Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Inkassosalær

Et inkassosalær er de omkostninger, som skyldner skal betale dig for det arbejde, du har med at inddrive dit krav. Læs mere om, hvad inkassosalære indebærer, hvor meget du må indkræve i inkassosalær og de vigtige skridt i processen, inklusive den potentielle eskalering til fogedretten.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er inkassosalær

Inkassosalær, ofte omtalt som inkassoomkostninger, udgør de udgifter, en skyldner er pålagt at afholde for den indsats, du lægger i at inddrive et tilgodehavende. 

Størrelsen på inkassosalæret er direkte knyttet til det beløb, der skal inddrives, også kendt som fordringen. Denne fordring består af hovedbeløbet inklusive moms, samt eventuelle renter, der er tilskrevet op til betalingens forfaldsdag, men ikke renter, der pålægges efter forfaldsdagen. Der skal ligeledes tages højde for eventuelle administrationsgebyrer og yderligere gebyrer, som dine betalingsvilkår tillader dig at påføre inden den angivne forfaldsdag.

Hvor meget kan du kræve i inkassosalær?

Når det kommer til inkassosalær, er der en markant forskel på det beløb skyldneren er forpligtet til at betale afhængigt af, om du foretager inkassoprocessen selv (kendt som egen-inkasso) eller vælger at outsource opgaven til en inkassoadvokat eller et inkassofirma (benævnt fremmed-inkasso). Størrelsen på inkassosalæret for både egen-inkasso og fremmed-inkasso er reguleret af specifikke takster, som er fastlagt i en officiel bekendtgørelse fra 2022.

Når du benytter dig af fremmed-inkasso, har du mulighed for at pålægge skyldneren større inkassoomkostninger sammenlignet med, hvis du selv står for inkassoprocessen. Dette kan virke modintuitivt, da håndteringen af inkassoprocessen internt ofte indebærer et mere dybdegående arbejde end at delegere ansvaret til et eksternt firma eller advokat.

Nedenstående tabel viser dig, hvor meget du kan kræve i inkassosalær

Gældens størrelse

Inkassosalær

(egen inkasso)

Inkassosalær (fremmed-inkasso)

0 – 1.000 kr.

300 kr. 

400 kr.

1.001 – 2.500 kr.

500 kr.

700 kr.

2.500 – 5.000 kr.

650 kr.

1.000 kr.

5.001 – 10.000 kr.

850 kr.

1.300 kr.

10.001 – 25.000 kr.

1.150 kr.

1.700 kr.

25.001 – 50.000 kr

1.400 kr.

2.250 kr.

50.001 – 100.000 kr. 

1.850 kr.

2.850 kr.

100.001 – 250.000 kr.

2.550 kr.

3.850 kr.

250.001 – 500.000 kr.

4.250 kr.

6.400 kr.

500.000 og derover

4.250 kr. plus 0,67% af den del af gælden, der overstiger 500.000 kr.

6.400 kr. plus 1% af den del  af gælden, der overstiger 500.000 kr.

 

Har du brug for hjælp til at inddrive et tilgodehavende?

Kontakt os for skræddersyet og professionel hjælp

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvornår kan du kræve et inkassosalær?

Når du sender et inkassobrev, har du ret til at kræve, at skyldneren afholder omkostningerne forbundet med inkassosalæret. Dette inkassosalær skal angives tydeligt i inkassobrevet, som udsendes efter, at skyldneren først har modtaget et forudgående inkassovarsel.

Inkassovarslet spiller en afgørende rolle i inkassoprocessen, da det fungerer som en officiel meddelelse til skyldneren om, at vedkommende risikerer yderligere omkostninger, herunder inkassosalær, hvis ikke gælden afvikles rettidigt. For at sikre, at dit inkassovarsel overholder gældende lovgivning og er så effektivt som muligt, er det afgørende at følge bestemte retningslinjer for udformningen af dette.

Når inkassosalæret fremhæves på korrekt vis i inkassovarslet og efterfølgende i inkassobrevet, sikrer du ikke kun, at processen overholder lovgivningen, men også at skyldneren bliver fuldt informeret om de potentielle yderligere omkostninger ved manglende betaling. En gennemsigtig og informativ tilgang til inkassosalær i kommunikationen med skyldneren kan øge sandsynligheden for en succesfuld inddrivelse af gælden.

Er du i tvivl om du har ret til at kræve en inkassosalær fra skyldneren?

Kontakt Stadsrevisionen alle ugens dage mellem 8-21.

Fogedretten kan være det sidste skridt i inkassoprocessen

Inkassobrevet repræsenterer det afgørende skridt før en potentiel fogedretsproces, idet det fungerer som den sidste kommunikation til skyldneren om udestående gæld, før kravet potentielt eskaleres til fogedretten. Dette brev er ikke blot en påmindelse, men en ultimatum, der inkluderer en detaljeret gennemgang af skyldnerens forpligtelse til at betale det udestående beløb, inklusiv inkassosalæret.

At forstå fordelene ved at bringe et krav for fogedretten kan være afgørende, især når tidligere forsøg på inddrivelse, inklusiv udsendelse af inkassobrevet, ikke har resulteret i betaling. Fogedretten tilbyder en formel og retfærdig proces for inddrivelse af gæld, hvor inkassosalæret og andre omkostninger ofte kan pålægges skyldneren, forudsat at kravet er berettiget.

Det er vigtigt at fremhæve inkassosalæret i inkassobrevet, da dette kan øge bevidstheden hos skyldneren om de økonomiske konsekvenser ved ikke at afvikle gælden. En klar kommunikation omkring inkassosalæret kan motivere skyldneren til at indfri gælden for at undgå yderligere omkostninger og den formelle proces i fogedretten.

Fogedretten repræsenterer derfor ikke kun en mulighed for kreditoren til at sikre inddrivelse af det skyldige beløb, men også en mulighed for at opnå dækning af inkassosalæret, som er påløbet i forsøget på at inddrive gælden. Dette trin bør betragtes som en sidste udvej, efter alle andre rimelige forsøg på inddrivelse, inklusive kommunikation via inkassobrevet, er udtømt.

Sammenfattende spiller inkassobrevet en afgørende rolle i inkassoprocessen, ikke kun som det sidste varsel før en eventuel fogedretsproces, men også som et værktøj til at fremhæve omkostningerne ved ikke at handle, herunder inkassosalæret. En effektiv udnyttelse af denne kommunikationsform kan være nøglen til en succesfuld inddrivelsesproces, hvorfor det er vigtigt at inkludere klare oplysninger om inkassosalæret og de potentielle fordele ved at undgå fogedretten ved at afvikle gælden rettidigt.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om inkassosalær

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Inkassosalær, også kendt som inkassoomkostninger, refererer til de udgifter, som en skyldner er forpligtet til at betale for den indsats, der er lagt i at inddrive et tilgodehavende. Disse omkostninger er direkte forbundet med størrelsen på det beløb, der skal inddrives, og inkluderer hovedbeløbet inklusive moms, eventuelle renter indtil forfaldsdagen, samt eventuelle administrationsgebyrer og andre gebyrer, der lovligt kan pålægges før forfaldsdagen.

Inkassosalæret beregnes baseret på størrelsen på fordringen (den gæld, der skal inddrives) og er reguleret af specifikke takster, som er fastlagt i en officiel bekendtgørelse fra 2022. Der skelnes mellem egen-inkasso og fremmed-inkasso, hvor størrelsen på salæret kan variere afhængigt af, hvem der udfører inkassoprocessen.

Du har ret til at kræve inkassosalær, når du sender et inkassobrev til skyldneren. Dette brev, som følger efter et forudgående inkassovarsel, skal klart angive de omkostninger, skyldneren står overfor, herunder inkassosalæret, hvis gælden ikke afvikles rettidigt.

Ved egen-inkasso håndterer du selv inkassoprocessen, mens fremmed-inkasso involverer outsourcing af opgaven til en inkassoadvokat eller et inkassofirma. Fremmed-inkasso giver mulighed for at pålægge skyldneren højere inkassoomkostninger sammenlignet med egen-inkasso, selvom det kan virke modintuitivt, da arbejdet med egen-inkasso ofte er mere omfattende.

Hvis inkassoprocessen, inklusive udsendelse af inkassobrevet, ikke fører til, at skyldneren afvikler sin gæld, kan næste skridt være at bringe sagen for fogedretten. Fogedretten tilbyder en formel proces for inddrivelse af gæld, hvor inkassosalæret og andre omkostninger ofte kan pålægges skyldneren, såfremt kravet er berettiget.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: