Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

EORI-nummer

Når din virksomhed bliver registreret som importør eller eksportør, vil den modtage et EORI-nummer. Dette unikke nummer er et sammensæt af jeres CVR-nummer forudgået af landekoden “DK”. For at opnå et EORI-nummer, skal din virksomhed registreres gennem Erhvervsstyrelsen.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Om EORI-nummer

EORI-nummeret tildeles din virksomhed som en del af registreringsprocessen for importører og eksportører. “EORI” står for ‘Economic Operators Registration and Identification’ på engelsk, hvilket oversættes til økonomiske operatørers registrering og identifikation. 

Dette nummer kombinerer dit CVR-nummer med landekoden “DK” og sikrer adgang til EU Customs Trader Portal. For virksomheder uden et CVR-nummer, men med et SE-nummer, anvendes SE-nummeret efterfulgt af “DK” som virksomhedens EORI-nummer.

Hvorfor er det vigtigt at have et EORI-nummer?

Det er essentielt for din virksomhed at besidde et EORI-nummer for at kunne drive handel med varer udenfor EU’s grænser. Uden dette nummer er det umuligt for din virksomhed at importere eller eksportere varer til og fra lande uden for EU. EORI-nummeret registreres i et EU-dækkende system, som omfatter alle virksomheder, der deltager i handel med varer udenfor EU. Det sikrer, at din virksomhed kan identificeres klart og effektivt på tværs af EU.

Det er dog vigtigt at bemærke, at ved handelstransaktioner er det ikke altid tilstrækkeligt kun at oplyse EORI-nummeret. I mange tilfælde skal du også angive din virksomheds CVR-nummer eller SE-nummer til det danske toldsystem for fuldstændig identifikation.

Hvordan får jeg et EORI-nummer?

For at få tildelt et EORI-nummer, nødvendigt for import af varer fra lande udenfor EU, skal din virksomhed registreres hos Erhvervsstyrelsen. Denne registrering gælder også for import fra Grønland og Færøerne.

Processen for at opnå et EORI-nummer involverer at logge ind på Indberet.virk.dk, hvor du skal registrere din virksomhed. Det er først efter denne registrering, at din virksomhed er berettiget til at indgive importangivelser. Under registreringsprocessen vil du blive bedt om at vælge, hvordan din virksomhed ønsker at stille sikkerhed for eventuel told på varerne. Mulighederne inkluderer brugen af SKATs sikkerhedsstillelsesordning, kontant betaling af told med 5 dages afregning, eller at stille en alternativ form for sikkerhed.

For virksomheder udenfor EU

Hvis din virksomhed er baseret uden for EU, kræves der registrering som importør i det EU-land, hvor virksomheden først udførte toldpligtige aktiviteter. Skete dette i Danmark, skal registreringen foretages på Indberet.virk.dk.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Import og eksport til og fra Storbritannien

Efter Storbritanniens exit fra EU kræves et GB EORI-nummer for alle virksomheder, der ønsker at handle med varer til eller fra Storbritannien, uanset deres momsregistreringsstatus i UK.

Siden 1. januar 2021 er det blevet et krav, at kun EORI-numre, der starter med “GB”, er gyldige for handel mellem Storbritannien og både EU samt ikke-EU lande.

For at optimere handelsprocesserne, især ved eksport af varer fra UK til EU eller omvendt, er det afgørende at inkludere dit GB EORI-nummer på alle fakturaer. Dette trin er vitalt for at sikre en hurtig og effektiv behandling af dine handelstransaktioner.

Forståelse af GB EORI-nummeret

Et GB EORI-nummer fungerer på samme måde som et standard EORI-nummer, men præfikset “GB” specificerer, at det er godkendt til import og eksport af varer inden for Storbritannien (GB står for Great Britain). Dette nummer er essentielt for virksomheder, der ønsker at drive handel med Storbritannien post-Brexit.

Skulle din virksomhed allerede have et EORI-nummer, der ikke begynder med “GB”, er det nødvendigt at ansøge om et nyt GB EORI-nummer gennem de britiske myndigheder for at kunne fortsætte med handelsaktiviteter i Storbritannien.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvornår skal jeg bruge mit GB EORI-nummer?

Dit GB EORI-nummer er nødvendigt, når din virksomhed, placeret i Storbritannien, handler med import eller eksport af varer fra og til andre lande. Dette nummer er afgørende for at kunne gennemføre handelstransaktioner over grænserne.

Hvis du driver virksomhed udenfor Storbritannien, men ønsker at eksportere varer til Storbritannien, er det ligeledes påkrævet, at du har et GB EORI-nummer. 

Det er vigtigt at bemærke, at der kan gå op til tre dage fra ansøgning til dit GB EORI-nummer er aktivt og klar til brug. Derfor er det klogt at ansøge i god tid før planlagte handelsaktiviteter. Processen for at udfylde ansøgningen er hurtig og nem, og du kan finde den nødvendige ansøgningsformular på gov.uk.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om EORI-nummer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et EORI-nummer står for “Economic Operators’ Registration and Identification” og er et essentielt identifikationsnummer for virksomheder, der deltager i import og eksport af varer indenfor EU.

Det er obligatorisk for alle virksomheder involveret i EU’s told aktiviteter, inklusivt import og eksport, at besidde et EORI-nummer.

At få tildelt et EORI-nummer kan strække sig op til 30 dage. Det anbefales at ansøge vel i forvejen af dine handelsbehov.

EORI-nummerets primære formål er at facilitere en smidig og effektiv fortoldningsproces af varer i EU, ved at tilbyde en entydig identifikation af handlende virksomheder og sikre, at toldprocedurer håndteres korrekt.

Manglende et EORI-nummer resulterer i, at du vil stå ude af stand til at importere eller eksportere varer i EU, hvilket forhindrer udførelsen af nødvendige toldprocedurer. Det er derfor kritisk at sikre sig et EORI-nummer for enhver handel inden for EU.

Generelt er et EORI-nummer gyldigt på ubestemt tid, så længe der ikke forekommer ændringer i din virksomheds status eller i EU’s lovgivning.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: