Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pbs

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er PBS / Nets?

PBS er en forkortelse for Pengeinstitutternes Betalingsservice og har været den førende leverandør af elektroniske betalingsløsninger i Danmark. Med services som Dankort, Betalingsservice og internationale betalingskort tilbyder PBS en bred vifte af funktioner. Brugere kan tilmelde sig de forskellige løsninger og lade deres regninger blive betalt automatisk via Betalingsservice, hvilket er ideelt for travle personer, der vil forenkle deres økonomi. 

PBS/NETS sikrer, at korttransaktioner håndteres effektivt, fra betalingsterminaler i butikkerne til kortholders konto. Det er PBS/NETS, som administrerer aftalerne med forretninger, der ønsker dankortterminaler. Derudover muliggør PBS/NETS betalinger mellem lande gennem betalingsformidling i euro, hvilket gavner mange virksomheder.

Hvad laver PBS?

PBS (tidligere kendt som Payment Business Services og før det Pengeinstitutternes BetalingsSystemer) udvikler og administrerer betalingskort- og formidlingsløsninger. I dag er PBS en førende leverandør af betalingsløsninger og tilknyttede tjenester til banker, offentlige institutioner og virksomheder.

Fra PBS til Nets

PBS har været en central aktør i Danmark siden 1968. Udover Betalingsservice tilbyder PBS også Dankort og internationale betalingskort. I 2009 fusionerede PBS med den norske virksomhed BBS og blev til Nets. Selvom navnet Nets har været brugt i over et årti, omtaler mange stadig betalingsaftaler som PBS-aftaler. Efter fusionen med BBS blev Nets Holding etableret, og kortindløsning foregår nu via datterselskabet Teller.

Hvad er Nets – Den nordiske betalingsgigant?

Det fusionerede holdingselskab bag danske PBS og norske BBS hedder nu Nets. På trods af navneskiftet forbliver de tidligere PBS-tjenester uændrede for kunderne. Nets’ mål er at blive førende i Nordeuropa inden for betalings-, kort- og informationsløsninger.

Hvordan foregår tilmelding til PBS?

For at tilmelde en regning til PBS (Pengeinstitutternes Betalingsservice), skal du først oprette en betalingsserviceaftale gennem din bank. Dette kræver, at du kontakter banken og giver relevante oplysninger om den regning, du vil betale automatisk. Når aftalen er oprettet, trækkes betalingen automatisk på forfaldsdatoen. Følg disse trin for at tilmelde en regning til PBS:

Kontakt banken: Gå til banken, eller kontakt dem via telefon eller netbank.

Anmod om betalingsserviceaftale: Informer banken om, at du vil oprette en betalingsserviceaftale og knytte en specifik regning til den.

Giv nødvendige oplysninger: Banken har brug for detaljer om den regning, du vil tilmelde, herunder kreditornavn, kontonummer, gironummer og beløbet, der skal betales.

Godkend aftalen: Læs betingelserne for betalingsserviceaftalen, og godkend dem.

Bekræftelse: Efter oprettelse får du en bekræftelse fra banken, og betalingen sker herefter automatisk på forfaldsdatoen.

Hvis du har en tilbagevendende regning, som betales månedligt, kvartalsvis eller årligt, kan du tilmelde den til PBS. Dette kan gøres direkte i din netbank ved at indtaste NETS-nummer (PBS-nummer), gr.nr. eller kundenummer, som du finder på indbetalingskortet.

Hvad er forudsætningerne for PBS?

For at PBS kan behandle dine betalinger, skal din konto have tilstrækkelige midler. Det kan sikres ved at oprette en budgetkonto, som er dedikeret til at dække betalingsservice-regninger.

Efter tilmelding vil du modtage en PBS-oversigt cirka tre hverdage før månedens udgang, hvor du kan se kommende måneders betalinger. Oversigten viser, hvem der bliver betalt, og hvad der betales for, og den kan modtages via post eller elektronisk.

Hvordan får man adgang til sin PBS-oversigt?

Når dine regninger er tilmeldt PBS, betales de automatisk til tiden. Du kan altid se en PBS-oversigt i din netbank, hvor du får overblik over, hvilke beløb der trækkes og til hvem, så du nemt kan holde styr på dine faste udgifter.

Skal man bruge budgetkonto eller lønkonto til PBS?

Der er ingen faste krav til, hvilken type konto du skal bruge til PBS-betalingsaftaler. Valget afhænger af, om du foretrækker at samle dine indtægter og udgifter på én konto, eller om du vil bruge en separat budgetkonto for at få et bedre overblik over din økonomi. Uanset hvilken konto der anvendes til PBS, er det vigtigt at sikre, at der er tilstrækkelig dækning. Hvis ikke, går betalingen måske ikke igennem. Selvom PBS-betalinger er automatiske, kræver det stadig lidt opmærksomhed fra din side.

Har du brug for at få et bedre overblik over din virksomheds økonomi? Det kræver som sagt opmærksomhed og præcision – bl.a. at styre PBS-betalinger. Det kræver det dog også at sikre det rette erklæringsarbejde, årsregnskaber og den korrekte bogføring. Den opmærksomhed har vi i Stadsrevisionen hvor vi meget gerne vil hjælpe dig. Vi har + 1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter – skal du være en af dem?

Ønsker du skræddersyet hjælp i din proces med f.eks. regnskab og bogføring?

Kontakt os – en af Danmarks bedst bedømte – for fast, personlig rådgvining.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan opsiger man en PBS-aftale?

En PBS-aftale ophører automatisk, når du ikke længere har brug for den. Hvis du f.eks. opsiger dit avisabonnement, stopper betalingen via PBS.

Hvis du vil slette en PBS-aftale uden at opsige et abonnement eller en anden aftale, kan du gøre det via netbanken. Her finder du en liste over dine faste betalinger, herunder dem gennem PBS. Du kan vælge at slette specifikke aftaler, men vær opmærksom på, at ændringer ofte kræver bekræftelse med NemID eller MitID.

Hvad er fordelene ved PBS?

PBS tilbyder automatisk og nem betaling af regninger uden behov for manuel indtastning eller fysisk fremmøde. Systemet sikrer rettidig betaling, så du undgår evt. forsinkelsesgebyrer eller rykkergebyrer. PBS giver økonomisk kontrol til både virksomheder og privatpersoner ved at gøre det nemmere at håndtere faste udgifter.

Processen med at gennemskue ens virksomheds regnskab, udgifter og generelle økonomi kan være problematisk og vanskelig. Det vil vi gerne gøre lettere for dig i Stadsrevisionen. Hos Stadsrevisionen har vi branchebestemte revisorer, der matcher dig og dine behov og kan hjælpe dig i processen! 

Er du klar til professionel hjælp til din virksomheds økonomistyring?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Den største fordel ved PBS er, at både privatpersoner og virksomheder ikke på samme måde behøver at bekymre sig om at holde styr på alle deres faste udgifter selv. Man kan vælge, hvilken konto betalingen skal trækkes fra, og man kan endda betale fra flere konti, hvis det passer bedre.

I stedet for at håndtere mange enkeltstående regninger får du en samlet oversigt over alle gennemførte betalinger via PBS, hvilket gør økonomistyring enklere og mere overskuelig.

PBS er et valgfrit tilbud fra virksomheder, som har en aftale med PBS, og du kan altid opsige din aftale. Dette gøres enten ved at opsige dit abonnement eller den faste aftale via PBS, eller ved at slette aftalen i din netbank.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om PBS

PBS står for “Pengeinstitutternes Betalingsservice.” PBS er en ledende dansk leverandør af elektroniske betalingsløsninger, der hjælper virksomheder og privatpersoner med at håndtere faste betalinger nemt og effektivt.

PBS, som tidligere hed Pengeinstitutternes BetalingsSystemer, blev fusioneret og omdøbt til Nets. Betalingsservice (forkortet BS) er en af de mange betalingsløsninger, som PBS tilbyder, og det bruges til at administrere automatiske betalinger af tilbagevendende regninger for både private og virksomheder.

Du kan se dine PBS-betalinger og aftaler gennem din netbank. Her finder du en oversigt over alle de regninger, der betales via PBS, så du kan holde styr på dine faste udgifter. Du modtager også regelmæssigt en oversigt over gennemførte og kommende betalinger.

Omkostningerne ved at bruge PBS varierer, da det afhænger af din bank og aftalen med den virksomhed, du betaler til. For privatpersoner kan der ofte være en symbolsk eller ingen omkostning forbundet med at benytte PBS, mens virksomheder betaler et gebyr for at tilmelde sig systemet og modtage betalinger gennem det.

For at få PBS skal du kontakte din bank eller tjekke netbankens muligheder for at oprette en betalingsserviceaftale. Ved at tilmelde regninger til PBS, bliver betalingerne behandlet automatisk. Du skal blot angive kreditoroplysninger som NETS-nummer (PBS-nummer), gironummer eller kundenummer, som findes på indbetalingskortet, så oprettes aftalen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: