepart ønsker at tilgå data fra CVR-registret, kræver Erhvervsstyrelsen en erklæring, der sikrer overholdelse af reklamebeskyttelsesreglerne. Overtrædelser af disse regler kan medføre, at Erhvervsstyrelsen nægter fremtidig dataadgang til den pågældende tredjepart.

Procedure for reklamebeskyttelse

For at reklamebeskytte din virksomhed, skal du sikre, at de oplysninger, der er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR på Virk), ikke bruges til uopfordrede henvendelser. Hvis din virksomhed består af flere p-enheder og kun visse skal være reklamebeskyttet, skal denne ændring foretages for hver enkelt p-enhed i deres stamdata. Ønsker du reklamebeskyttelse for hele virksomheden, skal det registreres på CVR-nummerets niveau, hvilket automatisk vil udvide beskyttelsen til alle underordnede p-enheder. Det er muligt at reklamebeskytte din virksomhed både fra begyndelsen og på et senere tidspunkt.

Modtagelse af reklamehenvendelser trods reklamebeskyttelse

Selvom din virksomhed er reklamebeskyttet, kan du stadig modtage reklamehenvendelser, da beskyttelsen kun dækker oplysninger i CVR-registret. Oplysninger fra andre kilder er ikke omfattet af reklamebeskyttelsen. Efter tilmelding til reklamebeskyttelse kan der være en kort overgangsperiode, hvor du stadig kan modtage uopfordrede henvendelser, fordi beskyttelsen kun gælder for oplysninger, der udveksles efter registreringen.

Skulle du fortsat modtage reklamehenvendelser, er det vigtigt at rapportere det til politiet. Det er ulovligt at ignorere reklamebeskyttelsen, og overtrædere kan risikere bødestraf ifølge lovgivningen om reklamebeskyttelse.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omkostninger ved reklamebeskyttelse af din virksomhed

At reklamebeskytte din virksomhed er helt gratis. Det eneste det kræver, er at du selv aktivt tager skridtet til at registrere din virksomhed som reklamebeskyttet. Du kan yderligere vælge at anbringe et digitalt ‘NejTak til reklamer’ skilt på din virksomheds hjemmeside, på samme måde som du kan undgå reklamer i din private postkasse.

Det er vigtigt at bemærke, at skiltet alene ikke er nok. For at det skal være ulovligt for telefonsælgere og andre at kontakte dig uopfordret med reklame og salgsfremstød, skal din virksomhed officielt registreres som reklamebeskyttet.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad er robinsonlisten?

Robinsonlisten er et alternativt værktøj for personer, der ønsker at undgå uønsket reklame. Hovedforskellen mellem Robinsonlisten og reklamebeskyttelse er, at Robinsonlisten primært er rettet mod privatpersoner og enkeltmandsvirksomheder, mens reklamebeskyttelse er tilgængelig for alle virksomhedstyper. Robinsonlisten tilbyder beskyttelse mod markedsføringshenvendelser via telefon, e-mail og post. Denne liste sikrer, at personer, der har tilmeldt sig, undgår direkte reklamekontakt i disse kommunikationskanaler.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Reklamebeskyttet

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Reklamebeskyttelse tillader virksomheder at registrere sig for at undgå uønskede reklamehenvendelser. Dette sikrer, at deres oplysninger i CVR-registret ikke bruges til reklameformål. Overtrædelser af reklamebeskyttelsesreglerne kan føre til, at Erhvervsstyrelsen begrænser adgangen til data for de overtrædende parter.

For at reklamebeskytte din virksomhed, registrer de relevante oplysninger i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) for at undgå uopfordrede henvendelser. For virksomheder med flere p-enheder kan du vælge at reklamebeskytte individuelle enheder eller hele virksomheden. Dette gøres ved at ændre i stamdata for hver p-enhed eller på CVR-nummer niveau for total beskyttelse.

Selv med reklamebeskyttelse kan du modtage henvendelser, da beskyttelsen kun gælder for oplysninger i CVR-registret. Oplysninger fra andre kilder er ikke beskyttet. Der kan også være en kort overgangsperiode efter registrering, hvor du modtager henvendelser. Fortsætter henvendelserne, bør det rapporteres til politiet, da det er ulovligt at ignorere reklamebeskyttelsen.

Det er helt gratis at reklamebeskytte din virksomhed. Det kræver blot, at du selv aktivt registrerer din virksomhed som reklamebeskyttet. Du kan også vælge at sætte et ‘NejTak til reklamer’ skilt på din hjemmeside, men det er vigtigt at registrere virksomheden officielt for fuld beskyttelse.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: