Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervslån

Et erhvervslån tilbyder virksomheder den nødvendige kapital, de behøver, når større udgifter eller nye investeringer skal finansieres. Dette finansielle værktøj er ideelt til at styrke driftskapitalen, finansiere ny produktudvikling eller udnytte andre attraktive vækstmuligheder.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Erhvervslån - Hvad er det?

Erhvervslån er finansielle instrumenter beregnet til virksomheder, der står over for behovet for kapital til at dække væsentlige udgifter eller til at foretage vigtige investeringer. Disse lån kan anvendes til at støtte alt fra daglig drift til udvikling af nye produkter eller til at springe på lovende muligheder for vækst. I Danmark har virksomheder af enhver type adgang til at ansøge om erhvervslån. Med en bred vifte af långivere tilgængelige, er det klogt at gøre sin due diligence og grundigt forstå de forskellige vilkår, der tilbydes.

Anvendelsesmuligheder for et erhvervslån

Et erhvervslån giver fleksibilitet og kan allokeres til en række nøgleområder inden for din forretning, herunder etablering, driftsoptimering og udviklingsprojekter. Dette kan dække over nødvendigheder som indkøb af nyt produktionsudstyr, udvidelse af lokaler, anskaffelse af materialer eller implementering af vigtige forretningsinitiativer. Erhvervslån er særligt fordelagtige, når der opstår et presserende kapitalbehov, fordi de ofte kan sikres hurtigere og med færre formaliteter end gennem traditionelle banklån.

Typer af erhvervslån: Sikrede vs. usikrede lån

Erhvervslån kommer i to hovedvarianter: sikrede og usikrede, og valget mellem dem afhænger af din virksomheds specifikke situation og behov.

Sikrede erhvervslån: Ved at optage et sikret erhvervslån, forpligter virksomheden sig til at stille sikkerhed, som f.eks. inventar, maskiner eller ejendomme, som garanti for tilbagebetalingen af lånet. Denne lånetype indebærer mere omfattende papirarbejde og en længere sagsbehandlingstid på grund af vurderingen af sikkerheden.

Usikrede erhvervslån: Med et usikret erhvervslån er der ikke behov for at virksomheden stiller materielle aktiver som sikkerhed. Dette kan være særligt attraktivt for nye virksomheder, der endnu ikke har anskaffet sig betydelige aktiver. Lånet godkendes på grundlag af virksomhedens kreditvurdering og en vurdering af dens overordnede sundhed og fremtidspotentiale. På grund af den højere risiko, som långiver påtager sig, kan disse lån dog have højere renter eller ydelser.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kriterier for at modtage et erhvervslån

Enhver dansk virksomhed med et gyldigt CVR-nummer har mulighed for at søge om et erhvervslån, uafhængigt af virksomhedens type eller størrelse. I ansøgningsprocessen vil en rådgiver fra låneudbyderen vurdere virksomhedens økonomiske status og de langsigtede udsigter for at bestemme det lånebeløb, som virksomheden kvalificerer sig til. Som en del af denne evaluering er det standardprocedure at undersøge virksomhedens kreditvurdering, hvilket hjælper låneudbyderen med at vurdere risikoen og virksomhedens tilbagebetalingskapacitet.

Vejen til et erhvervslån

Der er mange udbydere af erhvervslån på markedet, hver med deres egne særlige betingelser. Det er essentielt at gøre sig bekendt med og forstå disse vilkår grundigt, før man forpligter sig til et lån. Variabler som oprettelsesgebyrer, tilbagebetalingstid, bindinger og rentesatser kan differere markant mellem forskellige udbydere. I de fleste tilfælde kan ansøgningsprocessen gennemføres hurtigt og effektivt online ved brug af NemID.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Valg af lån til virksomheden: CVR-nummer vs. privatlån

Når det kommer til finansiering af din forretning, findes der hovedsageligt to ruter. Den ene er at optage et lån under virksomhedens CVR-nummer, hvor det er forretningens kreditværdighed, der vurderes, og det er virksomheden, der er ansvarlig for gælden. Selvom dette kan være en udfordring for nyere eller mindre virksomheder på grund af de strenge krav, er den klare fordel, at du som indehaver ikke personligt hæfter for lånet.

Det alternativ er at optage et privatlån til virksomhedsformål, hvor din personlige økonomi vurderes, og du står personligt ansvarlig for lånet. Dette valg kan være mere tilgængeligt, da kravene ofte er mindre strikse, hvilket kan gøre det lettere at opnå godkendelse til lånet.

Erhvervslån: Et fællesnavn for virksomhedsfinansiering

Udtryk som ‘virksomhedslån’, ‘firmalån’, og andre lignende termer kan virke forvirrende, men i bund og grund refererer de alle til det samme koncept som et erhvervslån. Långivere og banker benytter forskellige navne for at differentiere sig i et konkurrencepræget marked.

Det kritiske punkt at bemærke er imidlertid, at mens terminologien kan variere, kan der være betydelige forskelle i priser og betingelser mellem forskellige udbydere. Det er derfor afgørende at foretage en grundig research af erhvervslånsmarkedet. Ved at gøre dette kan du øge sandsynligheden for at sikre den mest omkostningseffektive finansiering for din virksomhed, hvilket kan resultere i betydelige besparelser og i sidste ende være afgørende for din virksomheds succes.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Erhvervslån

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et erhvervslån er et finansielt værktøj designet til at forsyne virksomheder med den nødvendige kapital til at dække store udgifter eller finansiere afgørende investeringer. Det kan anvendes til en række formål, herunder at understøtte den daglige drift, udvikle nye produkter, eller udnytte muligheder for vækst. I Danmark er det muligt for alle typer virksomheder at ansøge om erhvervslån, og med mange långivere på markedet, er det vigtigt at forstå de specifikke lånevilkår, der tilbydes.

For at blive godkendt til et erhvervslån skal en dansk virksomhed have et gyldigt CVR-nummer. Under ansøgningsprocessen vil en låneudbyders rådgiver vurdere virksomhedens økonomi og fremtidsudsigter for at afgøre, hvilket lånebeløb virksomheden er kvalificeret til. Virksomhedens kreditvurdering vil også blive analyseret som en del af denne evaluering for at bedømme tilbagebetalingskapaciteten og den tilknyttede risiko.

Sikrede erhvervslån kræver, at en virksomhed stiller sikkerhed, såsom inventar, maskiner eller ejendomme, som garanti for lånet, og involverer ofte en længere sagsbehandlingstid. Usikrede erhvervslån kræver derimod ikke materielle aktiver som sikkerhed og baseres på virksomhedens kreditvurdering samt den generelle finansielle sundhed. Usikrede lån kan medføre højere renter eller ydelser på grund af den større risiko for långiveren.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: