Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Top-topskat

Top-topskat repræsenterer en nyindført skattesats, hvor indtægter over 2,5 millioner kroner (efter fradrag af arbejdsmarkedsbidrag) pålægges en 20% skat. Dette skattetiltag, en central del af SMV-regeringens tiltag for at reformere personbeskatningen, er også kendt som “millionærskat”. Det er fordi, det primært er borgere med en exceptionelt høj indkomst, der bliver pålagt top-topskat.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forståelse af top-topskat

Top-topskat er en forhøjet skattesats på 20% for indkomster over 2,5 millioner kroner årligt (efter arbejdsmarkedsbidraget), som lægger sig 5% over den traditionelle topskattesats. Dette nye skattelag, ofte refereret til som “millionærskat”, skaber et tredelt skattesystem i Danmark, hvor den velkendte topskat nu suppleres af både en mellemskat og den nye top-topskat.

Med denne strukturering kan individer, der overskrider enten topskatte- eller top-topskattegrænsen, potentielt minimere deres skattebyrde ved at udskyde indkomst til et senere regnskabsår, for eksempel gennem virksomhedsskatteordningen for enkeltmandsvirksomheder. Det er værd at bemærke, at aktieindkomster, herunder udbytte, ikke medregnes i opgørelsen af skattepligtig indkomst, hvilket åbner mulighed for at undgå top-topskat gennem strategisk udbetaling af løn som udbytte. Desuden kan sambeskatning med ægtefælle påvirke beregningen af skattegrundlaget.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Nye skattesatser: Mellemskat, Topskat, og Top-topskat

I forlængelse af den nylige skattereform, bliver det velkendte topskat-system nu udvidet til at inkludere tre forskellige skattesatser. For indkomster mellem 618.400 kr. og 750.000 kr. anvendes mellemskatten på 7,5%. For indkomster i intervallet fra 750.000 kr. til 2.500.000 kr. pålægges 15% i topskat, mens indkomster over 2,5 millioner kr. falder under den nye top-topskat.

Det traditionelle skrå skatteloft forbliver i kraft, sikrende at ingen betaler mere end 52,07% i skat af deres personlige indkomst. Skulle din samlede skattebyrde overstige dette loft, vil du modtage en reduktion i din top-topskat, ligesom det kendes fra den nuværende topskat.

Yderligere øges personfradraget som en del af reformen, med det maksimale fradrag stigende til 56.200 kr. Dette fradrag vil gradvist blive forhøjet fra 10,65% til 12,75% inden 2026, med en mellemliggende stigning til 12,30% i 2025. Dette personlige fradrag varierer afhængigt af flere faktorer, herunder kommuneskat, bundskat, og kirkeskat, hvilket kan medføre variationer i den enkeltes trækprocent.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Beregning af top-topskat

Beregningen af top-topskat indebærer ingen fastsat øvre grænse for skattebeløbet, men din totale skattebyrde kan maksimalt udgøre 52,07% af din personlige indkomst, hvilket er begrænset af det skrå skatteloft. For at udregne din top-topskat, skal du tage din indkomst over 2,5 millioner kroner (efter fradrag for arbejdsmarkedsbidrag) og multiplicere dette med skattesatsen på 20%.

Lad os tage et eksempel:

Antag, at Lone har en årlig indkomst på 3.451.183 kroner efter arbejdsmarkedsbidraget er trukket fra. Først beregner vi indkomstdelen, der overstiger grænsen for top-topskat:

3.451.183 kr. – 2.500.000 kr. = 951.183 kr.

Dette beløb, 951.183 kroner, er grundlaget for Lones top-topskat. Skatten beregnes som 20% af dette beløb:

951.183 kr. * 20% = 190.236,60 kr.

Således skal Lone betale 190.236,60 kroner i top-topskat af sin indkomst.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis Lones samlede skattebyrde overstiger det skrå skatteloft på 52,07%, vil hendes top-topskat blive justeret nedad, så hendes samlede skatteprocent ikke overstiger loftet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Top-topskat

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Top-topskat introducerer en ny skatteklasse for indkomster, der overgår 2,5 millioner kroner. Denne skat pålægges med en sats på 20%, hvilket ligger 5 procentpoint højere end den eksisterende grænse for topskat.

Denne nye skatteregel blev officielt vedtaget den 14. december 2024 og træder i kraft fra begyndelsen af 2026.

Når din indkomst, efter fradrag af arbejdsmarkedsbidraget, overstiger 2,5 millioner kroner, bliver du pålagt top-topskat. For eksempel, med en indkomst på 3 millioner kroner efter AM-bidrag, indebærer det, at du skal afregne top-topskat af de overskydende 500.000 kroner.

De nye regler om top-topskat vil være gældende fra og med året 2026.

Top-topskatten udgør 20% af din indkomst, der overgår 2,5 millioner kroner. Dette betyder, at skattebeløbet beregnes ud fra den del af din indkomst, som ligger over denne specificerede grænse.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: