Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Markedsføringsplan og -strategi

I en verden fyldt med forbrugere, der dagligt bombarderes med budskaber, reklamer og tilbud, hvordan sikrer du så, at din virksomhed skærer igennem støjen? Svaret ligger i en velgennemtænkt markedsføringsplan. Hver eneste erhvervsdrivende, uanset virksomhedens størrelse eller branche, har brug for en solid markedsføringsplan for at sikre, at de ikke kun overlever, men trives i den konkurrenceprægede erhvervsscene.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forstå en markedsføringsplan i detaljer

En markedsføringsplan er ikke blot en liste over reklamekampagner eller salgsfremmende aktiviteter. Det er en strategisk vejledning, der definerer din virksomheds unikke værditilbud, identificerer din ideelle målgruppe og skitserer, hvordan du vil nå ud til dem på den mest effektive og overbevisende måde.

Hovedmålet med en markedsføringsplan er at sikre, at din markedsføring ikke bare er reaktiv, men også velovervejet og strategisk udført. Dette er særligt vigtigt i en tid, hvor marketing-landskabet konstant ændrer sig.

Tidsmæssigt følger en markedsføringsplan ofte virksomhedens regnskabskalender, hvilket sædvanligvis betyder et år. Men afhængig af din virksomhedstype og marked kan en kvartalsvis markedsføringsplan også være fordelagtig.

Hvad indeholder en markedsføringsplan, og hvorfor er den uundværlig?

Når det kommer til at udvikle en effektiv markedsføringsplan, skal man huske på, at dens kerne består af klare målsætninger og strategiske beslutninger. Her er en opdeling af, hvad en typisk markedsføringsplan indeholder:

 • Måldefinition: Først og fremmest skal du identificere, hvad du ønsker at opnå med din markedsføring. Er det brandgenkendelse, øget salg, kundetilfredshed eller måske alle tre?
 • Målgruppe-identifikation: For at din markedsføring skal være effektiv, skal du kende din målgruppe. Hvem er de? Hvad motiverer dem? Hvor befinder de sig mest online?
 • SWOT-analyse: Ved at identificere din virksomheds styrker, svagheder, muligheder og trusler, kan du skræddersy din markedsføringsplan til at udnytte de muligheder, der passer bedst til din virksomheds unikke situation.
 • Markedsføringsstrategier: Med en klar forståelse af dine mål og din målgruppe, kan du nu bestemme, hvilke markedsføringskanaler og -strategier der bedst vil tjene dine formål. Dette kan inkludere online reklame, e-mail-marketing, sociale medie-kampagner og mere.
 • Budget: Enhver markedsføringsplan kræver en budgetramme. At fastlægge hvor mange ressourcer, du er villig til at bruge, vil hjælpe dig med at holde fokus og sikre, at du får mest muligt ud af hver krone.
 • Opfølgning: Efter at din markedsføringsplan er implementeret, er det afgørende at overvåge dens effektivitet. Dette kan gøres gennem forskellige analyseværktøjer og metoder.

Men hvorfor er en markedsføringsplan så vigtig for erhvervsdrivende? Fordi det giver en klar retning for, hvordan man kan opnå forretningsmæssig succes. Det hjælper med at guide din virksomheds markedsføringsbestræbelser, så du kan nå dine målgrupper mest effektivt, skille dig ud fra konkurrenterne og maksimere din ROI (return on investment).

Hvad består en markedsføringsstrategi af?

En markedsføringsstrategi er en omfattende tilgang til de specifikke komponenter, der skal indgå i din markedsføringsplan. Denne strategi skal bygges omkring den målgruppe, du ønsker at nå, det centrale budskab, du ønsker at kommunikere, og skal selvfølgelig skræddersyes til dit budget. Det endelige formål er at realisere de mål, du har defineret i din markedsføringsplan.

Sådan skaber du en effektiv markedsføringsstrategi for din virksomhed

En god markedsføringsplan fortjener en lige så solid markedsføringsstrategi. Her er skridtene til at udforme en, der vil drive din virksomhed fremad:

 • Forstå dit marked: Inden du overhovedet begynder at markedsføre noget, skal du forstå det marked, du opererer i. Hvilke trends påvirker industrien? Hvem er dine største konkurrenter, og hvad gør de godt (eller dårligt)?
 • Segmentér din målgruppe: Ikke alle kunder er ens. Segmentering kan hjælpe dig med at målrette mod specifikke dele af din målgruppe mere effektivt. Overvej demografiske, geografiske og psykografiske faktorer.
 • Definér din USP (Unique Selling Proposition): Hvad gør din virksomhed eller produkt unikt? Din USP skal være hjørnestenen i din markedsføringsstrategi.
 • Vælg dine markedsføringskanaler: Uanset om det er sociale medier, e-mail-marketing, SEO eller andre kanaler, skal du vælge de metoder, der bedst vil nå din målgruppe og formidle dit budskab effektivt.
 • Opret en indholdskalender: Planlægning af dit indhold i forvejen kan sikre, at du har en konsekvent og relevant tilstedeværelse overfor dit publikum.
 • Mål og tilpas: Ved hjælp af analyseværktøjer, som f.eks. Google Analytics, kan du spore effektiviteten af din markedsføringsstrategi og tilpasse den efter behov.
 • Sørg for samhørighed: Din markedsføringsstrategi bør ikke stå alene. Det skal være i harmoni med den samlede markedsføringsplan og andre forretningsplaner i virksomheden.

En veludført markedsføringsstrategi kan være forskellen mellem en virksomhed, der trives, og en der kun overlever. Med fokus, dedikation og de rigtige værktøjer kan din virksomhed skille sig ud.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvilke typer markedsføringsstrategier kan integreres i din markedsføringsplan?

Da ingen virksomheder er identiske, er det uholdbart at kopiere en anden virksomheds markedsføringsstrategi og forvente succes. Det er derfor vigtigt at evaluere de strategiske muligheder, der passer bedst til din unikke virksomhed og indarbejde dem i din markedsføringsplan.

Online og offline markedsføringsstrategier

Hvis online markedsføring tiltaler dig som en komponent i din markedsføringsplan, er der adskillige veje, du kan gå.

Sociale medier som en del af din markedsføringsplan

I din markedsføringsplan kan du vælge at fokusere på sociale medier, hvor du enten kan sprede dit indhold organisk eller investere i betalte annoncer. Sociale medier er yderst effektive til at præsentere dine produkter eller services for potentielle kunder, og skaber således en højere grad af kendskab til din virksomhed – hvilket sandsynligvis vil gøre dem mere tilbøjelige til at købe fra dig.

Valg af sociale medier platforme i din markedsføringsplan bør baseres på en dybdegående forståelse af din målgruppe, så du ved præcis, hvilke platforme de bruger mest, som kan inkludere Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Pinterest, og TikTok.

En yderligere strategi i din markedsføringsplan kan være at anvende influencers. For at dette skal bidrage positivt til din markedsføringsplan, skal du have et klart overblik over influencerens følgere og sikre, at de matcher din målgruppe.

SEO i din markedsføringsplan

Et vigtigt aspekt af enhver effektiv markedsføringsplan er SEO. Da de fleste online købsbeslutninger starter med en søgning på platforme som Google, er det essentielt for din markedsføringsplan at sikre, at din virksomhed optræder i de øverste søgeresultater.

Leadgenerering og e-mail marketing i din markedsføringsplan

Når besøgende kommer ind på din side, bør din markedsføringsplan inkludere strategier for at konvertere dem til leads. Det kan være ved at tilbyde gratis indhold i bytte for deres e-mailadresse, som en konkurrence, en velkomstrabat eller en værdifuld skabelon. Dette skridt i din markedsføringsplan kan hjælpe med at opbygge en solid e-mail-liste.

Det er dog ikke tilstrækkeligt at samle e-mailadresser. Din markedsføringsplan skal også indeholde en omhyggeligt designet e-mail-strategi, der sender relevante og engagerende nyhedsbreve, hvilket kan øge salget og fastholde kundens interesse.

Blogindlæg som en integreret del af din markedsføringsplan

En anden strategi, der kan indgå i din markedsføringsplan, er at skabe og publicere blogindlæg. Disse indlæg kan adressere spørgsmål eller emner, der ofte er relevante for din målgruppe. Ved at inkludere blogindlæg i din markedsføringsplan, kan du øge kendskabet til dit brand og tiltrække besøgende, der muligvis ikke tidligere har stiftet bekendtskab med din virksomhed. Dette er en god måde at skabe yderligere trafik på, meget ligesom du lige nu er landet på vores blog.

Linkbuilding som en del af din markedsføringsplan

En vigtig SEO-taktik, der bør være en integreret del af din markedsføringsplan, er linkbuilding. Ved at skabe interne links på din egen hjemmeside og opnå eksterne links fra andre websteder kan du styrke din placering på søgemaskinerne.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Offline strategier i din markedsføringsplan

Selvom meget af fokus ligger på online markedsføring, må offline taktikker ikke undervurderes i en komplet markedsføringsplan.

Annoncering i trykte medier som aviser eller magasiner kan stadig være en effektiv metode, særligt hvis din målgruppe fortsat engagerer sig med disse medier. Vælg publikationer omhyggeligt i din markedsføringsplan, så de resonerer med din virksomheds målgruppe.

Udendørs reklame i din markedsføringsplan

En tidløs del af en offline markedsføringsplan er udendørs annoncering. Disse kan variere fra imponerende reklametavler til mere diskrete reklamer på busstoppesteder og togstationer.

For at kunne reklamere på disse områder, er det vigtigt at forhandle med de selskaber, ofte reklamebureauer, der ejer de forskellige reklameplatforme. At inkludere denne form for reklame i din markedsføringsplan kan øge din synlighed i offentligheden betydeligt.

Events som del af markedsføringsplanen

Et event kan være en værdifuld del af din markedsføringsplan. Dette kan være en begivenhed, der er åben for offentligheden, eller et mere eksklusivt arrangement, hvor influencers eller kendte personer inviteres og dermed promoverer din virksomhed til deres følgere.

Yderligere offline markedsføringsstrategier i din markedsføringsplan

Der er naturligvis et væld af andre metoder for offline markedsføring, der kan integreres i din markedsføringsplan. Eksempler inkluderer:

 • Busreklamer
 • Flyers og brochurer
 • Sponsorater
 • Telemarketing
 • TV-annoncering

Fordele og ulemper ved online og offline markedsføringsstrategier i din markedsføringsplan

Hver tilgang har sine egne fordele og ulemper, og disse bør overvejes, når du udarbejder din markedsføringsplan.

Fordele: Online markedsføring i din markedsføringsplan:

 • Ofte mere budgetvenlig
 • Nemt at måle ROI, kliks mv. 
 • Målretning er mere præcis
 • Kampagner kan justeres i realtid baseret på performance

Ulemper: Online markedsføring i din markedsføringsplan:

 • Meget konkurrence 
 • Kræver tekniske evner 

 Fordele: Offline markedsføring i din markedsføringsplan:

 • Effektivt til brandopbygning
 • Kan hurtigt nå en stor skare af mennesker
 • Lang varighed

Ulemper: Offline markedsføring i din markedsføringsplan:

 • Mindre målrettet 
 • Mindre målbart 

Ofte vælger virksomheder en kombination af begge tilgange i deres markedsføringsplan, da de komplementerer hinanden godt.

Strategiske overvejelser i din markedsføringsplan

For at din markedsføringsplan skal være effektiv, er det essentielt at have en solid strategisk forankring. Dette sikrer, at hver handling og beslutning, du træffer, hænger sammen med virksomhedens overordnede mål og vision. Her er to centrale værktøjer, der kan hjælpe dig med at fastsætte og evaluere din strategi:

De 4 P'er (Produkt, Pris, Place, Promotion)

Produkt: Start med at definere dit produkts kerneværdier. Hvordan adskiller det sig fra konkurrenterne? Hvordan opfylder det kundens behov og ønsker? Dette vil forme, hvordan du præsenterer og positionerer dit produkt på markedet.

Pris: Dine prismodeller og -strategier skal afspejle både produktets værdi og din målgruppes forventninger. Det er også vigtigt at overveje, hvordan prisen er sammenlignet med konkurrenterne.

Place: Dette refererer til, hvor og hvordan kunderne køber dit produkt. Er det online, i en fysisk butik, eller måske begge dele? Forståelse af de bedste distributionskanaler for dit produkt er afgørende for dets succes.

Promotion: Dette handler om de forskellige metoder og kanaler, du vil bruge til at promovere dit produkt. Dette kan inkludere alt fra traditionel reklame til social media marketing.

SWOT-analyse

En SWOT-analyse er en omfattende vurdering af din virksomheds interne styrker og svagheder samt eksterne muligheder og trusler.

Styrker: Hvad gør din virksomhed bedre end konkurrenterne? Disse skal fremhæves i din markedsføringsplan.

Svagheder: Er der områder, hvor din virksomhed kan forbedres? Ved at anerkende disse kan du tage proaktive skridt for at adressere dem.

Muligheder: Dette kunne være alt fra et uudforsket marked til en ny teknologisk udvikling, som kan gavne din virksomhed.

Trusler: Eksterne faktorer, der kan skade din virksomheds performance, såsom en ny konkurrent på markedet eller en ændring i lovgivningen.
Ved at kombinere indsigter fra de 4 P’er og SWOT-analysen kan du udarbejde en markedsføringsplan, der er både robust og fleksibel, klar til at møde de udfordringer og muligheder, som din virksomhed står over for.

Gode råd fra os

Når du har brugt tid på at udvikle, implementere og løbende justere din markedsføringsplan, er det vigtigt ikke at hvile på laurbærrene. En effektiv markedsføringsplan er dynamisk, præcis som den forretningsverden den opererer i.

Sørg for at have en klar vision for, hvor du ønsker at tage din virksomhed i fremtiden. Dette vil ikke kun guide din nuværende markedsføringsplan, men også den næste.

Markedsføringsverdenen ændrer sig konstant. Deltag i kurser, webinarer og konferencer. Læs branchenyheder og hold dig opdateret med de nyeste trends og teknologier.

Netværk med andre erhvervsdrivende og marketingeksperter. Udveksling af ideer og erfaringer kan være uvurderligt for din egen markedsføringsstrategi.


Selvom det er vigtigt at planlægge, er det lige så vigtigt at forstå, at forandringer vil ske. Vær fleksibel, og hav altid en “plan B” klar.

Sæt tid af til regelmæssigt at reflektere over, hvad der virkede i din markedsføringsplan, og hvad der kan forbedres. Fejring af succeser er vigtigt, men det er også vigtigt at tage lærdom fra de udfordringer, man står overfor.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Markedsføringsplan og -strategi

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En markedsføringsplan er et strategisk dokument, der beskriver, hvordan en virksomhed planlægger at fremme sine produkter eller tjenester for at opnå specifikke markedsføringsmål.

En markedsføringsplan bør indeholde elementer som: målgruppeanalyse, fastlæggelse af markedsføringsmål, budgettering, valg af markedsføringskanaler, og en handlingsplan for udførelsen af strategierne.

Mens en markedsføringsstrategi fokuserer på den overordnede retning og tilgang til markedet, så beskriver en markedsføringsplan de specifikke aktioner, metoder og taktikker, der vil blive brugt for at implementere den strategi.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: