Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Økonomisystem

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et økonomisystem?

I enhver virksomhed er det afgørende at have et godt overblik over finansielle transaktioner, både indtægter og udgifter. Dette kræver brug af et økonomisystem, en type software specialiseret i regnskabsføring og finansiel rapportering. Disse systemer tilpasses forskellige virksomhedsstørrelser og tilbyder en række funktioner baseret på virksomhedens specifikke behov, hvilket sikrer en skræddersyet løsning til effektiv finansiel styring.

Forståelse af et online økonomisystem

Et online økonomisystem er en moderne, cloudbaseret finansiel løsning, der fungerer via internettet uden behov for softwareinstallation. Det er typisk brugervenligt og højt automatiseret, hvilket gør det nemt at integrere med diverse eksterne applikationer. Økonomisk gennemsigtighed er en nøglefordel, idet abonnementer på disse systemer er klart prissatte, enten månedligt eller årligt, hvilket gør omkostningerne overskuelige for brugeren.

Forståelse af et offline økonomisystem

Et offline økonomisystem er installeret direkte på en computer, hvilket kræver, at brugeren selv håndterer back-up og sikkerhed mod virusangreb. I modsætning til online systemer indebærer denne type en engangsinvestering i softwaren. Der kan dog stadig forekomme løbende udgifter til nødvendige opdateringer for at sikre systemets aktualitet og sikkerhed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Valg af det rette økonomisystem

Valget af det passende økonomisystem afhænger stærkt af virksomhedens individuelle behov nu og i fremtiden. Her er nogle vigtige spørgsmål, der kan guide dig i valgprocessen:

  • Totalomkostninger: Hvad er de samlede udgifter forbundet med systemet, herunder anskaffelse, installation, abonnement, og opdateringer?
  • Funktionalitet: Har systemet de nødvendige funktioner som abonnementsfakturaer, bankafstemning, momsregnskab, online kortbetaling på fakturaer, og tilbud?
  • Dataoverførsel: Hvor let er det at importere dit regnskab fra dit nuværende økonomisystem?
  • Brugervenlighed: Hvor intuitivt og brugervenligt er systemet?
  • Support: Er der adgang til pålidelig support, når det er nødvendigt?
  • Mobilitet: Er der en mobil-app, så du kan administrere din økonomi på farten?
  • Revisortilgængelighed: Er det muligt for din revisor at få adgang til og gennemgå dine finanser?
  • Automatiske opdateringer: Kan systemet automatisk opdatere sig i overensstemmelse med nye regler og frister inden for bogføring, som ændrede indberetningsfrister for moms?
  • Integration: Kan økonomisystemet integrere med dine andre forretningsprogrammer?

Alternativt kan man vælge at overlade al økonomistyring til en revisor, hvilket eliminerer behovet for et selvstændigt økonomisystem, da dette vil blive håndteret af revisoren.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

ERP – Enterprise ressource planning forklaret

Et ERP (Enterprise Resource Planning) system fungerer som en mere avanceret og omfattende version af et økonomisystem. Mens økonomisystemer typisk fokuserer på finansiel styring, integrerer et ERP-system en bred vifte af virksomhedens funktioner – som ordrebehandling, kundedatabaser, transaktioner, og regnskab – i en enkelt, sammenhængende platform. Dette eliminerer behovet for separate systemer for hver funktion.

ERP-systemer er særligt relevante for større virksomheder, da omkostningerne ved at implementere sådanne systemer ofte er betydelige, undertiden løbende op i hundredtusindvis af kroner. Eksempler på ERP-systemer inkluderer Visma Business og Visma.net, som begge tilbyder omfattende løsninger til virksomhedsstyring.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Økonomisystem

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et økonomisystem er en software, der hjælper virksomheder med at styre deres finansielle transaktioner, inklusive indtægter og udgifter. Disse systemer, som specialiserer sig i regnskabsføring og finansiel rapportering, tilpasses forskellige virksomhedsstørrelser og tilbyder funktioner tilpasset virksomhedens unikke behov.

Et online økonomisystem er en cloudbaseret, internetdrevet finansiel løsning, der ikke kræver softwareinstallation. Det er brugervenligt, højt automatiseret, og let at integrere med andre applikationer. En klar fordel er den økonomiske gennemsigtighed, da systemet typisk tilbydes på abonnementsbasis med klart definerede månedlige eller årlige omkostninger.

Et offline økonomisystem er en finansiel software installeret direkte på en computer. Brugeren er ansvarlig for back-up og virusbeskyttelse. Det kræver en engangsinvestering, men der kan være løbende omkostninger til opdateringer for at vedligeholde systemets aktualitet og sikkerhed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: