Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Finansiering

Finansiering refererer til processen med at skaffe midler eller kapital. Når man taler om finansiering, kan det dække over flere metoder såsom at tage et lån i banken, opnå kredit fra leverandører eller lancere en crowdfunding-initiativ.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad betyder finansiering?

Finansiering beskriver processen med at indsamle kapital til en virksomheds investeringer, operationer, daglige drift eller fysiske ressourcer. Der findes mange forskellige strategier for at opnå finansiering.

Hvem benytter finansiering?

Både virksomheder og enkeltpersoner kan stå i situationer, hvor der er behov for yderligere kapital og finansiering – det er denne situation, som de fleste tænker på, når de hører ordet “finansiering”.

Ofte tænker man på virksomheder i forbindelse med finansiering, hvor kapital kan skaffes gennem metoder som banklån, realkreditlån, erhvervskredit, leasing m.m.

Men også som privatperson kan der være behov for finansiering. Et personligt eksempel kunne være, at man ønsker at finansiere et bilkøb. Dette kan ske gennem et billån, hvor man får finansiering til bilen og til gengæld betaler tilbage med en rente oveni den oprindelige lånesum.

Hvem er berettiget til banklån?

Generelt set har de fleste individer mulighed for at optage et lån i banken. Men banken vurderer dig på baggrund af visse kriterier.

De tager hensyn til faktorer som din evne og vilje til at betale, eventuelle tidligere gældsforpligtelser, dine nuværende indtægter og udgifter, samt dine aktiver (det, du besidder). Ønsker du at låne fra banken, kræver det typisk en snak med din bankrådgiver, hvor formålet med lånet vil være et centralt emne.

For virksomheder er der flere ruter til finansiering. De kan for eksempel vælge at optage et banklån, som vil indebære en kreditvurdering. Denne vurdering vil spille en rolle i fastsættelsen af renten og selve lånets godkendelse.

Alternativt kan virksomheder også skaffe kapital gennem crowdlending. Her er det en samling af privatpersoner, der fælles finansierer lånet.

Der er online platforme, hvor virksomheder kan præsentere projekter eller produkter, de søger finansiering til. Selvfølgelig har virksomheder også altid muligheden for at rekruttere kapital gennem egen investering.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan og hvor finder jeg finansiering?

Bankfinansiering: At få finansiering gennem banker indebærer en kreditvurdering af din virksomhed. Denne vurdering afgør både om lånet vil blive tildelt, samt hvilke rentesatser der vil være gældende. Det kan godt betale sig at sammenligne forskellige bankers lånemuligheder.

Crowdlending: Dette koncept baserer sig på, at en samling individer, ofte uden stor finansiel baggrund, samler sig for at yde et lån. Der er flere online platforme, hvor du kan præsentere dit finansieringsbehov.

En stille partner eller en engageret investor: Med en engageret investor får du ikke kun finansiering, men også mulighed for mentorer, og adgang til et etableret netværk. Udfordringen kan ligge i at værdiansætte virksomheden korrekt og identificere den rigtige investor. Investorer kan være venture kapitalister, etablerede virksomheder, vellykkede iværksættere eller tidligere erhvervsfolk.

Leverandørkredit: En metode hvor en leverandør tillader dig at vente med betaling, så du har tid til at sælge produkterne før fakturaen forfalder.

Lån fra nære: Overvej at låne mindre summer fra flere i dit netværk. Dette kan minimere den økonomiske risiko for hver enkelt långiver.

Private kapitalister med midler: Også kendt som Business Angels, disse individer ser efter muligheder for at placere deres private rigdom i lovende virksomheder. At finde dem kan være en udfordring, da mange selv opsøger investeringsmuligheder.

Crowdfunding: Her investerer en stor gruppe mennesker små beløb i en virksomhed. Retur betales ikke altid i kontanter, men kan indebære særrettigheder eller andre incitamenter. Dette er en populær finansieringsform for nystartede virksomheder.

Statslig støtte: Det er muligt at ansøge om statslig finansiering gennem innovationsprogrammer. Hovedsageligt rettet mod nyskabende startups, disse organer er kendt for at være forholdsvis lempelige investorer og kan finansiere op til 1,7 millioner kr.

Hvem er en angel investor?

En angel investor er en individuel investor, som besidder den nødvendige kapital for at støtte opstartsvirksomheder. Denne type investor fokuserer ofte på at investere i forskellige virksomheder, hvor de ser et betydeligt vækstpotentiale.

Udover at bidrage med finansiel støtte, tilbyder angel investoren også sin viden, erfaring og sit netværk for at bistå virksomheden i dens vækstrejse. Dette skaber et partnerskab mellem investor og virksomhedsejer, hvor begge parter arbejder tæt sammen mod fælles mål.

En angel investor kan derfor være en afgørende ressource for en virksomhed, som søger både kapital og mentorstøtte for at blomstre.

Hvem er venturekapitalister?

Venturekapitalister er investorer, der primært fokuserer på større kapitalinvesteringer, ofte langt mere omfattende end dem, en business angel ville overveje. Mens venturekapitalister kan overveje investeringer i virksomheder, der kræver kapitalbeløb over 20 millioner kroner, kommer de også med en forventning om en betydelig ejerandel, oftest repræsenteret ved aktier. Ligesom business angels bidrager de ikke kun med finansiel støtte, men også med ekspertise og vejledning.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad betyder hybrid kernekapital?

Hybrid kernekapital er en særlig form for finansiering, der kendetegnes ved, at den ikke har en fastsat udløbsdato, hvilket giver virksomheder en mere fleksibel finansieringsstruktur. Selvom det kan være en attraktiv finansieringsmulighed, er det vigtigt at bemærke, at det er en kompleks finansieringsform, præget af mange specifikke regler og betingelser.

Realkredit som finansieringsmetode

De fleste investeringsprojekter kan helt eller delvis dækkes med midler fra realkreditlån. Sådanne lån fra kreditforeninger er tilgængelige både for privatpersoner og for erhvervslivet. Som privat kan du bruge et realkreditlån til at dække det meste af din boligfinansieringsbehov – op til 80% af beløbet, hvis det drejer sig om et huskøb eller en ejerlejlighed.

For erhvervslivet kan realkreditlån også være en løsning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Finansiering

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Finansiering handler om at skaffe kapital til din virksomhed, hvad enten det er gennem lån, investeringer eller andre metoder.

Rentefri finansiering betyder at tage et lån uden at skulle betale renter. Dog kan der stadig være forbundet andre udgifter med lånet, eksempelvis gebyrer for oprettelse.

En angel investor er ikke kun en kilde til kapital for opstartsvirksomheder, men bringer også værdifuld viden, erfaring og netværk med sig. Dette skaber et samarbejde, hvor investoren fungerer som en mentor, der arbejder tæt sammen med virksomhedsejeren for at nå fælles vækstmål.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: