Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Google Pay

Google Pay er en digital betalingstjeneste, hvor brugere kan registrere deres kreditkort og foretage betalinger via deres telefon eller gennem deres Google-konto. Med Google Pay kan brugerne omgå behovet for en fysisk pung og i stedet benytte funktionaliteten i deres smartphone.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er Google Pay?

Google Pay er en digital betalingstjeneste, hvor brugere kan registrere deres kreditkort og foretage betalinger via deres telefon eller gennem deres Google-konto. Med Google Pay kan brugerne omgå behovet for en fysisk pung og i stedet benytte funktionaliteten i deres smartphone.

Sammenligning: Google Pay mod Apple Pay

Både Google Pay og Apple Pay er mobile betalingsløsninger, der på mange måder tilbyder sammenlignelige funktioner. Begge tjenester prioriterer sikkerhed og krypterer brugernes kortoplysninger. Dog er der en nøgleforskel i deres krypteringsmetoder. Mens Google Pay krypterer oplysningerne ved at anvende en virtuel kode og knytter dem til din Google-konto, anvender Apple Pay både din enheds modelnummer og en virtuel kode, som er knyttet til dit Apple ID. Dit valg mellem de to vil ofte afhænge af din enheds præference: mens Google Pay er tilgængelig på både Android og iOS, er Apple Pay primært optimeret for Apple-enheder.

Anvendelsesområder og omkostninger ved Google Pay

Google Pay fungerer overalt, hvor kontaktløse Visa-kortbetalinger accepteres. Derudover er tjenesten også tilgængelig for brug i apps og online butikker, der tilbyder Google Pay som betalingsmulighed. En af fordelene ved Google Pay er, at det er gratis at bruge. Der er ingen ekstra gebyrer for brugere; du betaler kun de gebyrer, der er forbundet med dit registrerede betalingskort.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Understøttede betalingskort med Google Pay

Google Pay understøtter en bred vifte af betalingskort, herunder blandt andet:

  • VISA/Dankort
  • VISA
  • VISA Electron
  • Maestro
  • Mastercard
  • Mastercard Debit
  • First Card

Brugere bør dog altid kontrollere med deres bank eller kortudbyder for at sikre, at deres specifikke kort er kompatibelt med Google Pay.

Guide til betaling med Google Pay

I butikker med kontaktløs betaling

Når du står overfor at betale mindre beløb, skal du blot placere din telefon i nærheden af kortterminalen, hvorefter Google Pay automatisk håndterer transaktionen. For større beløbsbetalinger skal du først låse din telefon op, men du behøver stadig ikke at navigere til Google Pay-appen; hold blot telefonen op til terminalen.

I apps eller online

Start betalingsprocessen ved at trykke på Google Pay-knappen. Dernæst vælger du ønsket betalingsmetode og indtaster forsendelsesadressen, hvis det er nødvendigt. Slut processen ved at bekræfte din ordre.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Erhvervsfordele ved Google Pay

Med Google Pay får virksomheder en problemfri betalingsløsning, både lokalt i Danmark og internationalt. Google Pay kan implementeres i fysiske butikker samt i online miljøer og apps, uanset om brugeren er på en Android- eller iOS-enhed. Google Pay sikrer desuden nemhedsfaktoren ved at huske dine betalingsoplysninger under online shopping. For dem, der benytter Nordea Wallet, kan Google Pay integreres, hvilket giver en samlet oversigt over transaktioner og saldo. Og hvis du ikke har Nordea Wallet, er det stadig muligt at få Google Pay som en standalone app. Google Pay fungerer sømløst med alle Nordea First Card (Mastercard) udgivelser, og der er ingen skjulte gebyrer eller yderligere omkostninger.

Sikkerhedsaspekter ved Google Pay

Google Pay og Apple Pay har begge sikkerhedsforanstaltninger, der svarer til dem, der findes med fysiske betalingskort.

For at gennemføre en betaling via Google Pay eller Apple Pay kræves sikkerhedsgodkendelse, hvilket kan være via en PIN-kode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Hvis uheldet er ude, og din telefon bliver stjålet, er det beroligende at vide, at både Google Pay og Apple Pay kræver denne sikkerhedsgodkendelse, før de kan bruges. Yderligere sikkerhedsforanstaltninger inkluderer muligheden for fjernlåsning af din telefon.

Både Apple og Google er begrænset til kun at indsamle de transaktionsdata, der er nødvendige for at fuldføre en betaling. De kan ikke bruge disse data til kommercielle formål, en beskyttelse der også gælder for bank- og kortoplysninger fra fysiske betalingskort.

Skulle du nogensinde opleve en fejlagtig transaktion via Google Pay, har du mulighed for at kontakte din bank for potentielt at få pengene tilbage, ligesom ved traditionelle kortbetalinger.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Google Pay

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Google Pay er en digital betalingsløsning fra Google, som tillader brugere at opbevare betalingskort, loyalitetskort, gavekort og kuponkoder i en enkelt app. Det kan bruges til at foretage betalinger i fysiske butikker med kontaktløs betaling, i online butikker, og inden for apps. Derudover kan Google Pay også bruges til at sende og modtage penge direkte mellem individer.

For mindre beløb skal du placere din telefon i nærheden af kortterminalen, og betalingen håndteres automatisk. For større beløb skal du først låse din telefon op og derefter holde den op til terminalen. Det er ikke nødvendigt at åbne Google Pay-appen.

Ja, Google Pay er sikkert at bruge og benytter tokenisering for at beskytte dine kortoplysninger. Hvis din telefon bliver stjålet, kræver Google Pay en sikkerhedsgodkendelse, som kan være en PIN-kode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, før det kan bruges. Du kan også fjernlåse din telefon for yderligere sikkerhed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: