Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forsikring

Forsikringer kan dækker et utal af beregnelige risici, uanset om det handler om dit velbefindende, dit køretøj eller andre personlige ejendele. For dem, der driver en virksomhed, er der ofte en forsikring, som loven kræver, at man har. Dette gælder især arbejdsskadeforsikringen.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forsikring - Hvad dækker den?

Forsikringer er din sikkerhedsnet, når uventede situationer påvirker dig, dit hjem, dine værdigenstande eller din virksomhed. 

Markedet tilbyder et bredt udvalg af forsikringer, skræddersyet til forskellige behov. Mange af os er bekendte med disse, da vi typisk har flere forsikringer i vores private liv, såsom indboforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring og sundhedsforsikring.

Hvordan vælger jeg den rette forsikring?

At træffe det rette valg i forsikringsjunglen kan føles udfordrende. Visse forsikringer er næsten uundværlige, givet de store konsekvenser ved at stå uden dem.

Når du har identificeret de forsikringer, du ønsker at tegne, er det vigtigt at indhente flere tilbud. Selvom det kan være nemt at acceptere det første attraktive tilbud, er det givtigt at undersøge markedet bedre.

Gør dig selv en tjeneste ved at tage fat i 3-4 forskellige forsikringsselskaber for at få indblik i, hvad de kan præsentere inden for de ønskede forsikringer. Dette initiativ kan ofte resultere i den mest fordelagtige pris, sikrende dig en solid dækning uden at tømme pungen.

Hvilke forsikringer er obligatoriske for selvstændige?

Når du driver egen virksomhed, findes der forskellige forsikringer, som kan være værdifulde at overveje. De relevante forsikringer afhænger ofte af din specifikke virksomhedstype og den branche, du opererer indenfor.

Især arbejdsskadeforsikringen er et must-have. Denne forsikring er et lovkrav, så snart du ansætter medarbejdere. Skulle en ulykke indtræffe, hvor enten du eller en af dine medarbejdere bliver skadet i tjenesten, træder denne forsikring til for at dække de resulterende skader.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvilke forsikringer bør selvstændige overveje?

Udover den lovpligtige arbejdsskadeforsikring er der flere andre forsikringer, som kan være fordelagtige for selvstændige. Eksempler herpå inkluderer sygeforsikring, bygningsbrandsforsikring, erhvervsansvarsforsikring, bilforsikring og ansvarsforsikring for motordrevne køretøjer.

En sygeforsikring kan som selvstændig sikre dig en indkomst på dage, hvor sygdom forhindrer dig i at arbejde. Denne forsikring tilbyder en form for indkomstgaranti under sygdom, hvor udbetalinger kan starte fra enten den 1. eller 3. sygedag.

Bygningsbrandsforsikringen dækker, hvis din erhvervsbygning som kontor eller lager rammes af brand. De fleste banker kræver, at man tegner denne forsikring, når man låner til erhvervslokaler. Dette er for at beskytte bankens interesser, hvis værdier går tabt i brand.

Erhvervsansvarsforsikringen beskytter dig mod økonomiske tab, hvis du eller dine medarbejdere forårsager skader hos en kunde. Tænk eksempelvis på en situation, hvor en VVS-medarbejder utilsigtet ødelægger et toilet – denne forsikring vil dække de relaterede omkostninger.

Hvad indebærer en arbejdsskadeforsikring?

Er der ansatte i din forretning? Så er en arbejdsskadeforsikring ikke bare en god idé – det er et lovkrav. 

Hvis din virksomhed er struktureret som enten et aktieselskab eller anpartsselskab, betragtes du juridisk set som en ansat i dit eget firma. Dette betyder, at du også skal have en arbejdsskadeforsikring her. 

For dem der driver en enkeltmandsvirksomhed uden ansatte, er denne forsikring ikke lovpligtig, men den kan stadig være hensigtsmæssig at overveje.

Arbejdsskadeforsikringens kerneformål er at beskytte mod uheld eller skader, der sker, mens arbejdet udføres. Ud over dette indeholder den også en dækning for erhvervssygdomme. Dette betyder, at hvis du pådrager dig en sygdom eller tilstand på grund af dit job eller arbejdsbetingelser, vil forsikringen dække dette.

Hvad dækker en bygningsbrandforsikring?

Hvis du har optaget et lån gennem en bank eller realkreditinstitut for at købe en erhvervsejendom, er det typisk et krav, at ejendommen er forsikret mod brand. Dette er långiverens sikkerhed for, at der findes en forsikring, som træder i kraft, hvis bygningen bliver ramt af brand, eksplosion eller lynnedslag.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad indebærer en ansvarsforsikring for motordrevne køretøjer?

Hvis din virksomhed råder over firmabiler, er det vigtigt at have dem ansvarsforsikret. Det samme krav gælder for selvkørende arbejdsmaskiner, som skal dækkes af en arbejdsmaskineforsikring. Selvom dine maskiner aldrig bevæger sig ud af din ejendom eller kører på offentlige veje, er det klogt at sikre, at de er inkluderet i din virksomheds ansvarsforsikring.

Hvad dækker en erhvervsansvarsforsikring?

Som virksomhedsejer kan du hurtigt stå i en situation, hvor du bliver holdt ansvarlig for skader, som enten du eller dine medarbejdere forvolder på kunders ejendele under arbejde. Her træder erhvervsansvarsforsikringen til. 

For eksempel, hvis du driver en rengøringsforretning, kan en simpel fejl, som at ødelægge en vase under rengøring hos en kunde, ende med at blive en dyr affære. Med erhvervsansvarsforsikringen er du beskyttet mod sådanne uforudsete hændelser.

For dem der leverer professionel rådgivning, kan det være fornuftigt at supplere med en rådgiveransvarsforsikring.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Forsikringer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Ja, for dem der driver en virksomhed, er der ofte krav om visse forsikringer, specielt arbejdsskadeforsikringen.

Det er anbefalet at kontakte 3-4 forskellige forsikringsselskaber for at indhente tilbud på de ønskede forsikringer. Ved at sammenligne tilbuddene kan du ofte finde den mest fordelagtige pris og dækning, der passer til dine behov.

Selvstændige bør overveje forsikringer som sygeforsikring (for indkomst under sygdom), bygningsbrandsforsikring (især hvis man låner til erhvervslokaler) og erhvervsansvarsforsikring (for at dække skader forårsaget hos kunder).

Hvis du har ansatte eller driver et aktieselskab/anpartsselskab, er du juridisk forpligtet til at have en arbejdsskadeforsikring. Den beskytter mod skader, der sker under arbejdet og dækker også erhvervssygdomme forårsaget af jobbetingelser. Enkeltmandsvirksomheder uden ansatte er ikke forpligtet, men bør overveje forsikringen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: