Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Internationalt kørekort

Et internationalt kørekort er en vigtig rejsekompanion for danskere, der ønsker at køre bil i udlandet. Dette dokument fungerer som en autoriseret oversættelse af dit danske kørekort og anerkendes internationalt. Læs mere om regler og krav for brug kørekort i udlandet.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er internationalt kørekort?

Et internationalt kørekort fungerer som en autoriseret oversættelse af dit danske kørekort. Internationalt kørekort er et dokument, der anerkendes internationalt og er nødvendigt for at kunne føre et køretøj lovligt i mange lande uden for Europa. Uden et internationalt kørekort kan du støde på juridiske problemer eller få problemer med biludlejningsfirmaer i disse lande.

For at opnå et internationalt kørekort, kræver det, at du allerede har et gyldigt dansk kørekort. Det internationale kørekort kan derfor ikke stå alene, men skal anvendes sammen med dit danske kørekort. Med et internationalt kørekort er du berettiget til at køre de samme kategorier af køretøjer, som du er godkendt til i Danmark. Det vil sige, hvis du har licens til at køre personbil i Danmark, vil dit internationale kørekort også give dig rettigheder til at køre en personbil i de lande, hvor dokumentet er nødvendigt.

Det anbefales at medbringe dit internationale kørekort sammen med dit danske kørekort, når du rejser uden for EU og EØS (Island, Norge, og Liechtenstein), da det kan forebygge potentielle udfordringer og forsinkelser. Dette dokument bekræfter officielt, at du har de nødvendige kørekvalifikationer efter dansk standard, hvilket gør det lettere at bevise over for lokale myndigheder og biludlejningsfirmaer, at du er kvalificeret til at køre bil i deres land.

Internationalt kørekort uden for EU

Når du rejser inden for EU, Schweiz, og de tre EØS-lande er dit almindelige danske kørekort tilstrækkeligt. Dette ændrer sig dog, når du planlægger at køre i lande uden for disse regioner. Her er det ofte nødvendigt at have et internationalt kørekort. Behovet for et internationalt kørekort afhænger af de specifikke krav i det land, du besøger.

For at finde ud af, om du skal have et internationalt kørekort til din rejse uden for EU eller EØS, anbefales det at kontakte ambassaden eller konsulatet for det pågældende land. De vil kunne give dig præcise oplysninger omkring kørekortkrav og sikre, at du opfylder alle nødvendige juridiske forpligtelser under dit ophold.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis din rejse inkluderer flere lande uden for EU og EØS, kan det være nødvendigt at anskaffe flere internationale kørekort. Dette skyldes, at forskellige lande kan have unikke krav til udenlandske bilister. Et internationalt kørekort sikrer, at dit danske kørekort anerkendes internationalt, og det fungerer som en officiel oversættelse af dine kørekvalifikationer. Dette kan være særligt nyttigt i tilfælde af at du bliver stoppet af lokale myndigheder eller skal leje bil.

Ligesom det er vigtigt at sikre sig et internationalt kørekort, når man planlægger at køre i udlandet uden for EU, er det også afgørende at have orden i regnskabet og bogføringen. Hvis du ønsker at optimere din finansielle sundhed, tilbyder vi hos Stadsrevisionen branchebestemte revisorer, der passer til både dine personlige og din virksomheds behov. 

Ønsker du professionel hjælp til din bogføring eller regnskab?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Medbring dit almindelige danske kørekort sammen med det internationale kørekort

Når du rejser og planlægger at køre bil i udlandet, er det vigtigt at medbringe både dit almindelige danske kørekort og dit internationale kørekort. Det internationale kørekort fungerer ikke som en erstatning for dit danske kørekort, men derimod som en officielt anerkendt oversættelse af det. Dette er særligt vigtigt, når du kører i lande uden for EU, hvor dette dokument ofte kræves for at validere dit danske kørekort til de lokale myndigheder.

For at kunne ansøge om et internationalt kørekort, er det en forudsætning, at du har et gyldigt dansk kørekort. Uden et gyldigt kørekort kan du ikke få udstedt det internationale dokument. Det internationale kørekort bekræfter din ret til at køre de samme kategorier af køretøjer, som du er autoriseret til med dit danske kørekort, i lande, der ikke automatisk anerkender det danske kørekort.

Det anbefales altid at have dit internationale kørekort ved hånden sammen med dit danske kørekort, når du kører i udlandet. Dette sikrer, at du overholder lokale love og undgår potentielle problemer ved politikontroller eller når du lejer en bil. Med begge dokumenter i orden viser du en gyldig form for identifikation og kørekvalifikation, hvilket kan være afgørende for en problemfri oplevelse i udlandet.

Hvordan får jeg et internationalt kørekort?

Processen for at få udstedt et internationalt kørekort er forholdsvis enkel og kan udføres hos enhver Borgerservice, uanset din bopælskommune.

For at få dit internationale kørekort, skal du personligt møde op hos Borgerservice med følgende dokumenter:

  • Dit gyldige danske kørekort: Dette er dit primære identifikationsmiddel som bilist.
  • Et pasfoto, der opfylder de officielle krav til pasfotos: Det er vigtigt, at fotoet er nyere og klart viser dit ansigt, så det kan anerkendes internationalt.
  • Betaling på 30 kr. (pris i 2024): Prisen for et internationalt kørekort kan betales kontant eller med dankort, afhængigt af din lokale Borgerservices faciliteter.

 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at procedurerne for at få udstedt et internationalt kørekort kan variere fra kommune til kommune. I nogle kommuner er det nødvendigt at bestille tid på forhånd, før du kan møde op hos Borgerservice for at få udstedt dit internationale kørekort. Dette betyder, at du skal planlægge dit besøg og sikre dig en tid, før du tager af sted. I andre kommuner er der ingen krav om tidsbestilling, og her kan du blot møde op hos Borgerservice for at få lavet dit internationale kørekort. For at finde ud af, om din kommune kræver tidsbestilling, kan du tjekke på borger.dk eller kontakte din lokale Borgerservice for specifikke instruktioner.

Når du har modtaget dit internationale kørekort, er det vigtigt at være opmærksom på, at det kun er gyldigt i ét år. Herefter skal du genansøge om et nyt kort. 

Hvor lang tid tager det at få internationalt kørekort?

Processen for at få udstedt et internationalt kørekort er hurtig og effektiv, så længe du har alle de nødvendige dokumenter med dig. Når du ankommer til din kommunes borgerservicecenter med de relevante dokumenter, såsom dit gyldige danske kørekort og et passende pasfoto, der opfylder de officielle krav, kan du forvente at modtage dit internationale kørekort inden for få minutter

Kørekort for danskere bosat i udlandet

Hvis du er dansker og bor i udlandet, og du enten har mistet dit kørekort eller skal have det fornyet, er proceduren lidt anderledes end hvis du boede i Danmark. Som dansk statsborger bosat i udlandet betragtes man som udenlandsdansker, og derfor er det ikke længere muligt for dig at få udstedt et nyt kørekort direkte fra Danmark. I stedet skal du henvende dig til de lokale myndigheder i dit nuværende bopælsland.

Det er typisk din lokale kommune i det land, hvor du nu bor, der vil håndtere din ansøgning om et nyt kørekort. For at kunne behandle din ansøgning vil den lokale kørekortmyndighed anmode om en officiel bekræftelse på, at dit oprindelige kørekort er udstedt i Danmark. Denne bekræftelse skal du selv indhente ved at kontakte Færdselsstyrelsen skriftligt i Danmark.

Når du sender din ansøgning om bekræftelse til Færdselsstyrelsen, er det vigtigt at inkludere både din fødselsdato og din nuværende adresse. Dette vil hjælpe Færdselsstyrelsen med at verificere din identitet og fremskynde processen.

Skulle det være tilfældet, at du har mistet dit kørekort, skal du også give en detaljeret beskrivelse af, hvordan dit kørekort blev væk. Husk at din ansøgning skal være underskrevet for at være gyldig.

Denne proces er afgørende for at sikre, at du fortsat kan køre lovligt i dit nye hjemland og for at lette processen ved biludlejning eller andre kørselsrelaterede aktiviteter, hvor et gyldigt kørekort er nødvendigt. Dette kan også være relevant, hvis du planlægger at ansøge om et internationalt kørekort i dit nye bopælsland, som vil gøre det lettere for dig at køre i andre lande.

Uanset om du er bosat i Danmark eller udlandet, står Stadsrevisionen klar til at hjælpe din virksomhed med regnskab og forretningsudvikling. Vi har hjulpet mere end 1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter, og vil meget gerne hjælpe dig.

Har du brug for professionel hjælp?

Kontakt Stadsrevisionen og få en uforpligtende konsultation, hvor vi kan lære hinanden at kende og diskutere dine behov og mål.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om internationalt kørekort

For at få et internationalt kørekort, skal du personligt møde op hos Borgerservice i din kommune med dit gyldige danske kørekort, et passende pasfoto, der opfylder de officielle krav, og betaling på 30 kr. (pris i 2024). Du kan ikke få udstedt et internationalt kørekort online, og det er vigtigt at medbringe alle nødvendige dokumenter.

Mange lande uden for EU og EØS kræver et internationalt kørekort for at tillade dig at køre lovligt. Det er anbefalet at kontakte ambassaden eller konsulatet for det land, du planlægger at besøge, for at få de specifikke oplysninger om kørekortkrav.

Nej, det er ikke muligt at få udstedt et internationalt kørekort online. Du skal møde op personligt hos Borgerservice med de nødvendige dokumenter for at få udstedt kortet.

Ja, du kan køre med et dansk kørekort i Australien, men det er anbefalet at have et internationalt kørekort med, da det kan gøre processen ved biludlejning og interaktion med lokale myndigheder mere problemfri.

Krav til internationalt kørekort i USA kan variere fra stat til stat. Det er derfor vigtigt at undersøge de specifikke krav i de stater, hvor du forventer at køre, før du rejser. Under alle omstændigheder anbefales det at medbringe et internationalt kørekort, når du kører i USA, især hvis du har planer om at leje en bil eller opholde dig i landet over længere tid. Et internationalt kørekort kan hjælpe med at undgå misforståelser og komplikationer ved politikontroller.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: