Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Police

En police/forsikringspolice er et centralt dokument inden for forsikringssektoren, der tjener som en juridisk bindende kontrakt mellem dig som forsikringstager og dit forsikringsselskab.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en police?

En police/forsikringspolice er et centralt dokument inden for forsikringssektoren, der tjener som en juridisk bindende kontrakt mellem dig som forsikringstager og dit forsikringsselskab. Dette dokument er fundamentet for din forsikringsdækning og specificerer nøje alle de relevante detaljer omkring din forsikringsaftale.

Hvad er et policenummer?

Dit unikke policenummer er nøglen, der låser op for alle detaljer omkring din forsikring. Det bruges i en lang række situationer såsom skadeanmeldelser, ændringer i policen og ved opsigelse. Det er dit forsikrings-ID, der hurtigt og præcist identificerer din aftale med forsikringsselskabet.

Komponenterne i en Police Når du kigger ind i din police, vil du finde en række standardoplysninger, som er essentielle for forståelsen af din dækning:

 • Forsikringsselskabet: Navnet på det selskab, der sikrer din risiko.
 • Forsikringstagerens data: Detaljer som navn og adresse, der identificerer dig som den forsikrede.
 • Omfanget af dækningen: Her defineres nøjagtigt, hvad din forsikring dækker – fra forsikringssummer til selvrisiko og eventuelle undtagelser.
 • Forsikringsperioden: De datoer, hvor din dækning er aktiv – en kritisk information for at sikre kontinuerlig beskyttelse.
 • Præmien: Dette er det beløb, du betaler for din forsikring, hvilket kan variere afhængigt af betalingsfrekvensen.
 • Betingelser og vilkår: De finere detaljer, der styrer din aftale – alt fra kravprocedurer til opsigelsesregler.

Forståelsen af din forsikringspolice er ikke blot en formalitet – det er din sikkerhed for, at du er korrekt dækket, og for at du ved, hvordan du skal handle, hvis uheldet er ude. En grundig gennemgang af politikken sikrer, at du ikke står overfor uventede overraskelser, når du mindst venter det.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forsikringspolicens dækning

Forsikringspolicer er skræddersyede aftaler designet til at beskytte dig mod finansielle tab i mange forskellige scenarier. Forsikringsdækningens omfang varierer betydeligt baseret på den type police, du vælger. Her er et overblik over nogle af de mest almindelige forsikringspolicer og hvad de typisk inkluderer:

 • Bilforsikring: Denne form for police sikrer, at du er dækket for skader på din bil samt eventuelle skader, du måtte forvolde på andre eller deres ejendom i tilfælde af en trafikulykke.
 • Rejseforsikring: Denne dækker uforudsete hændelser på dine rejser, som kan omfatte medicinsk nødhjælp, kompensation for forsinkede fly eller mistet bagage, og stjålne ejendele.
 • Indboforsikring: Denne type police beskytter indholdet i dit hjem mod skader eller tab som følge af brand, tyveri eller naturkatastrofer.
 • Ulykkesforsikring: Denne giver dig eller dine pårørende kompensation i tilfælde af varige mén eller død som resultat af en ulykke.
 • Erhvervsforsikring: Beskytter virksomhedens fysiske ejendomme og finansielle velbefindende, herunder ansvarsforsikring og kompensation for driftstab.

Erhvervelse af forsikringspolice

For at erhverve en forsikringspolice, kan du enten henvende dig direkte til forsikringsselskaber eller benytte dig af en forsikringsmægler. Forskellen ligger i den personlige vejledning og sammenligning af tilbud, som mægleren kan tilbyde. Uanset tilgang er det essentielt at foretage en grundig sammenligning af de tilgængelige policer og nøje gennemgå de specifikke vilkår for hver police. Det er vigtigt at forstå de kriterier og betingelser, der skal være opfyldt for at kunne gøre krav på erstatning, og være opmærksom på eventuelle udelukkelser eller begrænsninger.

Beregning af forsikringspræmie

Beregningen af din forsikringspræmie er en proces, som kan virke kompleks, men den er grundlæggende baseret på en række standardiserede faktorer, der vurderer risikoen for det forsikringsselskabet dækker. Nøglefaktorerne varierer afhængigt af den specifikke forsikringstype, men der er generelle principper, der gælder på tværs af branchen, som inkluderer din alder og din bopæls postnummer.

For bilforsikringer er prisen på din præmie påvirket af disse syv centrale elementer:

 1. Valg af selvrisiko: Højere selvrisiko kan nedsætte din præmie, da du accepterer at betale mere i tilfælde af skade.
 2. Anciennitet: Længere køreerfaring uden skader kan medføre lavere præmier.
 3. Biltype: Forsikringsprisen kan variere baseret på bilens mærke og model.
 4. Din alder: Yngre førere betaler ofte mere grundet statistisk højere risiko for uheld.
 5. Årlig kørselslængde: Færre kilometer per år kan indikere mindre risiko og lavere præmier.
 6. Skadeshistorik: En historik med få eller ingen skader kan resultere i lavere præmier.
 7. Adresse: Området, hvor du bor, kan påvirke risikoen for skade og tyveri. 

Når det gælder husforsikring, kan faktorer som husets alder og installation af sikkerhedsforanstaltninger som tyverialarmer spille en rolle i præmieberegningen.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Optimering af din forsikringspræmie

Alderen og din bopæl er ikke de eneste faktorer – mængden af forsikringer du har hos et selskab kan også påvirke prisen på din præmie. Samlerabatter er almindelige i branchen og kan føre til betydelige besparelser. Derfor kan det ofte bedst betale sig at anmode om et tilbud, der dækker alle dine forsikringsbehov hos det samme selskab, snarere end at sprede dem over flere udbydere. Forsikringsselskaberne vil typisk oplyse dig om prisen på forsikring både med og uden samlerabat, så du kan træffe det mest økonomisk fordelagtige valg.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Police

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En forsikringspolice er en juridisk aftale mellem dig og forsikringsselskabet, der beskriver de gensidige rettigheder og forpligtelser. Den indeholder detaljer som forsikringsselskabets navn, dine personlige oplysninger, dækningsomfang, forsikringsperioden, præmien, og de generelle betingelser og vilkår for forsikringen.

Dækningsomfanget af din police vil være detaljeret beskrevet i policen. Det omfatter de specifikke risici, som er dækket, forsikringssummer, præmier, selvrisiko, og eventuelle undtagelser eller begrænsninger.

Det er afgørende at forstå din police, fordi det er dit bevis for forsikringsdækning og det juridiske dokument, der afgør, hvordan krav bliver behandlet. En grundig forståelse sikrer, at du er klar over, hvad du er dækket for, og hvordan du skal handle i tilfælde af et forsikringskrav.

Du kan sikre en konkurrencedygtig pris ved at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, tjekke samlerabatter, og ved at forstå og vælge den selvrisiko og dækning, der passer bedst til dine behov og risikoprofil.

Ja, ved at samle dine forsikringer kan du kvalificere dig til samlerabatter, som kan nedsætte præmierne betydeligt. Dette gør også administrationen af dine policer mere overskuelig, da du kun har at gøre med én udbyder.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: