Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

NemRefusion

NemRefusion er en digital platform designet til at gøre det nemmere for virksomheder, selvstændige og a-kasser at anmelde og anmode om refusion af syge- og barselsdagpenge. Dette system letter processen ved at gøre det muligt for kommunerne og Udbetaling Danmark at hente indberetninger direkte, integrerende med deres fag- og ESDH-systemer.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er NemRefusion?

NemRefusion er en digital platform designet til at gøre det nemmere for virksomheder, selvstændige og a-kasser at anmelde og anmode om refusion af syge- og barselsdagpenge. Dette system letter processen ved at gøre det muligt for kommunerne og Udbetaling Danmark at hente indberetninger direkte, integrerende med deres fag- og ESDH-systemer.

Brugere kan nemt følge med i deres sagsstatus på kommunens sagsbehandling og kan også se detaljerne omkring deres udbetalinger. Det centrale ved NemRefusion er dets lette tilgængelighed og integration med forskellige systemer. Det er en gratis løsning for brugerne, og adgang til platformen opnås via MitID på Virk.dk eller gennem virksomhedernes egne løn-, HR- og fraværssystemer.

Historien bag NemRefusion

Udviklingen af NemRefusion blev sat i gang efter vedtagelsen af lov nr. 283 i 2009. Med støtte fra samtlige partier i Folketinget blev KOMBIT givet ansvaret for at udvikle og vedligeholde løsningen i tæt samarbejde med KL og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Når det kommer til dens tekniske aspekter, er NemRefusion bygget på en serviceorienteret arkitektur (SOA) og bruger standardiserede OIOXML-snitflader. Yderligere sikrer den fællesoffentlige brugerrettighedsstyring under Virk.dk og integration med flere systemer som CPR, CVR, eIndkomst og Digital Post, at processen forbliver strømlinet og effektiv.

NemRefusion: Hvordan og hvem skal indberette?

Uanset om du er en virksomhedsejer, selvstændig eller medlem af en a-kasse, kan du drage fordel af NemRefusion ved at indberette relevante oplysninger.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

For arbejdsgivere

NemRefusion gør det muligt for arbejdsgivere at indsende digitale rapporter om sygefravær til deres lokale kommune og barselsfravær til Udbetaling Danmark. Med NemRefusion får du en komplet oversigt over de refusioner, som kommunen har behandlet. Ydermere kan medarbejdere, der vender tilbage fra sygeorlov, hurtigt raskmeldes gennem platformen.

For selvstændige

Som selvstændig gør NemRefusion det nemt at rapportere sygefravær og barselsfravær. Efter indsendelsen og signeringen af indberetningen, fortsætter processen via selvbetjeningsløsningen Mit Sygefravær på borger.dk.

For a-kasser

A-kasser, der håndterer refusioner, skal også bruge NemRefusion. Dette kræver, at de indberetter data enten manuelt via Virk.dk eller automatisk gennem deres eget fagsystem, som skal være kompatibelt med NemRefusions interfaces.

Ved at centralisere denne proces med NemRefusion sikres det, at refusionsanmodninger håndteres effektivt og rettidigt, hvilket gavner både medarbejdere og arbejdsgivere.

Overblik over tidsfrister i NemRefusion

Afhængigt af om du opererer som arbejdsgiver, selvstændig erhvervsdrivende eller repræsenterer en a-kasse, er der specifikke tidsfrister, du skal være opmærksom på. For at få et detaljeret overblik over disse frister, kan du besøge den officielle hjemmeside: www.nemrefusion.dk.

Trin-for-trin Guide til Indberetning gennem NemRefusion

For at sikre en gnidningsfri indberetning via NemRefusion, har vi sammensat en trin-for-trin guide:

1. Log på NemRefusion med MitID eller MitID Erhverv

Ejer du en enkeltmandsvirksomhed, iværksætterselskab, anpartsselskab, aktieselskab eller en anden virksomhedsform, kan du med fordel anvende dit private MitID for nemt at logge ind på NemRefusion. Skal en anden medarbejder derimod foretage indberetningen for virksomheden, er det nødvendigt at benytte MitID Erhverv.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

2. Sørg for at have de nødvendige rettigheder på MitID Erhverv

Hvis du logger på med dit private MitID, kan du springe direkte til trin 3. For dem, der benytter MitID Erhverv, er det essentielt at have de relevante rettigheder for at kunne anmode om refusion via NemRefusion. Det er virksomhedens MitID rettigheds-administrator, som tildeler disse rettigheder. Dette kan gøres gennem ‘Mit Virks Brugeradministration’ på Virk.dk.

Der er flere specifikke rettigheder knyttet til NemRefusion:

  • Rettighed til at anmode om refusion: Anvendes for at søge om refusion af syge- eller barselsdagpenge.
  • Rettighed til at anmode om løn og fleks: Nødvendig for ansøgninger om løntilskud eller fleksjob.
  • Rettighed til at se udbetalingsspecifikationer: Specifikt til medarbejdere, der skal kunne se udbetalingsspecifikationer, men ikke anmode om refusion.

Hvis du har brug for vejledning vedrørende rettigheder, kan Virk.dk være en nyttig ressource.

3. Begynd din Indberetning på Virk.dk

Nu er du forberedt og klar til at tage skridtet videre! Besøg Virk.dk og vælg enten ‘NemRefusion – sygedagpenge’ eller ‘NemRefusion – barselsdagpenge’, alt efter hvad der er relevant for din indberetning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om NemRefusion

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

NemRefusion er et digitalt system, hvor virksomheder, selvstændige og a-kasser kan anmelde og anmode om refusion af syge- og barselsdagpenge. Gennem dette system kan kommunerne og Udbetaling Danmark automatisk hente indberetningerne til deres respektive fag- og ESDH-systemer.

For at logge på NemRefusion kan du bruge dit private MitID, hvis du eksempelvis ejer en enkeltmandsvirksomhed. Hvis en anden medarbejder skal indberette for virksomheden, bør de anvende MitID Erhverv. Du kan logge ind via Virk.dk og vælge den relevante NemRefusion-kategori, såsom sygedagpenge eller barselsdagpenge.

Der er forskellige tidsfrister alt efter om du er arbejdsgiver, selvstændig eller repræsenterer en a-kasse. For at få det fulde overblik over gældende tidsfrister, bør du besøge den officielle NemRefusion hjemmeside: www.nemrefusion.dk.

Hvis du bruger MitID Erhverv, er det vigtigt at have de relevante rettigheder for at kunne anmode om refusion. Rettighederne tildels af virksomhedens MitID rettigheds-administrator og kan gøres gennem ‘Mit Virks Brugeradministration’ på Virk.dk. Der findes forskellige specifikke rettigheder som “rettighed til at anmode om refusion”, “rettighed til at anmode om løn og fleks”, og “rettighed til at se udbetalingsspecifikationer”.

Ja! Start med at logge på NemRefusion via MitID eller MitID Erhverv. Sikre dig, at du har de nødvendige rettigheder på MitID Erhverv, og start derefter din indberetning på Virk.dk ved at vælge enten ‘NemRefusion – sygedagpenge’ eller ‘NemRefusion – barselsdagpenge’.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: