Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

SEPA

SEPA står for Single Euro Payments Area, et initiativ der skaber et ensartet betalingsrum for euroen. Dette system giver europæiske borgere, virksomheder, og offentlige myndigheder muligheden for at udføre og modtage betalinger samt korttransaktioner på tværs af grænser under ensartede vilkår og betingelser.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er SEPA?

SEPA, der repræsenterer Single Euro Payments Area, skaber et integreret betalingslandskab for eurovalutaen. Formålet er at standardisere betalingsprocesserne, hvilket gør køb af produkter og tjenester i Europa så enkelt som indenlandske transaktioner, til gavn for både erhvervslivet og private forbrugere. SEPA faciliterer, at europæiske forbrugere, virksomheder og offentlige enheder kan udføre og modtage overførsler samt betale med kort under ens betingelser.

For virksomheder sigter SEPA mod at gøre betalingshåndteringen mere strømlinet. Ligesom med de fleste internationale transaktioner, anvendes virksomhedens IBAN (International Bank Account Number) og BIC (Business Identifier Code) til SEPA-overførsler. Det er kritisk at sikre, at virksomhedens fakturaer og relaterede dokumenter inkluderer disse oplysninger for at udnytte SEPA’s fordele fuldt ud.

Hvor dækker SEPA?

SEPA’s dækningsområde omfatter alle EU-medlemsstater og udvides til at inkludere flere andre europæiske nationer, hvilket sikrer en bred geografisk rækkevidde for ensartede betalingstransaktioner. Udover EU inkluderer dette:

  • Island
  • Norge
  • Schweiz
  • Liechtenstein
  • Monaco
  • San Marino

Disse lande er en del af SEPA, hvilket muliggør smidige og ensartede betalingsprocesser på tværs af disse grænser, fremmer den økonomiske integration og understøtter handel og mobilitet inden for det større europæiske område.

Hvor finder jeg mere information?

For at opnå yderligere oplysninger, assistance eller vejledning vedrørende SEPA for din virksomhed, anbefales det stærkt at tage kontakt til din finansielle institution. Bankerne tilbyder ofte et udvalg af SEPA-relaterede tjenester, som varierer afhængigt af bankens tilbud og din virksomhedstype. De er også i stand til at yde støtte til at finjustere din betalingsproces for at maksimere potentielle fordele.

For mere dybdegående information og for at forstå sikkerhedsaspekterne ved SEPA, er det nyttigt at besøge den officielle EU-hjemmeside. Her kan du finde omfattende ressourcer og vejledninger, der kan hjælpe dig med at navigere i SEPA-systemet effektivt.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan laver jeg en SEPA overførsel?

For at gennemføre en SEPA-overførsel, er det afgørende at overholde følgende kriterier:

  • Transaktionen skal foregå i euro.
  • Både afsender og modtager skal være beliggende inden for SEPA-zonen.
  • Overførslen skal finde sted mellem bankkonti registreret inden for SEPA-området.

En SEPA-overførsel kan oftest udføres gennem din banks online platform eller via en mobilbank-app. Processen indebærer, at du indtaster modtagerens IBAN (International Bank Account Number) og BIC (Business Identifier Code) sammen med det ønskede overførselsbeløb.

Det er essentielt nøje at kontrollere alle indtastede oplysninger for nøjagtighed og at være opmærksom på din banks specifikke politikker og procedurer for SEPA-overførsler for at sikre en gnidningsfri transaktion.

Hvad koster en SEPA overførsel?

En af hovedfordele ved SEPA-overførsler er deres omkostningseffektivitet, hvilket ofte resulterer i lave eller ingen gebyrer for afsenderen. Generelt er omkostningerne ved at udføre en SEPA-overførsel betydeligt lavere sammenlignet med gebyrerne for traditionelle internationale bankoverførsler.

Det er ikke usædvanligt, at mange finansielle institutioner tilbyder SEPA-overførsler gratis til deres kunder som en del af deres servicepakke. Der kan dog forekomme visse ekstra gebyrer under bestemte omstændigheder, for eksempel konverteringsgebyrer, hvis overførslen involverer en valutaomregning til euro. Specifikt kan bankgebyrer variere; for eksempel opkræver Danske Bank et gebyr på 50 DKK for SEPA-overførsler til banker uden for deres egen koncern. Det er derfor vigtigt at undersøge din banks gebyrstruktur nøje for at forstå de fulde omkostninger ved at foretage en SEPA-overførsel.

Hvor lang tid tager en SEPA overførsel?

SEPA-overførsler tilbyder en hurtig og effektiv måde at sende penge på tværs af europæiske grænser. Typisk kan du forvente, at pengeoverførsler gennem SEPA når frem til modtagerens bankkonto inden for et par timer til en arbejdsdag. Det er dog vigtigt at bemærke, at tidsrammen kan variere og potentielt forlænges på grund af faktorer som bankhelligdage eller weekender.

Selvom SEPA-overførsler generelt er hurtige, kan der opstå situationer, der medfører forsinkelser. Hvis du er i en situation, hvor tiden er essentiel, kan det være en god idé at forhøre sig hos din bank om mulighederne for endnu hurtigere overførselsmetoder, såsom realtidsoverførsler. På trods af disse overvejelser er SEPA-overførsler generelt en pålidelig og effektiv metode for pengeoverførsler i Europa, og i de fleste tilfælde vil pengene være tilgængelige på modtagerens konto inden for kort tid.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om SEPA

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

SEPA giver mulighed for, at europæiske borgere, virksomheder og offentlige organisationer kan udføre og modtage transaktioner samt betale med kort på ensartede grundvilkår.

For at gennemføre en SEPA-overførsel, skal du benytte modtagerens IBAN og BIC-koder i stedet for traditionelle bankregistrerings- og kontonumre.

SEPA dækker alle EU-medlemsstater samt Island, Norge, Schweiz, Liechtenstein, Monaco og San Marino, hvilket muliggør ensartede betalingstransaktioner på tværs af disse nationer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: