Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Finansiel leasing kontra operationel leasing

Når du står overfor beslutningen om at lease, for eksempel en bil, støder du på to primære valgmuligheder: finansiel leasing og operationel leasing. Dyk ned i teksten for at blive klogere på, hvad der adskiller de to.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad indebærer operationel leasing?

Når du vælger operationel leasing, står enten forhandleren eller leasingselskabet for de daglige driftsomkostninger ved det leasede, som eksempelvis kan være en bil.

Dette betyder, at de tager sig af både vinter- og sommerdæk. De står for de nødvendige reparationer, tilbyder vejhjælp og sørger for både vægtafgift samt grøn ejerafgift, som allerede er inkluderet i din leasingaftale. Du behøver ikke at bekymre dig om forsikring, da dette også håndteres af leasingselskabet.

I praksis frigør det dig fra mange af de traditionelle udfordringer og bekymringer ved at eje en bil. Når leasingperioden er over, returnerer du blot bilen, uden yderligere forpligtelser. Lær mere om fordelene og ulemperne ved operationel leasing.

Hvad dækker finansiel leasing over?

Selvom nogle antager, at leasing er det samme som at leje, så er det ikke korrekt. I realiteten kan man betragte finansiel leasing som en form for lån – tænk her på eksempelvis et billån.

Med finansiel leasing bliver bilen finansieret via leasingselskabet i stedet for gennem en bank. Hver måned afregner du en leasingydelse, som kan ses som et afdrag på bilen. Oveni kommer en andel af registreringsafgiften.
Så selvom det kan ligne en form for køb på afbetaling, er forskellen, at “afbetalingen” ender med udløbet af leasingaftalen.

Skulle bilen have behov for reparation, nye dæk, eller service, vil disse udgifter være dit ansvar. I mange tilfælde vil det også være op til dig at sørge for bilens forsikring. Efter leasingperiodens udløb er det dit ansvar at videresælge eller håndtere bilen.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Operationel leasing kontra finansiel leasing - Hvordan adskiller de sig?

Den primære forskel mellem operationel og finansiel leasing ligger i, hvordan du betragter det leasede objekt. Med operationel leasing er objektet i praksis lejet, mens det i finansiel leasing er som at købe objektet på afbetaling.

For at give en klarere forståelse af de to leasingtyper, har vi udarbejdet et skema, som skitserer hovedpunkterne i forskellene mellem operationel og finansiel leasing af biler:

Med operationel leasing er alle de gængse udgifter inkluderet i din månedlige betaling. Dette dækker over services til bilen, grøn ejerafgift, dækskift, vejhjælp, forsikringer og alle andre potentielle omkostninger ved at eje en bil. Når lejeperioden er omme, returnerer du simpelthen bilen.

På den anden side, med finansiel leasing, består din månedlige ydelse primært af omkostningerne for at anvende bilen samt en mindre andel af registreringsafgiften.

Afhængig af den specifikke aftale kan der være visse forpligtelser – såsom vedligeholdelse eller service af bilen. I de fleste tilfælde er disse forpligtelser dit ansvar, meget ligesom hvis du ejede bilen. Endvidere er det dit ansvar at sælge bilen, når leasingaftalen afsluttes.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Operationel leasing kontra finansiel leasing - hvad er det rette valg for mig?

Valget mellem operationel leasing og finansiel leasing bør træffes baseret på, hvad der bedst matcher dine behov og din situation.

Ved operationel leasing opnår du fuldstændig budgetsikkerhed. Dette betyder, at du er fri for at bekymre dig om uventede udgifter vedrørende bilen. Dine månedlige betalinger er faste, og du vil hverken opleve uventede stigninger eller fald.

Ydermere, når du går med operationel leasing, behøver du ikke at tænke på at finde en ny ejer til bilen, når leasingperioden ender. Dog er det værd at bemærke, at operationel leasing ofte kan være en smule dyrere end finansiel leasing.

Finansiel leasing kan være et attraktivt valg for dig, hvis du har en præference for at eje en bil fremfor at leje den. Et af fordelene ved finansiel leasing er muligheden for at undgå den heftige registreringsafgift.

Men det indebærer også, at du selv håndterer alt fra forsikringer til omkostninger ved service. Og hvis du beslutter dig for ikke selv at erhverve bilen ved leasingaftalens udløb, har du ansvaret for at finde en ny køber eller formidle salget.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Operationel leasing og finansiel leasing

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail. 

Med operationel leasing håndterer enten forhandleren eller leasingselskabet samtlige uforudsete omkostninger. Når lejeperioden udløber, returnerer du blot det leasede objekt. I modsætning hertil, med finansiel leasing, bærer du ansvaret for alle uventede udgifter. Når leasingaftalen for eksempel en bil udløber, er det op til dig at finde en ny ejer eller køber til bilen.

Når du vælger operationel leasing, påhviler ansvaret for alle uforudsete omkostninger enten forhandleren eller leasingselskabet i relation til det leasede objekt. Efter leasingperiodens afslutning er det nemt for dig at returnere objektet uden yderligere bindinger eller forpligtelser.

Vælger du finansiel leasing, bærer du ansvaret for alle uventede omkostninger knyttet til det leasede objekt. Efter leasingperiodens udløb er det op til dig at finde en ny ejer eller køber til objektet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: