Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

A-kasse til den selvstændige – Vælg den mest fordelagtige og økonomiske

At være selvstændig og styre sin egen virksomhed er en drøm for mange, men der lurer altid en fare for økonomiske tilbageslag eller tab af arbejde. Af denne grund bør du overveje værdien af at tilmelde dig en a- kasse for selvstændig.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

A-kasse til den selvstændige erhvervsdrivende

At være sin egen boss som selvstændig giver frihed, men det garanterer desværre ikke evig jobstabilitet. Statistikker viser, at en betydelig del af nyopstartede firmaer lukker i løbet af deres første fem år. Dette understreger behovet for et finansielt sikkerhedsnet, såsom at være tilmeldt en a-kasse for selvstændige.

En a-kasse, eller arbejdsløshedskasse som det også kaldes, er din garanti imod perioder uden indtægt. For at modtage dagpenge skal du være medlem af en sådan kasse, men husk at du skal være tilmeldt i mindst et år, før du kan gøre krav på dagpenge.

Find den rette sparringspartner

Udover dagpengeudbetaling fungerer en a-kasse også som en vigtig sparringspartner, når det kommer til at hjælpe dig tilbage i job.

Der er adskillige a-kasser i Danmark, og mange af dem tjener både lønmodtagere og dem med a-kasse for selvstændig status. Dog er der kun nogle få, der specifikt specialiserer sig i selvstændige og iværksætteres behov.

Som en selvstændig erhvervsdrivende kan det være klogt at tilslutte sig en a-kasse med specifik viden om selvstændiges unikke udfordringer. Dette vil sikre, at du får den bedste vejledning og bliver holdt informeret om de gældende regler for dagpenge til selvstændige.

Mange a-kasser målrettet selvstændige tilbyder blandt andet møde sessioner, hvor du kan modtage vejledning og sparring. De kan ydermere assistere dig, når du skal forberede og afholde jobsamtaler for potentielle medarbejdere.

Oftest er der også en fagforening tilknyttet disse a-kasser, som du kan overveje at melde dig ind i. De kan give dig den nødvendige juridiske støtte, du muligvis vil kræve som a-kasse selvstændig erhvervsdrivende.

Hvornår betragter din a-kasse dig som selvstændig?

Det er baseret på dine aktiviteter, at det bestemmes, om du kategoriseres som selvstændig. Din a-kasse vil vurdere dig som en erhvervsdrivende, hvis hovedmålet med din forretning er at opnå økonomisk gevinst. Ydermere skal du aktivt deltage i driften af din virksomhed. Bare det at eje en forretning uden selv at arbejde i den gør dig ikke til en selvstændig.

Dagpengesystemet korrelerer med skattesystemet. Det betyder, at den måde skat kategoriserer din forretning på, vil afgøre, hvordan din a-kasse ser på din status som selvstændig.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Top a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende

At afgøre hvilken a-kasse der er den optimale for selvstændige kan være en udfordring. Dog er feedback fra nuværende medlemmer en værdifuld indikator. Derfor har vi set på Trustpilot-vurderingerne for de mest relevante a-kasser for selvstændige for at give dig et overblik.

Økonomisk overkommelig a-kasse for selvstændige

Som selvstændig med et stramt budget er det vigtigt at bemærke, at der kan være mindre månedlige prisforskelle mellem a-kasser, hvilket kan akkumulere over tid.

Prisen bør derfor også tages i betragtning, når du beslutter dig for en a-kasse for selvstændige.

Det er dog vigtigt at forstå at det beløb, du betaler for medlemskab, ikke påvirker den dagpenge, du kan modtage. Med andre ord er en højere pris ikke ensbetydende med en bedre a-kasse, som det også kan ses ud fra deres Trustpilot-vurderinger.

Regelsæt for a-kasse for selvstændig

For at være berettiget til dagpenge som selvstændig, er der specifikke regler, du bør kende til – herunder indkomst- og beskæftigelseskrav.

Ydermere er det et krav, at du ikke fortsætter med selvstændig virksomhed som primær beskæftigelse. Typisk vil det være tilstrækkeligt at afmelde din virksomhed fra CVR-registret og skaffe et bevis for ophør fra Skatteforvaltningen.

Hvis du derimod forlader en virksomhed med flere medejere, vil din a-kasse betragte dig som ude af virksomheden, så snart det fremgår af Erhvervsstyrelsens registreringer, at du ikke længere er aktionær.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Lønsikring for selvstændige

Flertallet af a-kasser giver dig mulighed for at supplere dit medlemskab med en lønsikring. Denne sikring sikrer, at du bevarer størstedelen af din normale indkomst. Med lønsikringen kan du opretholde op til 80-90% af din månedsløn, hvis situationen opstår, hvor du må lukke din virksomhed eller træde tilbage som ejer.

Den præcise procentsats, du kan modtage, varierer baseret på hvilken udbyder af lønsikring du vælger.

A-kasse fradrag for selvstændige

Som medlem af en a-kasse som selvstændig er kontingentet en personlig udgift, hvilket betyder, at det ikke kan fradrages i din virksomheds regnskab.

Dog er det vigtigt at notere, at dit kontingent til a-kassen er dog skattemæssigt fradragsberettiget for dig privat.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om A-kasse for selvstændige

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Selvom tanken om arbejdsløshed måske ikke er øverst på din liste, kan det være klogt at blive medlem af en a-kasse. Ved medlemskab af en a-kasse er du garanteret finansiel støtte, hvis skæbnen en dag fører til, at du må lukke din forretning.

Uden medlemskab i en a-kasse vil du skulle ty til kontanthjælp, som typisk er betragteligt lavere end dagpenge.

For dig som selvstændig vil det ofte være en god idé at vælge en a-kasse med særligt fokus på selvstændiges behov. Disse a-kasser vil have dybdegående kendskab til de specifikke forhold, du står overfor. Dette betyder, at de vil være bedst rustet til at rådgive dig korrekt og guide dig gennem de relevante dagpengeregler for selvstændige

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: