Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Registreret revisor

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en registreret revisor?

At være en registreret revisor er mere end blot en titel – det er en anerkendelse af en professionel, der har gennemgået en specifik uddannelse og har ekspertise inden for revision, regnskabsarbejde og økonomisk rådgivning. Som en del af kategorien “godkendt revisor”, der omfatter både registrerede og statsautoriserede revisorer, er en registreret revisor forpligtet til at opretholde høje standarder for integritet og nøjagtighed.

Ifølge Revisorloven fungerer en registreret revisor som en offentlig tillidsrepræsentant, der garanterer, at virksomheders regnskaber overholder lovgivningen og præsenterer et retvisende billede af deres økonomiske sundhed. Derudover er det en forudsætning, at en registreret revisor har en passende forsikring, hvilket sikrer, at erhvervsdrivende kan få kompensation i tilfælde af fejl eller uregelmæssigheder i regnskaberne.

Selvom uddannelsen til registreret revisor er blevet nedlagt, vil eksisterende registrerede revisorer fortsætte med at levere deres tjenester i mange år fremover, dog med en gradvis reduktion i antallet. Den vigtigste opgave for en registreret revisor er at sikre, at virksomheders økonomiske dokumentation er i overensstemmelse med lovgivningen og branchens bedste praksis.

Arbejdsområder for en registreret revisor

En registreret revisors arbejde spænder bredt inden for økonomi og regnskab. Revision udgør en central del af deres opgaver, hvor de analyserer og vurderer virksomheders regnskaber for at sikre deres nøjagtighed og troværdighed. Ud over revision kan en registreret revisor også tilbyde assistance med forskellige regnskabsopgaver såsom udarbejdelse af årsregnskab, bogføring og rådgivning om skatteforhold og fradrag.

Som en erfaren rådgiver kan en registreret revisor også give vejledning om økonomiske og forretningsmæssige spørgsmål. Deres ekspertise kan være afgørende, når virksomheder skal træffe vigtige beslutninger, f.eks. ved optagelse af banklån eller strategisk planlægning. At have en registreret revisor som en del af ens team kan være afgørende for at opretholde en sund og stabil økonomisk drift.

Hvem kan blive registreret revisor?

For at opnå titlen som registreret revisor kræves det primært, at man besidder en relevant eksamensbaggrund. Typisk kræves det, at man har gennemført en HA, en HD eller en kandidatuddannelse inden for økonomi. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at tidspres er en faktor. Titlen som registreret revisor er nemlig på vej ud. De sidste kvalifikationseksamener blev afholdt i 2019. Efter dette tidspunkt er det ikke længere muligt at uddanne sig til registreret revisor, men i stedet til statsautoriseret revisor.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Uddannelsesvejen

For dem, der ønsker at blive en del af den eksklusive gruppe af registrerede revisorer, kræver det at gennemgå en to-årig cand.merc.aud. kandidatuddannelse. Efterfølgende skal man opnå to til tre års praktisk erfaring hos en revisionsvirksomhed. Når både uddannelse og erfaring er i orden, kan man tage kvalifikationseksamenen og opnå titlen som registreret revisor.

Forskel mellem registreret revisor og statsautoriseret revisor

I Danmark findes to autorisationsordninger for revisorer: registreret revisor og statsautoriseret revisor. Begge titler kræver godkendelse og repræsenterer et højt fagligt niveau. Deres opgaver overlapper ofte, og forskellen ligger primært i uddannelsesmæssige aspekter.

Lønforhold for registrerede revisorer

Lønnen for en registreret revisor varierer betydeligt og afhænger af flere faktorer. Erfaring spiller en stor rolle, da dygtighed typisk honoreres. Lønnen kan også påvirkes af arbejdsstedets generelle lønpolitik samt revisorens faglige niveau og specifikke ekspertise. Gennemsnitslønnen for en revisor ligger omkring 36.224 kroner om måneden og dette kan variere afhængigt af geografisk placering. I hovedstadsområdet ligger gennemsnitslønnen lidt højere end resten af Sjælland.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvilken registreret revisor skal jeg vælge?

Når du vælger en registreret revisor, er det essentielt at se vedkommende som mere end bare en serviceudbyder – det er en strategisk samarbejdspartner for din virksomhed. Det er derfor afgørende, at din kommende revisor matcher dine behov og din virksomheds kultur såvel som kvalifikationerne.

De fleste registrerede revisorer er tilknyttet Foreningen for Danske Revisorer, hvilket sikrer, at de overholder professionelle faglige standarder og etik. Dette kan give dig tryghed i forhold til kvaliteten af den service, du modtager.

Andre Revisorer

Ud over registrerede og statsautoriserede revisorer er der en gruppe af personer, der driver revisionsvirksomhed uden at være underlagt disse autorisationsordninger. Selvom dette er fuldt lovligt, da titlen “revisor” kan anvendes af enhver uden begrænsninger, er det vigtigt at være opmærksom på, at denne gruppe af revisorer ikke er underlagt offentlig kontrol på samme måde som registrerede eller statsautoriserede revisorer.

Dette betyder, at der ikke er den samme grad af sikkerhed for kunderne, når de vælger en revisor uden for disse autorisationsordninger. Det er derfor værd at overveje fordele og ulemper nøje, når man træffer valg vedrørende revisorsamarbejdet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Registreret Revisor

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En registreret revisor er en professionel inden for revision, regnskabsarbejde og økonomisk rådgivning. Det er en beskyttet titel, der kræver en specifik uddannelse og opfyldelse af høje standarder for integritet og nøjagtighed.

For at blive en registreret revisor skal man typisk have en relevant eksamensbaggrund, såsom en HA, en HD eller en kandidatuddannelse inden for økonomi. Man skal gennemgå en to-årig cand.merc.aud. kandidatuddannelse og opnå praktisk erfaring hos en revisionsvirksomhed, før man kan tage kvalifikationseksamenen og opnå titlen som registreret revisor.

Både registrerede og statsautoriserede revisorer er godkendte revisorer, men forskellen ligger primært i uddannelsesmæssige aspekter. Mens en registreret revisor har gennemgået en to-årig cand.merc.aud. kandidatuddannelse, skal en statsautoriseret revisor have gennemført en længerevarende uddannelse og bestået en særlig autorisationseksamen.

Når man vælger en registreret revisor, er det vigtigt at sikre, at vedkommende matcher ens virksomheds behov og kultur. De fleste registrerede revisorer er tilknyttet Foreningen for Danske Revisorer, hvilket giver sikkerhed for overholdelse af professionelle faglige standarder og etik.

Personer, der driver revisionsvirksomhed uden at være registrerede eller statsautoriserede revisorer, er ikke underlagt samme offentlige kontrol. Dette kan betyde mindre sikkerhed for kunderne i forhold til kvaliteten af den service, de modtager. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på fordele og ulemper, når man træffer valg vedrørende revisorsamarbejdet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: