Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Apple Pay

Med de populære digitale tegnebøger kan du nemt foretage betalinger med din telefon, både i fysiske forretninger og online, og Apple Pay er en fremtrædende spiller i denne kategori.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvordan fungerer Google Pay og Apple Pay?

Både Google Pay og Apple Pay hører under kategorien af digitale tegnebøger, også kendt som “wallets”. Med en sådan wallet omdannes din smartphone til en digital betalingsløsning, hvor dine kreditkort informationer lagres sikkert. Dette gør det muligt at gennemføre betalinger med telefonen, hvad enten det er i fysiske butikker eller online.

Mens Google Pay er designet til telefoner, der kører med Android-operativsystemet, er Apple Pay specielt udviklet til iPhones.

Det interessante ved Google Pay og Apple Pay er, at de anvender den samme teknologi som kontaktløse betalingskort. Derfor kan du bruge Apple Pay og Google Pay de steder, hvor kontaktløs betaling allerede accepteres.

Hvor sikre er Google Pay og Apple Pay?

Google Pay og Apple Pay tilbyder sikkerhedsstandarder på højde med dit traditionelle betalingskort.

For at gennemføre en betaling med både Google Pay og Apple Pay skal der ske en sikkerhedsbekræftelse. Det kan være i form af en kode, som du selv har valgt, eller gennem biometriske data som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Skulle uheldet være ude, og din telefon bliver stjålet, er det vigtigt at bemærke, at Google Pay og Apple Pay ikke kan tilgås uden denne sikkerhedsgodkendelse. Derudover giver både Apple og Google muligheden for at låse telefonen fjernbetjent, så uvedkommende ikke får adgang til dine data.

Både Apple og Google har strenge regler for, hvilke data de må indsamle ved betalinger. De må kun indsamle de nødvendige informationer for at fuldføre transaktionen, og disse data må ikke anvendes i kommercielle øjemed. Dette er i tråd med den praksis, din bank og kortudsteder følger ved almindelige korttransaktioner.

En yderligere fordel ved Google Pay og Apple Pay er, at de behandles på samme måde som traditionelle kortbetalinger. Så hvis du oplever problemer med et køb, kan din bank potentielt hjælpe med at tilbageføre beløbet, hvis du skulle blive snydt.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Valg af betalingskort kan være begrænset

Når du opsætter Google Pay eller Apple Pay på din telefon, er det nødvendigt først at registrere dit betalingskort i den pågældende app. Dette giver dig mulighed for at betale med din telefon i diverse butikker.

Det er dog ikke altid dit valg alene, hvilket betalingskort du kan tilføje. Din bank fastsætter, hvilke korttyper du kan integrere med Google Pay eller Apple Pay.

Mange banker tillader ikke, at Dankort-delen af dit Visa/Dankort bliver registreret, når du tilføjer det til enten Google Pay eller Apple Pay. Dette er et vigtigt punkt at tage med i overvejelserne, da kort som MasterCard og Visakort ofte er dyrere for forretninger at acceptere. Hvis tendensen skifter mod primært at bruge disse kort, eksempelvis via Apple Pay eller Google Pay, kan det resultere i, at detailhandlere er nødt til at justere deres priser opad for at kompensere for omkostningerne.

Som en undtagelse giver Danske Bank deres kunder mulighed for at tilføje Dankort i Apple Pay. Nets, som er firmaet bag Dankortet, har desuden ambitioner om at insistere på, at banker fremadrettet tilbyder muligheden for at integrere Dankort i digitale wallets som Apple Pay.

Betal via dit smartwatch

Flere smarture giver muligheden for at gennemføre betalinger, præcis som du ville gøre med din smartphone. Apple Pay er også tilgængelig i en version til smarture, men det forudsætter, at du er ejer af et Apple Watch.

Ligesom med telefoner kan du også benytte Google Pay med visse smarture.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Tilføjelse af kort i Apple Pay

Via din mobilbank:

 1. Vælg “kort” i øverste menu.
 2. Find og vælg det kort, du ønsker at tilføje, og klik derefter på “Læg ind i Apple Wallet”.
 3. Følg de givne trin og vent lidt.

 

Gennem Apple Wallet:

 1. Tryk på “Tilføj kort”, derefter på “Fortsæt” og scan herefter dit betalingskort.
 2. Indtast kortets CVC-kode og klik på “næste”.
 3. Gennemgå og accepter de relevante vilkår og betingelser, og bekræft med en SMS.

Sådan foretager du en betaling med Apple Pay

Apple Pay accepteres i forretninger, som allerede understøtter kontaktløse kortbetalinger. For at betale skal du blot placere din iPhone tæt på betalingsterminalen og godkende med enten Face ID eller Touch ID. Når du ser et “OK” på terminalskærmen, er din betaling gennemført.

Apple Pay er ligeledes en betalingsmulighed i diverse webshops og applikationer, som har indgået en aftale om at supportere denne betalingsmetode.

Desuden kan du også gennemføre betalinger via et Apple Watch. For at betale med uret skal du trykke to gange på sideknappen og derefter placere dit Apple Watch nær betalingsterminalen. Igen bekræftes en vellykket betaling, når “OK” vises på terminalen.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Apple Pay

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Apple Pay er gebyrfri, både ved oprettelse og ved betalinger. Dog kan der forekomme gebyrer ved kortbetalinger i butikker, hvis du anvender et firmakort – uanset om det er via Apple Pay eller et fysisk kort.

For at tilføje kort:

 • I din mobilbank, klik på “Kort” øverst, og vælg “Føj til Apple Wallet” under det relevante kort.
 • I Wallet-appen, tryk på “Tilføj kort” og følg instruktionerne.

For at slette kort:

 • Åbn Wallet-appen.
 • Vælg kortet, du vil slette.
 • Tryk på de tre prikker øverst til højre og vælg “Fjern dette kort” nederst.

Uanset om du benytter dit fysiske kort eller Apple Pay, vil transaktionen blive synlig på din konto med samme hastighed:

 • Dankort-betalinger (fysisk eller via Apple Pay) vises ofte samme dag, afhængig af terminalens valg af Visa/Dankort del.
 • Mastercard-transaktioner registreres som ventende samme dag og bogføres efter nogle dage.
 • Visa-betalinger fra dit Visa/Dankort vises typisk efter 1-2 dage.
 • Betalinger i weekender eller helligdage kan have lidt forsinkelse.

Ja, iPhone 8 og nyere samt Apple Watch Series 3 og nyere kan håndtere op til 12 kort. Andre enheder tillader op til 8 kort. Det samme kort kan tilføjes på flere enheder.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: