Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Danske Bank

Danske Bank, grundlagt den 5. oktober 1871, er Danmarks primære finansielle institution og har hovedkontor i København. Som et aktieselskab opererer banken inden for den finansielle servicesektor.

Ud over sin primære bankvirksomhed under Danske Bank-navnet omfatter koncernens virksomhedsportefølje Realkredit Danmark, Danica Pension, Danske Capital, Nordania Leasing og Home. Derudover er 'Danske Forvaltning' en division inden for Danske Bank, kendt som Danmarks ældste godkendte forvaltningsafdeling. Koncernen rapporterer en kundebase på cirka 3,7 millioner.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Ledelse

I spidsen for Danske Bank står administrerende direktør Carsten Egeriis, som afløste Chris Vogelzang. Egeriis har tidligere betjent positionen som Chief Risk Officer, hvilket placerede ham som et centralt medlem af bankens direktion. På bestyrelsesniveau ledes banken af formand Martin Blessing.

For at sikre en alsidig og grundig overvågning af bankens forskellige aspekter har bestyrelsen dannet fem udvalg:

  • Aflønningsudvalg
  • Conduct & Compliance-udvalg
  • Nomineringsudvalg
  • Revisionsudvalg
  • Risikoudvalg

Hvert udvalg fører tilsyn med særlige områder og forbereder sager til behandling i den overordnede bestyrelse.

Historie & Markedsposition

Med rødder, der går mere end 150 år tilbage, har Danske Bank en rig historie og betydelig erfaring inden for finanssektoren. Banken opererer i 8 lande og servicerer over 200.000 små og mellemstore erhvervskunder. Derudover er de den foretrukne bank for over 35% af de største erhvervskunder i Norden, hvilket er understøttet af en arbejdsstyrke på over 21.000 medarbejdere.

Kernemarkeder

  • Danmark: Danske Banks danske rødder dateres tilbage til 1871 med grundlæggelsen af Den Danske Landmandsbank. Bankens position i Danmark blev styrket gennem flere fusioner, især i 1990, hvor den fusionerede med to andre store danske banker.
  • Finland: Som Finlands tredjestørste bank startede Danske Banks finske kapitel i 1887 med oprettelsen af en statslig bank. Banken forblev under regeringens ejerskab i over et århundrede, hvilket spillede en central rolle i Finlands industrielle udvikling.
  • Norge: Med en plads som den tredjestørste bank i Norge, har Danske Bank en langvarig tilstedeværelse, der går tilbage til 1859. Deres norske hovedkvarter forbliver i Trondheim, som vidner om deres engagement i regionen.
  • Sverige: I Sverige indtager Danske Bank den femte position blandt banker. Deres historie her begyndte i 1837 med Öst-Gotha Bank, som siden har oplevet flere fusioner, med den mest betydelige i 1997, der markerede Danske Banks brede tilstedeværelse i landet.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forretningsområder

Personal Customers: Her tilbyder Danske Bank løsninger og rådgivning til privatpersoner og Private Banking-kunder i de nordiske lande.

Business Customers: Dette område fokuserer på rådgivning til virksomheder i Norden, støttende deres vækst og udvikling.

Large Corporates & Institutions: Dette segment fokuserer på at imødekomme de komplekse behov hos større virksomheder og institutioner, hvor banken tilbyder ekspertise inden for finansiering, investering, risikostyring, og dagligdagens banktransaktioner.

Med denne gennemgang er det klart, at Danske Bank ikke kun har en betydelig historie, men også en dyb forankring i Nordeuropas finansielle landskab.

Digital innovation i banksektoren

I løbet af de seneste år har banksektoren gennemgået en markant digital transformation, hvor flertallet nu tilbyder online banktjenester. Selvom funktionaliteten af disse online platforme varierer mellem banker, er formålet med online banktjenester overordnet at supplere eller erstatte traditionelle bankydelser. Her kan kunderne udføre transaktioner, kommunikere med bankrådgivere og administrere deres konti.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Netbank

Danske Bank har effektivt inkorporeret digitale innovationer, og deres online platform har set konstant vækst og adoption. Med denne platform kan kunderne effektivt håndtere deres finansielle behov uden at skulle besøge en fysisk filial, hvilket ofte sparer dem for potentielle gebyrer. Selvom nogle banker stadig pålægger gebyrer for online ydelser, er der med Danske Banks online løsning også en bæredygtig fordel: reduktion af papirforbrug. Kunder kan sende, modtage og lagre dokumenter elektronisk, hvilket holder deres bankdokumenter centralt placeret. For endnu større mobilitet tilbyder Danske Bank også en mobilversion kaldet “Mobilbank”.

MobilePay

MobilePay er en app, der giver brugerne mulighed for at foretage betalinger ved hjælp af et registreret betalingskort. Drevet af Danske Bank har denne applikation opnået stor popularitet, idet den nu er integreret i de fleste online og fysiske forretninger. Ud over kommercielle transaktioner gør MobilePay det også muligt for brugerne at overføre penge mellem venner. Denne funktion har ændret den måde, hvorpå mange danskere håndterer personlige transaktioner, idet kontanter nu ofte er unødvendige. Denne form for digital innovation afspejler Danske Banks ønske om at gøre bankprocesserne mere strømlinede og bekvemme for deres kunder.

Økonomiske nøgletal fra Danske Bank

Danske Bank offentliggjorde den 2. februar 2023 årsregnskab for 2022. Heraf fremgik et resultat efter skat på -5,1 mia. kr. og egenkapitalforrentning på -3,1 pct. for året.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Danske Bank

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Danske Bank blev grundlagt den 5. oktober 1871.

Danske Banks hovedkontor er placeret i København, Danmark.

Ud over den primære bankvirksomhed omfatter koncernens portefølje Realkredit Danmark, Danica Pension, Danske Capital, Nordania Leasing, Home, og ‘Danske Forvaltning’ – Danmarks ældste godkendte forvaltningsafdeling.

Koncernen servicerer omkring 3,7 millioner kunder.

Danske Bank opererer som et aktieselskab inden for den finansielle servicesektor.

Danske Bank har inkorporeret digitale innovationer i deres tjenester for at forbedre kundens bankoplevelse. Med deres online platform kan kunderne effektivt håndtere finansielle behov uden at besøge en fysisk filial, hvilket sparer dem for potentielle gebyrer. Derudover reduceres papirforbruget, da kunderne kan sende, modtage og lagre dokumenter elektronisk. Med MobilePay tilbyder Danske Bank desuden en fleksibel betalingsløsning, som gør det nemt at overføre penge mellem venner og betale i både online og fysiske forretninger, hvilket eliminerer behovet for kontanter i mange situationer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: