Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Leasing

Leasing er blevet en populær metode for mange til at have en bil uden at skulle eje den. I stedet for at købe bilen fuldt ud, får du adgang til bilen gennem en leasingaftale.

Når du går ind i en leasingaftale, betyder det, at du indgår en kontrakt, hvor du lejer bilen for en bestemt periode. Denne form for bilanvendelse starter med en initial udbetaling, som kan variere baseret på den specifikke bil og den valgte forhandler. Efter dette betaler du en månedlig leasingydelse, som strækker sig over leasingperiodens længde. I modsætning til traditionelt bilkøb, hvor du kan bruge 5-7 år på at betale for bilen, er leasingaftaler ofte kortere, normalt 24 eller 36 måneder. Det store plus ved leasing er, at du efter periodens afslutning kan returnere bilen og eventuelt skifte til en nyere model.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er leasing?

Leasing er blevet en populær metode for mange til at have en bil uden at skulle eje den. I stedet for at købe bilen fuldt ud, får du adgang til bilen gennem en leasingaftale.

Når du går ind i en leasingaftale, betyder det, at du indgår en kontrakt, hvor du lejer bilen for en bestemt periode. Denne form for bilanvendelse starter med en initial udbetaling, som kan variere baseret på den specifikke bil og den valgte forhandler. Efter dette betaler du en månedlig leasingydelse, som strækker sig over leasingperiodens længde. I modsætning til traditionelt bilkøb, hvor du kan bruge 5-7 år på at betale for bilen, er leasingaftaler ofte kortere, normalt 24 eller 36 måneder. Det store plus ved leasing er, at du efter periodens afslutning kan returnere bilen og eventuelt skifte til en nyere model.

Vælg den rette leasingtype som privatperson

Der er flere måder at lease en bil på, og som forbruger er det vigtigt at kende de forskellige muligheder. Her er en gennemgang af de mest populære leasingmuligheder for privatpersoner:

Privatleasing

Med privatleasing starter du med en engangsbetaling, hvorefter du betaler en fast månedlig leasingydelse. Længden af aftalen og antal tilladte kilometer kan variere, men en standardaftale kan for eksempel være tre år med 45.000 km. Selvom forsikring typisk ikke er inkluderet, er det ofte muligt at tilføje det som en ekstra service.

De primære fordele ved privatleasing inkluderer en forudsigelig økonomisk struktur, adgang til en spritny bil, og klare budgetrammer for biludgifter. Imidlertid skal man være opmærksom på, at man binder sig i de første 11 måneder af aftalen og skal have en god forståelse af kørselsbehov for at undgå ekstraomkostninger ved aftalens afslutning.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Releasing

Releasing tilbyder en mulighed for at lease en brugt bil, som oftest er under tre år gammel. Dette koncept er blevet struktureret af mange leasingselskaber for at give forbrugerne mulighed for at overtage leasingaftaler fra tidligere brugere. Det tiltalende ved denne metode er, at den første bruger normalt dækker udbetalingen, hvilket kan resultere i lavere omkostninger for den efterfølgende lejer.

Ligesom med privatleasing får du den fordel af en fast og forudsigelig finansieringsstruktur. Dog skal det bemærkes, at udvalget af tilgængelige biler kan være mere begrænset i forhold til privatleasing, og lejere er stadig bundet til kontrakten i de første 11 måneder.

Ved at forstå de forskellige typer af leasingmuligheder, kan du tage en informeret beslutning om, hvilken form for leasing der bedst matcher dine behov og budget. Uanset dit valg, er leasing en fremragende mulighed for at nyde fordelene ved en bil uden de langsigtede økonomiske forpligtelser, der kommer med ejerskab.

Langtidsleje

Langtidsleje har vist sig at være et godt alternativ til korttidsbiludlejning og privatleasing. Her lejer du en bil fra 30 dage op til næsten et år. Dette valg er ofte foretrukket af personer, der står over for midlertidige ændringer som et nyt job, ændring af arbejdsplads eller lignende scenarier, men faktisk kan det være en praktisk løsning for alle, der ønsker fleksibilitet i deres bilbehov. Ved at undersøge priserne vil du opdage, at en langtidslejet bil i mange tilfælde kan konkurrere økonomisk med en bil på privatleasing, især når du lejer i tæt på et år. Sørg for at anmode om et specifikt tilbud på langtidsleje fra biludlejnings- og leasingfirmaer, da de fleste online prisberegnere muligvis ikke inkluderer denne mulighed. Med langtidsleje slipper du for at bekymre dig om yderligere omkostninger som forsikring, reparationer, dæk, service og ejerafgift. Derudover giver mange langtidslejeaftaler en fleksibel 24-timers opsigelse.

Den primære fordel ved langtidsleje er økonomisk forudsigelighed, idet du betaler et fast beløb hver måned. Der er ingen forpligtelser vedrørende vedligeholdelse, og du kan nemt ændre bil eller model efter behov. Udfordringen ligger dog i det begrænsede udvalg af biler og potentielt høje omkostninger, hvis man overskrider aftalte kilometer.

Flexleasing

Flexleasing er en finansieringsmetode, der er skræddersyet til både nye og brugte biler, hvor bilens handelsværdi i Danmark starter fra ca. 450.000 kr. Her bærer du ikke den fulde byrde af registreringsafgiften på én gang, men betaler i stedet afgiften i månedlige rater. Dette resulterer i lavere månedlige ydelser, men det betyder også en vis grad af usikkerhed, da de samlede omkostninger kan svinge baseret på varierende afgifter. Med flexleasing finder du en bil til salg uden registreringsafgifter, og indgår en aftale med et leasingselskab, som derefter erhverver bilen. Leasingaftalen varer typisk 12-24 måneder og kan forlænges mod et gebyr.

 Flexleasings største styrke ligger i dens økonomiske fordele, især for dem, der ønsker en bil, de måske ikke normalt ville have råd til. Ikke desto mindre bør du være opmærksom på de potentielle risici som usikkerheden omkring fremtidige registreringsafgifter og det faktum, at der ikke er nogen garanti for den forventede restværdi. Udfordringen med flexleasing er, at den samlede omkostning kun kan beregnes korrekt, når hele leasingperioden er overstået.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Leasingmuligheder for virksomheder: To centrale måder

Som virksomhedsejer overvejer du måske, hvordan leasing kan gavne din forretning. Især inden for bilsektoren er der to centrale leasingmuligheder at overveje. Her er en dybdegående forklaring på de to overordnede måder for virksomhedsleasing.

Operationel Leasing

Når du vælger operationel leasing, frigør du dig fra mange af de udfordringer, der følger med at eje en bil. I denne leasingmodel dækker enten bilforhandleren eller leasingselskabet alle driftsomkostninger i hele leasingperioden takket være en inkluderet serviceaftale. Dette betyder, at efter en indledende betaling ved modtagelse af bilen, er det eneste, du skal tænke på, den faste månedlige leasingydelse.

Denne form for leasing tilbyder fremragende budgetsikkerhed. Du vil ofte finde, at mindre udgifter som sprinklervæske og olie er dækket, mens brændstofsudgifter falder uden for leasingaftalens dækning. Skader forårsaget af uheld eller misbrug vil skulle dækkes af din bilforsikring og er ikke inkluderet i leasingaftalen.

Ved afslutningen af leasingperioden returneres bilen simpelthen til udbyderen, hvorefter du frit kan beslutte din næste træk – enten at fortsætte med at lease en anden bil, købe en bil eller slet ikke have en bil.

Finansiel Leasing

Finansiel leasing fungerer som en alternativ finansieringsmetode til dit køretøjsbehov, ofte sammenlignet med et konventionelt billån. Med denne tilgang tager du ansvar for alle bilrelaterede udgifter, herunder vedligeholdelse, dækudskiftning og servicebesøg. Selvom den månedlige leasingydelse for denne model kan være lavere, kan de uforudsete udgifter påvirke din budgetsikkerhed.

Når du beslutter dig for finansiel leasing, er det din virksomheds ansvar enten at købe bilen eller finde en potentiel køber ved leasingperiodens afslutning. I praksis handler det ikke kun om at leje et køretøj, men faktisk at betale for et køb over tid. Det er vigtigt at sikre, at bilens aftalte restværdi ved leasingaftalens afslutning er realistisk. En overvurdering kan resultere i uforudsete ekstraomkostninger ved periodens afslutning.

Med disse overvejelser i tankerne kan du træffe en informeret beslutning om, hvilken leasingmodel der bedst tjener din virksomheds behov. Leasing kan være en fremragende måde at sikre, at din virksomhed altid har adgang til de nyeste køretøjer uden de store kapitaludgifter ved direkte køb.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Leasing

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Leasing refererer til en aftale, hvor en person eller virksomhed betaler for retten til at bruge et aktiv (oftest et køretøj) over en aftalt periode i stedet for at købe det. Betalingen sker typisk månedligt, og aftalen kan omfatte forskellige vilkår og betingelser, afhængigt af typen af leasing.

Fordelene ved leasing afhænger af den valgte leasingtype. For eksempel, med operationel leasing får man en problemfri biloplevelse, hvor mange af driftsomkostningerne dækkes af udbyderen. Dette giver budgetsikkerhed, da uforudsete udgifter minimeres. Med finansiel leasing får man en mere fleksibel finansieringsmetode, men tager også større ansvar for bilrelaterede udgifter.

Som privatperson kan man overveje forskellige leasingmuligheder såsom langtidsleje, hvor man lejer en bil fra 30 til 364 dage uden at tænke på udgifter som forsikring, reparationer og vedligeholdelse. En anden mulighed er flexleasing, hvor man leaser enten nye eller brugte biler, og betaler løbende registreringsafgift i stedet for at betale det hele på én gang.

Som virksomhedsejer har man primært to metoder til at lease køretøjer: Operationel leasing og Finansiel leasing. I operationel leasing er der en fast månedlig betaling, og de fleste driftsudgifter er dækket, hvilket giver budgetsikkerhed. I finansiel leasing fungerer leasingaftalen som en alternativ finansieringsmetode, hvor virksomheden tager ansvar for alle bilrelaterede udgifter og har en mulighed for at købe bilen ved leasingperiodens afslutning.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: