Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er et uundværligt redskab for ejere af hjemmesider, som tilbyder en skattekiste af data og statistikker vedrørende brugeradfærd. Dette værktøj afslører kritiske informationer såsom identiteten af besøgende, deres navigationsveje på hjemmesiden, de mest besøgte sider, og en hel del andre detaljer.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvem kan det benyttes af?

Google Analytics er et allemandseje, hvilket betyder, at enhver, der ejer en hjemmeside og ønsker indblik i dens performance, kan drage nytte af det.

Dette analyseværktøj er en favorit blandt reklameagenter, mediefirmaer og digitale bureauer, som anvender det til at forfine og forbedre effektiviteten af deres klienters hjemmesider og marketingkampagner. Google Analytics er også kendt som GA eller GA4 i professionelle kredse. Dets nære relationer, Google Tag Manager og Google Ads, er populært kendt som “GTM” og “Ads” i branchen.

Det forståeligt, hvis perspektivet af at dykke ned i kryptiske statistikker og tal kan virke afskrækkende, men lad ikke det afholde dig. Google Analytics er langt mere end et redskab til analyse af brugeradfærd; anvendt korrekt, kan det transformere sig til din mest værdifulde allierede inden for online marketing.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan anvendes Google Analytics?

Google Analytics er et kraftfuldt værktøj, der har potentiale til ikke kun at finjustere din hjemmeside, men også til at oppustre salgstallene markant. Det giver dig ikke bare indsigt i din markedsførings effektivitet, men afslører også din online synligheds tilstand. GA er centreret omkring dybtgående målinger og rapporter, der ikke kun gør det lettere at fortolke data, men også organiserer informationen på en letforståelig måde.

Der er tre rapporter, der skinner mest i GA’s arsenal: Acquisition, Engagement, og Monetisation. Disse rapporter er dine go-to ressourcer for at trække skræddersyede svar ud på en række af spørgsmål, drevet af håndgribelige data og analyser af brugeradfærd. Her er et blik på de nøgleinformationer, du kan ekstrahere fra disse rapporter.

Det er vigtigt at understrege, at følgende ikke er en altomfattende liste, men snarere et udsnit af de centrale indsigter, du kan opnå med Google Analytics:

  • Identifikation af besøgende baseret på alder, køn, by og land.
  • Identifikation af de mest besøgte sider samt dem, der trænger til optimering for øget effektivitet.
  • Analyse af den gennemsnitlige tid, besøgende tilbringer på din hjemmeside og på individuelle sider.
  • Identifikation af besøgendes kilder – et element kaldet “trafik”, der kaster lys over kanalerne, gennem hvilke besøgende lander på din side, såsom Google-søgeresultater, direkte besøg eller sociale medier.

Indblik i de enheder, som besøgende bruger for at tilgå din side, som mobil, desktop eller tablet – essentiel viden, der informerer, hvordan din hjemmeside skal optimeres.

  • Måling af antallet af tilbagevendende besøgende.
  • Optælling af konverteringer og analyse af, hvordan disse opnås. 

Tidsramme beregning fra et førstegangsbesøg til en konvertering.

Udrustet med denne værdifulde information og dybdegående forståelse af dine besøgendes adfærd, er du positioneret til præcist at finjustere din markedsføring og hjemmeside for maksimal effektivitet.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Fordele og ulemper ved Google Analytics

Du spekulerer måske over, hvad faldgruberne og finesserne er ved at anvende dette analyseværktøj. Som med enhver teknologisk ressource er der både fordele og ulemper ved Google Analytics. Lad os først kaste et blik på de positive aspekter.

En af de mest attraktive fordele ved Google Analytics er, at det er fuldstændig gratis. Der er ingen skjulte gebyrer eller uventede regninger, der dukker op efter kontooprettelse. Opsætningen er enkel og brugervenlig, hvilket ofte gør det muligt at komme i gang uden behov for professionel hjælp. Med den grundlæggende kode på plads får du adgang til et robust datasæt, som kan være fundamentet for dybdegående analyser. Brugerfladen er intuitiv og pædagogisk, hvilket gør Google Analytics tilgængeligt og nemt at navigere.

Når det kommer til ulemper, er listen kort. Men det er værd at nævne, at hvis din hjemmeside har en kompleks struktur, kan det kræve en vis forståelse for kodning for at trække maksimal værdi ud af værktøjet. Så hvis du er klar til at dykke ned i data og få detaljeret indsigt i din hjemmesides og markedsførings ydeevne, er det tid til at tage skridtet og udforske verdenen af Google Analytics.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Google Analytics

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Google Analytics giver detaljerede data og statistikker om brugeradfærd på din hjemmeside. Det inkluderer information om, hvem de besøgende er, hvordan de navigerer rundt på hjemmesiden, hvilke sider de ofte besøger, og meget mere. Det er et værdifuldt værktøj til at opnå dybdegående indsigt i besøgendes interaktioner og adfærd online.

Google Analytics er tilgængeligt for alle, der ejer en hjemmeside og ønsker at forstå, hvordan den præsterer. Det er ikke kun for professionelle; selv om det er populært blandt reklameagenter og digitale bureauer, kan enhver drage fordel af de indsigter, det tilbyder, for at optimere deres hjemmeside og marketingstrategier.

Fordelen ved Google Analytics er, at det er gratis, brugervenligt og tilbyder dybdegående analyser af hjemmesidens performance. Ulempen er, at hjemmesider med en kompleks struktur kan kræve kodningskendskab for at udnytte værktøjets fulde potentiale.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: