Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Freelance

En freelance-specialist er en uafhængig professionel, der tilbyder specifikke tjenester til firmaer. I stedet for at ansætte en freelancer, erhverver du dig de kompetencer, som denne ekspert bringer til din forretning. Freelance-eksperter opererer i mange brancher, herunder korrekturlæsning, søgemaskineoptimering, fotografering, kodning og mange andre områder.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Freelance - Hvordan defineres det?

En freelance-professionel er en individuel ekspert, der selvstændigt tilbyder sin ekspertise inden for et bestemt fagfelt. Som freelance-operatør agerer man som en uafhængig forretning, hvor firmaer kan indkøbe ens tjenester. Således bliver en freelance-person ikke permanent ansat i virksomheder, men samarbejder typisk på projektbasis for at løse en bestemt opgave.

Hvordan arbejder en freelance-specialist?

Der er freelance-eksperter inden for utallige discipliner. Eksempler herpå kan være kodning, redigering eller billedtagning. Forretninger engagerer sådanne freelancere for at gennemføre specifikke opgaver indenfor deres speciale felt.

For at give et billede: En freelance softwareudvikler kan blive ansat til at skabe eller forbedre et softwareværktøj for en bestemt virksomhed. En sådan opgave er ofte defineret af en tidsramme og er unik.

Som freelance-professionel har man derfor chancen for at samarbejde med en mangfoldighed af klienter inden for diverse sektorer.

Hvordan virker freelance-arbejde?

Som freelance-ekspert har du friheden til selv at vælge dine arbejdstider og mængden af arbejde. Mange anser freelancing som en sideløbende beskæftigelse til deres primære job, da indkomsten kan være uforudsigelig.

Når du som freelancer engageres af en forretning, er det klogt at formalisere forholdet med en aftale. Dette sikrer, at begge parter er klare over opgavens betingelser og forventninger.

Desuden er du ansvarlig for dit eget regnskab. Freelancere får typisk ikke en traditionel løn, men honoreres for deres tjenester. Som freelancer bærer du ansvaret for at kalkulere og rapportere de nødvendige skattebetalinger.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pros og cons ved freelancing

En klar fordel ved at operere som freelancer er, at du er din egen leder. Det giver dig friheden til at bestemme over din kalender og at arbejde, hvor og hvornår det passer dig. Desuden fastsætter du selv din takst, og enhver indtjening er din at disponere.

Et yderligere plus ved freelancing er muligheden for at specialisere sig i det, du er mest passioneret omkring, og centrerer dine opgaver omkring dette.

Dog, som freelancer, bærer du også ansvaret for din forretningens trivsel. Det betyder, at du selv skal finde kunder, sætte penge til side til uforudsete udgifter som sygedage og sikre, at dit regnskab er opdateret og korrekt.

Hvordan udregner man skatten som freelance-specialist?

Skatten for en freelancer bestemmes ud fra ens angivne trækprocent (som findes i forskudsopgørelsen) sammen med et 8% AM-bidrag. Lad os tage et eksempel:

Du får en indtjening på 10.000 kroner som B-indkomst.

Der skal betales 8% i AM-bidrag.

10.000 x 0,08 = 800 kr.

Dette repræsenterer det AM-bidrag, du skal afregne. Denne sum trækkes fra din oprindelige B-indkomst på 10.000 kroner:

10.000 – 800 = 9.200 kr.

Dette beløb, 9.200 kroner, er din skattepligtige indkomst efter AM-bidraget. Det er ud fra disse 9.200 kroner, at skatten udregnes. Såfremt din trækprocent for eksempel er sat til 40%, ser udregningen således ud:

9.200 x 0,4 = 3.680 kr.

Dermed er skatten opdelt som følger:

AM-bidrag: 800 kr.

B-skat: 3.680 kr.

TOTAL SKAT = 800 + 3.680 kr. = 4.480 kr.

Forskellen mellem en freelancer og en iværksætter

At være en freelancer og en iværksætter har visse ligheder. I begge roller styrer du selv skuden og har ansvaret for at finde kunder og opgaver til din forretning.

For de fleste freelancere handler det primært om friheden til at kontrollere egen kalender og autonomi i beslutninger om, hvor og hvornår man vil arbejde. For iværksættere er drivkraften derimod ofte at opnå vækst, ansætte flere medarbejdere og potentielt på et tidspunkt drage fordel af at overdrage virksomheden.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Otte trin til at blive en succesfuld freelancer

Nu hvor du har fået et indblik i den spændende verden af freelancing, lad os tage et kig på, hvordan du kan komme godt fra start med 8 trin, der kan lede dig mod succes.

 1. Sæt klare mål

Inden du springer ud i freelance-livet, er det vigtigt at reflektere over, hvad du ønsker at opnå. Hvordan definerer du succes? Er det høje indtægter, fleksibilitet i hverdagen eller noget helt tredje? Start med at spørge dig selv:

 • Er freelancing en ekstra indkomstkilde, eller vil jeg gøre det til min primære beskæftigelse?
 • Motiveres jeg mest af økonomisk gevinst, frihed eller noget helt andet?
 • Har jeg den nødvendige selvdisciplin til freelancelivet?
 • Hvorfor ønsker jeg at være freelancer?

Dine svar vil guide dig på vejen og hjælpe med at holde fokus.

 1. Spar op inden du starter

Som freelancer kan indtægter være uforudsigelige, især i starten. Forbered dig på perioder uden opgaver ved at have en buffer på mindst 3-6 måneders leveomkostninger. Dette giver dig en sikkerhed, så du kan navigere i de udfordrende tider og vælge opgaver, der passer bedst til dig.

 1. Kend dit produkt

Det første skridt i din freelance karriere er at identificere og definere, hvad det præcis er, du tilbyder. Kunden søger sjældent efter generelle løsninger, så det er essentielt at finde din niche indenfor dit fagområde.

Det er vigtigt at vælge en niche, hvor efterspørgslen er høj, og hvor du kan levere en høj kvalitet. Mange potentielle freelancere holder sig tilbage på grund af usikkerhed omkring deres færdigheder. Hvis du kan genkende denne følelse, bør du sætte en pris, der afspejler dit nuværende niveau, og komme i gang. Erfaring er ofte den bedste lærer.

At specialisere sig som freelancer byder på mange fordele:

 • Mulighed for at opkræve højere priser
 • Mere effektiv markedsføring af dine ydelser
 • Nemmere at blive anerkendt som ekspert indenfor dit område
 • Større potentiale for henvisninger, da kunder præcist ved, hvad du tilbyder og kan.
 1. Fokuser på dine kompetencer

Selvom “learning by doing” er en god tilgang, er det afgørende, at du allerede besidder grundlæggende færdigheder inden for dit valgte område. Derfor er det en god idé løbende at opdatere og forbedre dine kompetencer. Udnyt de utallige ressourcer til rådighed online, som blogs, YouTube, og bøger, der kan hjælpe dig med at blive skarpere. Online kurser er en fremragende måde at lære og udvide dine færdigheder på.

 1. Kend din målgruppe

Selv den mest dygtige freelancer vil kæmpe, hvis de ikke ved, hvor og hvordan de skal finde kunder. Når du har defineret din niche, skal du identificere og forstå din målgruppe. Dette indebærer at kende deres behov, ønsker og udfordringer. Sørg for aktivt at positionere dig selv foran potentielle kunder ved netværk, research, kold opkald eller e-mails, samarbejde med kolleger, og ved at være aktiv på freelance platforme.

 1. Fremvis en imponerende portefølje

En stærk portefølje er din billet til succes i freelancer verdenen. Det er gennem din portefølje, at potentielle kunder vil vurdere din ekspertise og troværdighed. Din portefølje bør:

 • Vise din faglige dygtighed og ekspertise.
 • Fremhæve relevante erfaringer og succeser.
 • Gengive din personlige og professionelle brand.
 • Præsentere casestudier, kvantitative resultater, arbejdsprøver, anbefalinger, og mock-ups.
 • Gøre det nemt for potentielle kunder at kontakte dig.

Hvis du endnu ikke har noget arbejde at vise, kan du bruge andres arbejde som inspiration, men husk at gøre det klart, at det ikke er dit eget. En stærk portefølje kan være din største allierede, især når du lige er startet og ikke har mange referencer eller tidligere kunder at falde tilbage på.

Din portefølje er ikke blot en samling af dit arbejde; den er et værktøj, der skal informere, engagere og overbevise potentielle kunder om, at du er den rette til jobbet. Derfor skal du sørge for omhyggeligt at udvælge, hvad der skal med i din portefølje, og hvordan det præsenteres bedst muligt.

 1. Forfat overbevisende tilbud

Når du først har identificeret potentielle kunder, er dit tilbud din chance for at skille dig ud og overbevise dem om, at du er det rette valg. Et velkonstrueret tilbud ikke kun præsenterer prisen, men skitserer også din forståelse for klientens behov, og hvordan du agter at løse deres problem. Det er essentielt at skræddersy dit tilbud til den enkelte klients behov. For at gøre dit tilbud endnu mere personligt, kan du vedhæfte en videooptagelse, hvor du præsenterer dig selv og gennemgår tilbuddet. Brug værktøjer som Loom til dette formål. Dette lille ekstra skridt kan vise, at du er engageret og professionel.

 1. Lever kvalitet konsekvent

Dit omdømme som freelancer afhænger stærkt af de resultater, du leverer. At afslutte opgaver til tiden, med høj kvalitet, og præcis som klienten ønskede, er altafgørende. Hvis du kan overgå kundens forventninger, vil det positionere dig som en værdifuld samarbejdspartner, hvilket kan føre til mere arbejde og henvisninger. For at sikre kvalitet leveringer:

 • Vær grundig med dit arbejde og sikre, at det lever op til både dine og klientens standarder.
 • Hold linjerne for kommunikation åbne og vær tilgængelig for feedback og rettelser.
 • Arbejd på at opbygge et stærkt, tillidsfuldt forhold til dine kunder gennem konsistent og høj kvalitet.
 • Overvej muligheder for at tilbyde yderligere værdi, som kan gavne klienten og styrke jeres arbejdsforhold.

Husk, at dit omdømme som freelancer vokser med hver vellykket leverance. Gode anmeldelser, henvisninger og tilbagevendende kunder er livsnerven i en freelancers karriere. Derfor er det vigtigt altid at stræbe efter at levere dit bedste arbejde, uanset projektets størrelse eller klientens prestige.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Freelance

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En freelancer er en individuel specialist, som man kan indgå aftale med, når man enten mangler tid eller den nødvendige ekspertise til en given opgave. Typisk hyres en freelancer for en bestemt opgave over en bestemt tidsramme, så det er ikke det samme som en fastansat.

Skulle en freelancer udføre identiske opgaver for den samme virksomhed månedligt, kan det blive vurderet af Skattestyrelsen som en regulær ansættelse.

Mange freelancere driver deres egen enkeltmandsvirksomhed, men der findes også freelancere, som arbejder uden en formel virksomhedsstruktur og modtager betaling via B-skat eller som honorar.

At starte som freelancer er en simpel proces. Det første skridt kan være at etablere en virksomhedsform, for eksempel en enkeltmandsvirksomhed, og dernæst finde kunder, der har brug for din ekspertise.

For professioner som tekstskrivning eller softwareudvikling er de primære værktøjer ofte ikke mere avancerede end en computer. Men hvis dit freelance-arbejde involverer fysiske produkter eller ydelser, kan opstarten være lidt mere udfordrende og tage længere tid.

Din bank vil typisk anbefale, at du åbner en erhvervskonto. Desuden vil det være en god idé at investere i et regnskabsprogram, der assisterer dig i den daglige bogføring og regnskabsføring.

Når du tager en freelancer ombord, ansætter du dem teknisk set ikke på samme måde som en fastansat. Ved fastansættelse følger en række forpligtelser som løn, pension og andet. Med en freelancer indgår du derimod en aftale om specifikke opgaver, og i stedet for at håndtere lønudbetalinger modtager du en faktura for det udførte arbejde.

For at indgå en aftale med en freelancer bør du udarbejde en kontrakt, der detaljeret beskriver opgaven. Kontrakten behøver ikke være omfattende, men det er vigtigt at præcisere forventningerne, så begge parter har klarhed over leveringskrav og betalingsbetingelser, og derved undgår misforståelser.

Freelanceres indkomst varierer betydeligt. En god tommelfingerregel er at fastsætte en timepris, der er omkring 2,5 gange højere end den standard timeløn, der er gældende i den pågældende branche.

Hvis du ønsker et overblik over, hvad du potentielt kan tjene som freelancer, kan du lave en simpel beregning. Lad os sige, at du ønsker en månedsløn på 35.000 kr. For at finde din timepris skal du dele dette beløb med antallet af timer, du forventer at fakturere i løbet af måneden. Husk at tage højde for den tid, der går med administrative opgaver, som tilbudsgivning, bogføring og efteruddannelse, hvor du ikke kan sende en faktura. Herefter multiplicerer du dette tal med 2,5 for at finde den timepris, du skal have for at nå din målløn.

Selvom denne beregning kan resultere i en tilsyneladende høj timepris, skal du huske, at du som freelancer selv står for alle udgifter og skat, i modsætning til traditionelle lønmodtagere.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Freelance Konsulenters Regnskabspartner

Stadsrevisionen tilbyder skræddersyet rådgivning og regnskabsservice, der hjælper freelance-konsulenter med at trives og vokse i et konkurrencepræget marked.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

08 - 21

alle ugens dage

Maksimer din freelance forretning med ekspert rådgivning

Som freelance-konsulent er det vigtigt at have styr på regnskab og økonomi. Vores team af erfarne revisorer og bogholdere står klar til at hjælpe dig med præcis og effektiv håndtering af alle dine regnskabsmæssige behov. Sammen kan vi identificere og implementere de bedste strategier for din forretning. Kontakt os for uforpligtende rådgivning og lad os skabe en robust økonomisk fremtid for din freelance-virksomhed.

4.8/5 af 35+ tilfredsstillede kunder 

Investment and accounting analysis.
0 +

Tilfredse kunder

0 +

Års erfaring

0 +

Medarbejdere

Busy accountant

Skræddersyede regnskabsløsninger for freelancere

Stadsrevisionen har specialiseret sig i at tilbyde personlig og detaljeret regnskabsservice til freelance-konsulenter. Vores ekspertteam arbejder tæt sammen med dig for at sikre, at din virksomheds regnskab håndteres med største præcision og professionalisme. Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Hvad inkluderer vores regnskabspakke?

Alle revisorer har mere end 8 års erhvervserfaring
Revisorer og bogholdere med branchespeciale
Løbende rådgivning & sparring
Løbende bogføring af alle bilag
Løbende bankafstemning af alle posteringer
Kvartalsregnskaber med nøgletalsanalyse
Kvartalsvise statusmøder m. personlig revisor
Gennemgang af bogholderi & saldobalance
Gennemgang af- og kontrol af skatteforhold
Assistance med årsafslutningsposteringer (årlige afskrivninger)
Opstilling og indberetning af årsregnskab
Indberetning af selvangivelse

Årsregnskab for holdingselskab

Erfaring med holdingselskaber
Erfaring med aktier og obligationer
Erfaring med ejendomsselskaber

Årsregnskab v/ Statsautoriseret revisor

Mulighed for revisionspåtegnelse
Mulighed for udvidet gennemgang
Mulighed for fuld revision
Alle revisorer har mere end 8 års erhvervserfaring​

Hos Stadsrevisionen ved vi godt at ingen virksomheder er ens, derfor skræddersyer og tilpasser vi alle vores ydelser til netop din virksomhed. Ovenfor har vi samlet et eksempel med løsninger, som vi har hjulpet andre virksomheder med. Skal vi også hjælpe med jeres regnskaber? Så kontakt os for en uforpligtende snak. 

Frigør tid med ekspert rådgivning

Lad vores ekspertteam hjælpe dig, så du kan fokusere på det, du er bedst til.
Spar tid på administration
Minimer risiko med opdateret viden om love og regler
Få strategisk indblik gennem præcis bogføring

Hvad inkluderer vores bogføringspakke?

Fri rådgivning af personlige bogholdere
Ingen fysiske bilag
Månedsvis statusrapporter
Gratis email support
Løbende påmindelse om manglende bilag
Afstemning af bogholderi kvartalsvis
Likviditetsbudgetter
Udarbejdelse af nøgletalsanalyser
E-conomic abonnement
Gennemgang af forsikringsforhold
Gratis lovgivningstjek
Momsopgørelse og beregning af lønsumafgift inkl. indberetning

Fuld administration

Dalig administration
Månedlig bogføring og afstemning
Komplet lønadministration

Vores bogholdere

Har minimum 5 års erhvervserfaring
Er branchespecifikke
Yder løbende rådgivning og sparring
Bogføre bilag løbende
Afstemmer alle posteringer med banken

Hos Stadsrevisionen forstår vi, hvor essentiel korrekt og effektiv bogføring er for en virksomheds succes. Ovenfor har vi samlet et uddrag af ydelser andre virksomheder modtager i forbindelse med bogføring hos os. Har din virksomhed brug for hjælp til bogføring? Så book et uforpligtende møde eller ring til os på 70 60 50 04. 

Specifikke brancheområder

Øvrige brancher

Konsulenter

Vi er nævnt i følgende medier

Jyllands-Posten
Børsen
Finans

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Vi tilbyder skræddersyet skatteplanlægning, der hjælper dig med at minimere din skattebyrde og overholde alle regulativer.
Vores erfarne revisorer kan hjælpe dig med præcis bogføring, der giver et klart overblik over din økonomi og bistår i strategiske beslutningsprocesser.

Absolut, vi leverer årsregnskaber der er både præcise og rettidige, hvilket sikrer overholdelse af alle lovkrav.

Vores team af erfarne revisorer bruger deres ekspertise og præcision til at sikre, at alle dine regnskaber er nøjagtige og opdaterede.

Du er altid velkommen til at kontakte os via vores hjemmeside eller telefon for uforpligtende rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Et udsnit af vores ydelser

Vores medarbejdere er måske blandt landets bedste rådgivere.
Hos Stadsrevisionen er kunden i fokus og vi tilbyder nogle af danmarks billigste priser på årsregnskaber, bogføring, revision og rådgivning.

Vælg en ydelse nedenfor, for at se på mulighederne for dig.

Rådgivning

Stadsrevisionen tilbyder kompetent rådgivning til små og mellemstore virksomheder med store ambitioner.

Bogføring

Bogholdere med branchespeciale
Bogholdere med +5 års erfaring
Momsregnskab Indberetning
Én fast lav pris.

Årsregnskab

Revisorer med branchespeciale
Revisorer med +8 års erfaring
Årsregnskab Selvangivelse
Én fast lav pris.

Revision

Vores statsautoriserede revisorer arbejder med al form for erklæringsarbejde.

Skat

Vi kan hjælpe dig med at optimere dine skatteforhold samt, fradrag ved at udarbejde en skatteanalyse og gennemgå dine forhold for dig.

Genoptagelse

Undgå Tvangsopløsning.
Genoptag dit selskab med hjælp fra faglige specialister.

Se vores cases

Lad os hjælpe dig med dine økonomiske udfordringer

Dit freelance eventyr skal ikke hindres af regnskabsmæssige udfordringer. Læs hvordan vi kan hjælpe:
Præcis og pålidelig bogføring
Skatteoptimering til freelancere
Effektiv styring af årsregnskaber
Specialiseret rådgivning til freelancere

4.8/5 af 35+ tilfredsstillede kunder 

financial report
Woman accountant using calculator and computer in office, finance and accounting concept.

Din partner i finansiel vækst

Tag skridtet mod en mere sikker økonomisk fremtid med Stadsrevisionen. Se hvad du får hos os:
Branchespecifik og personlig service
Skræddersyede løsninger baseret på din virksomheds unikke behov
Adgang til et team af erfarne eksperter
Bistand til alle regnskabsmæssige og skattemæssige spørgsmål

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

CSR Projekter

Vi mener at man har pligt til at gøre en forskel når man kan, stor som lille. I en forbundet verden bør enhver virksomhed gøre sit, for at hjælpe til hvor der er behov for hjælp.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Røde Kors

Kræftens Bekæmpelse

Læs mere om vores bidrag til røde kors herunder.

Læs mere om vores bidrag til kræftens bekæmpelse herunder.

Løsninger til dine individuelle behov

Hos Stadsrevisionen forstår vi de specifikke behov og udfordringer, som freelancere kan have. Derfor arbejder vi tæt sammen med dig for at tilbyde løsninger, der er skræddersyede til at opfylde dine individuelle behov. Vores tilgang er baseret på menneskelig forståelse og ekspertise, og vi hjælper dig med at navigere i den komplekse verden af regnskab og økonomi. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe lige præcis dig.

Samarbejde tilpasset dine behov

Siden vores etablering har vi hjulpet freelance-konsulenter i deres forretningsrejse. Med et erfaringsrigt team har vi evnen til at levere skræddersyede løsninger, der er præcist tilpasset dine behov som freelancer. Vores partnerskab med over 1200 danske virksomhedsejere er et vidnesbyrd om vores engagement og ekspertise i feltet. Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale, og start din rejse mod en mere stabil økonomisk fremtid.
Working with tax documents